PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

@Marian ze niby nie o WSNM?
  • molu

haiaw
    gdzie na stronie pjwstk masz cennik dotyczący tego kierunku?
  • SpydeRR

gdzies tam jest... ale sie juz nie przejmujcie...
    Chyba juz podialem decyzje... zmeniam szkole na Wasza :)
    Wiec cya next year :)
    A i pytanie mam... jak to jest z tymi grupami angielskojezycznymi... ? Od razu jest hardcore czy na poczatku jest luz?
  • Anonim

@Molu:
    http://www.pjwstk.edu.pl/content.ph...

@SpydeRR na poczatku moga byc trudnosci ze slownictwem.. ale ogolnie to luz. Poza tym nie nastawiaj sie na cuda, wiekszosc prowadzacych mowi po angielsku beznadziejnie.
  • Anonim

hmm czy ja wiem... zagraniczni mowia lepiej po anglicku niz po polsku :D
  • molu

dzięki haiaw
    co do języków to jest tak, z tego co miałem okazję zauważyć, że zdarzają sie wykłady grup anglojęzycznych wykładane po polsku. było tak chyba ze 2 razy. generalnie masz mocniejszy papier jak skończysz angielskie, ale jeśli pójdziesz na polskie to mniej zapłacisz a dwa masz szanse zdawania scefika, który to jest już konkretnym papierkiem. dobrze mówie?
  • molu

dla ścisłości scefik to papierek mówiący każdemu pracodawcy na świecie że nie mogą przyczepic sie do twojego angielskiego
  • kƒǻz

taaa, tylko, ze na dyplomie nie jest napisane, ze studia byly po angielsku. Mieli jakies zaswiadczenia wydawac ale ponoc nikt ich na oczy nie widzial :-/
  • molu

to nie ma sie co pierdolić w te angielskie bo zaświadczenie to ja im moge wydać.
  • SpydeRR

hmm to szkoda...
    To szkoda... choc z tego co wiem to mozna sie tam niezle nauczyc... w koncu przez 5 lat gadasz po angielku codziennie :)
    Moj kuzyn w tym roku sie u Was bronil... to nie dosc ze scefika ma z wyroznieniem to i jak z nim rozmawiasz to widzisz ze p oangielsku mowi lepiej jak po polsku :))
  • Anonim

Tis SCEFIC... tyle ze ze sceficem to jest taki myk że co 3 czy 4 lata trzeba powtórzyć examin sprawdzajacy co sie umie...
  • molu

wiesz, angielski możesz wyrobić niekoniecznie chodząc na angielskie zajęcia, ale jak lubisz. hehehe. miałem okazje widziec wielu ćwiczeniowców mówiących w tym języku. hehehehe
  • Mariusz

fijalkowski i tak wymiata !!!! kto mial z nim stycznosc wie o co chodzi; )
  • Anonim

an antena fenomena
    ou
    and der is a grejt helou in the kompany (wielkie halo !!!)

Co do nowych mediow, jako osoba mocno wspolpracujaca z PRrrrrrrr szkoly musze sie wypowiedziec pozytywnie

No i wogole PolJap jest cool.

Ludzie jebnieci (wliczajac cwiczeniowcow)
    Klimaty zdrowe
    Tylko kobiet malo :( Zreszta jaka tam zaraz kobieta- swinki morskie
    Bo ani to kobieta ani informatyk
  • Ufo aka Juggalo

Stasio: skon3U nijak, a w zasadzie sie rozsypaU z tego ci wiem

co do kierunq....z kierunkami to tu jest tak, ze przez 1.5 roq jedzie sie programem standardowym aka ogoolnym, co jest konkretnym hardcorem dla tych ktoorzy nie planuja byc informatykami i po prostu nie kreci ich to (rezygnuja po pierwszym semestrze najczesciej, albo po drugim). po trzech semstrach wyboor specjalizacji, ale nie ma co sie nastawiac na jakies niewiadomo co, bo generalnie dalej jest jazda ogoolna, a wyboor specjalizacji daje tylko to, ze zajecia projektowe sa prowadzone w danym kierunq...generalnie to jest tak, ze duzo pracy w domu pozostaje, jak sie chce czegos naprawde nau3c...o jakis konkretniejszych jazdach w kierunq zainteresowan to moowic mozna dopiero przy okazji mgr. ale tam to sie juz nie u3sz fotoszopa, a raczej jak takiego napisac; )/ i nie byU to do konca zarcik ya noU; )

co do sefiqw itp. to z tego co wiem jest to jezden z wielu systemow oceny znajomosci jezyka ang. certyfikat jakich jest kilka...jedni go honoruja bardziej, inni mniej...a i tak pracodawca zawsze testuje znajomosc za pomoca konwersacji nagUej i niespodziewanej :)
  • Anonim

@Renton...
    Mowisz nie dostrzeze sie niczego fajnego?? Ja tam sie w kwestii kobiet nine wypowiadam... z powodu usterek systemów wizyjnych :D
  • SpydeRR

CHolera Ufo to sie troche przestraszylem, ja informatykiem byc nie zamierzam i choc kompy mnie interesuja to nie chce pisac szopa, ten co jest mi wystarcza :D
    I ten brak kobiet to kiepska sprawa...
    Cholera ze nie ma takiej szkoly co Cie ucza dokladnie tego co chcesz, kosztuje 20 zl miesiecznie, sprzet i wszystko na pelnym wypasie a gdzie nie spojrzysz to zajebista sztuka :)
    No nic dzieki Wam za odpowiedzi, za tydzien dni otwarte pojde i zdecyduje...
    Co najwyzej sie przejade i zmienie sobie szkole na jeszcze inna... a co :)
    A i ostatnie pytanie, czy w Waszym odczuciu trudno sie dostac??
  • Mariusz

@spydepr
    dostaje sie kazdy; ) a jak masz nowa rozszerzona mature z matmy to idziesz bez egzaminu; )

@ufo
    naucz ty sie wreszcie pisac normalnie
  • Ufo aka Juggalo

SpydeRR: dostac sie jest Uatwo (vide: ja; )), ale u3mac znacznie trudniej...choc jak sie zaprzesz i bedziesz przeznaczaU pierdyliardy na poprawki, itn'y itp. to tam mozesz sobie powal3c...(ale chyba nie ma to wiekszego sensu takie siUowanie sie...)...Co do takiej fajnej szkoUy...to sa takie szqUki, tyle ze na zachodzie dopiero niestety :(( (i z tego co wiem to tam sa to przyboodowki ichniejszych asp zajmujace sie sztuka z uzyciem kompoow). Chociaz ten nowy kierunek u nas jest pewnym promykiem nadziei, ze i u nas cos drgnie w tej materii :) Najlepiej idz na dni otwarte i sam zobacz :)

MariaN: G&FY; )*
  • SpydeRR

ok :)
    dzieki jeszcze raz za odpowiedzi...!
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)