PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mr. Kibit6

Studenci zaocznej Kultury Japonii (JAPONISTYKI), łączcie się!!!
    Kto, co i jak... czyli my - studenci Kultury Japonii na PJWSTK :P
  • Ranma

no ja zaczynam w tym roku studiowanie na Kulturze Japonii..tyle że na dziennych..a nie ma takiego tematuT_T Czy ktoś jest jeszcze na dziennych?
  • Mr. Kibit6

Gdybym tylko nie pracował też był bym na dziennych.. ale wyszło inaczej.
    Czemu Japonistyka? (Po ksywce moge się już pewnych rzeczy domyśleć)
  • Ranma

Zawsze fascynowała mnie japonia i sam język japoński^^ a traf chciał że jestem też fanką anime & mangi:p kiedyś się zastanawiałam co lubię bardziej: chiny czy Japonię i wyszło że japonię bo ona mnie fascynuję prawie we wszystkim a z Chin to tylko ich ubrania z charakterystyczną stójką (:P) i smoki^^
  • Szatan

noo mnie akurat nie chceli na asp (niech zaluja;p)
    i tak oto wyladowalam na dziennej japonistyce tu

btw witam ^^
  • Anonim

ja tez dzienna :)
  • BorysR

Zastanawiam sie na jakim poziomie bedzie to kierunek i czy nie bedzie to kolejna zapchajdziura do trzepania kasy z ludzi.
  • Szatan

wiesz co, tez nad tym myslalam

ale coz ^^'
    trzeba czasem zaryzykowac
    ;p
  • Mr. Kibit6

Biorac pod uwagę, że szkoła jest pierwsza w rankingach prywatnych uczelni na Polskę to trzepanie kasy bedzie... zapewne. :P
    A co do M&A... uff.. I'm not alone - choć przyznam, że już bardziej siedze w kulturze Japonii niż w M&A.

Smoki :)
  • BorysR

Pytanie tylko czy trzepanie kasy ewidetne czy czegos sensownego beda uczyc. :]
  • Ranma

yay ktoś też lubi m&a^^ ja zapewne dopiero zacznę siedzieć mocniej w kulturze Japonii i następny nałóg bedę mieć:P(pierwszy to nagminne czytanie mangi tudzież ogladanie anime jak pada albo coś) he he. Czy mogę stwiedzić Piter Panie że również lubisz smoki?(wnioskując po mince)btw.moja prezentacja maturalna była o smokach^^
  • Mr. Kibit6

A moja praca magisterska o Japonii :P (Co prawda międzywojennej i wojennej... ale...) :]

Na M&A się wychowałem :]
  • Ranma

no ja zaczynałam dawno temu od czarodziejki z księżyca na polsacie..
    tyle że wtedy nie wiedziałam jeszcze że to anime:P teraz się zastanawiam jak ja to mogłam oglądać z tym tragicznym lektorem?:P he he
  • Mr. Kibit6

Kupa ludzi tak zaczynała. znam chyba ze 20 osób z tego "pokolenia"... potem była Polonia 1 i seria aniem które polskie dzieci zapamietały na bardzo długo!!! :)
  • Aga Modzel

Ja prawdopodobnie bede na dziennych jeszcze; ).
  • Ranma

prawdopodobnie?;> nie wiesz jeszcze?aa jakby co to informacja dla osób zaczynających studia w tym roku na dziennej Kulturze Japonii(o ile już o tym nie wiecie ale i tak napiszę;p) mamy pierwsze zajęcia(jakiś test z angielskiego o przydzielanie do grup) 1 października o 13.15 w budynku C..najlepiej żebyśmy byli trochę wcześniej..pewnie to będzie wyglądać tak że biedni my przyjdziemy do głównego budynku i będziemy najpierw siebie szukać a później sali;P he he potem jest spotkanie organizacyjne o 15.00.koniec informacji;>
  • Aga Modzel

Raczej na pewno xD, kwestia tego, że dzisiaj dopiero sie dowiedziałam że na innej uczelni nie otworzyli japonistyki; 3, wiec pewnie bede dopiero we wtorek wszystko składać; D.
    Czyli 1wszego przychodzimy dopiero na 13 xD? Czytałam też na stronie że dla studentow 1wszego roku Kultury bedzie jeszcze jedno spotkanie jakos o 16; 3.
  • Ranma

no z tego co mi wiadomo to włanie będzie tylko to spotkanie organizacyjne(nie licząc angielskiego) o 15.00.będą nam mówić co i jak etc. a idzie ktoś w sobotę na pjwstk na wykłady tudzież co tam to jest w ramach festiwalu nauki?będzie to:
    Japonia 22 IX

-383. Yasujiro Ozu i Akira Kurosawa – Mistrzowie Kina Japońskiego – A. Trwoga, godz. 10, W, F
    -384. Nie tylko seppuku. Samobójstwa w Japonii – A. Zandberg, godz. 11, W
    -385. Manga – technika rysunku komiksu japońskiego – M. Kost i A. Szajewska, godz. 12, P
    -386. Uczymy się mówić po japońsku – E. Mackiewicz, godz. 13, P

Imprezom w PJWSTK towarzyszy wystawa.
  • Ranma

sorcia nie wytłumaczyłam skrótów. a więc tak:
    W=wykład,prezentacja
    F = film
    P=pokazy,warsztaty
  • Ranma

kurczę znowu zapomniałam dodać(a tu niestety nie ma opcji edytuj post-_-) ze wszystko trwa godzinę czyli przykładowo to o filmach trwa od 10.00 do 11.00 , samobójstwa 11.00-12.00 itd.
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)