- 1
- 2
-
Anonim
-
Anonim
Tak. Byli tacy, którzy studiowali u nas i na uw. Jednym się udało, inni się poddali i zrezygnowali z drugich studiów. A do czego zmierzasz?
-
Anonim
bo sam bede studiowal na 2 kierunkach... info na pjwstk i matme na uw [; -
pan.Tunio
OMG crazy shit...
ja tu nie wiem czy na samym pjwstk sie utrzymam:)
subzero respekt:) niezły warjat -
-
theD
sub: omg nudzisz sie :D ? nie bedziesz mial nawet czasu zeby ze mna na piwko skoczyc :P -
pan.Tunio
za to ja bede studiował jeden kierunek (mam nadzieje że sie uda skończyć) i na piwko zawsze czas będę miał;) -
Anonim
-
Anonim
u mnie na wieczorowych sa 3 takie osoby w grupie... wliczając mnie :]
ale z PW chyba sie rozstane ( a przynajmniej z trybem dziennym ) jak tylko normalna robote znajde... -
Archon^^
Oplaca Ci sie w ogole studiowanie matmy? :P To jest przyszlosciowe? :P -
mgr aberracja
Butthead, ty nie mieszaj człowiekowi w głowie, my jesteśmy zajebiści i w dziewiątkę to bysmy nawet pięć kierunków uciągnęli; p
-
Anonim
no nie mowie ze nie jestesmy zajebiscie, bo jestesmy :]
i nie mowie ze nie daje rady... mi sie najzwyczajniej w swiecie nie chce :]
jak sobie mysle ze na Pw musialbym jeszcze sie meczyc przez 3+ lat, to mi sie przed oczami sznur pojawia, z taką charakterystyczną pętlą na końcu :] -
Tygryz
"bo sam bede studiowal na 2 kierunkach... info na pjwstk i matme na uw [; "
to ja taka sama kombinacja, tylko ze ciagne matme na pw i teraz zaczalem pjwstk do tego. -
Tygryz
"Oplaca Ci sie w ogole studiowanie matmy? :P To jest przyszlosciowe? :P"
sorki, ze sie rozpisuje na 2 posty, ale dopiero teraz ten zauwazylem. co prawda on nie do mnie, ale mniejsza :)
matma jest wbrew pozorom bardzo przyszlosciowa, uczy myslec, to najwazniejsze, oprocz tego mozesz pracowac w bankach, firmach informatycznych, ubezpieczeniowych itd. i trzepac calkiem konkretna kaske.
pozdro -
Anonim
Tygryz: Są i tacy co bez wyżeszego wykształcenia trzepią bardziej konkrteną kaskę niż Ci którzy je posiadają. Także nie zgadzam się z tym że wykształcenie to główne kryterium. -
Anonim
Oczywiscie ze mozna 'trzepac bardziej konkretna kaske' i bez wyksztalcenia, ale trzeba wtedy zazwyczaj miec znajomosci. Albo umiec sie naprawde dobrze wkrecic.
Konczac studia informatyczne mozesz robic duza kase programujac, ale majac jeszcze odpowiednia wiedze z jakiejs dziedziny mozesz kosic znacznie wiecej niz przecietny 'klepacz kodu'. Za dodatkowa wiedze, jezeli umie sie ja sprzedac mozna naprawde wiecej zarobic. Bo zasada jest prosta - nawet 3 dobrych programistow jest mniej wydajnych od jednego ale za to wybitnego.
Rzeczy chyba oczywiste ale to takie moje 0.03 plny do dyskusji.. -
Anonim
Dlatego IMO nie powinno się mieszać kasy z takim tematem, no chyba że tylko dlatego to robisz to już inna sprawa. Lecz to nie mój biznes. -
Kuba
ja studiuje na dwoch uczelniach.
PW i PJWSTK.
jak narazie jest luz, bo na PW pisze inzynierke, wiec praktycznie nie mam zajec. zobaczymy jak bedzie pozniej..... -
Kuba
"Tygryz: Są i tacy co bez wyżeszego wykształcenia trzepią bardziej konkrteną kaskę niż Ci którzy je posiadają. Także nie zgadzam się z tym że wykształcenie to główne kryterium."
a co to ma do tematu?
to byl argument na stwierdzenie, ze matematyka "nie jest przyszlosciowa".... -
Anonim
A moim zdaniem, studiowanie matematyki jest fajne jeśli traktuje się matematykę jako hobby. Ale jej związek z informatyką jest niewielki, powiedziałbym historyczny. Z czasów, gdy informatyk to była osoba, która wymyślała innowacyjne algorytmy, a nie po prostu rozwiązywała biznesowe problemy klienta. -
.lena
To ja tez sie wypowiem jako byly student PJ.
Od razu po maturze dostalam sie i na matme na UW i na informatyke na PJ. Postudiowalam rok na obu uczelniach bo nie moglam sie zdecydowac na jedna. Mialam czas na przyjemnosci... oj mialam (co wcale nie odbilo sie zle na nauce). Po roku jednak zrezygnowalam z... PJ.
Przyczyna prosta - na PJ nie ma tej atmosfery. Tam ludzie maja podejscie: "place to wymagam" - a to nie tedy droga. Czy zycie nie polega na tym zeby robic to co sie lubi? A na matmie sa glownie tacy ludzie... pomine fakt ze nie ma spanerstwa (chyba ze wiedza) co tez jest bardzo mile. (nieliczne jednostki - z ktorymi do dzis utrzymuje kontakt - stanowia tylko potwierdzenie)
A wszelkich programistyczno podobnych rzeczy i tak najlepiej uczyc sie na wlasna reke.
ps. matematyka to nie pasja - to wladza; -)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne