PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • m@ro

to moze tak w ramach integracji topic dla ludzi, ktorzy zaczynaja swoj pierwszy rok na PJ w pazdzierniku. Obojetnie czy wieczorowe czy dzienne. Na impry przeciez chodzic bedziemy wszyscy jako studencji PJ :D tylko prosze mi tu nie pierdolic jak na innych topicach a "dupach" albo o jakichs innych bzdurach :D bo sie zalamac mozna przed rozpoczeciem roku :D

a propos we wrzesniu moze jakos do klubu zajrzymy? to bylby dobry poczatek integracji. :P starsi mile widziani :P

a tak w ogole to co robicie we wrzesniu? idzie ktos na ten kurs wyrownawczy? ja w sumie problemow z matma nie mialem ale takie mi starsza ultimatum postawila - jesli PJ to ide na kurs we wrzesniu (k....!!).

a i o mnie:
    wydzial: infa
    tryb: dzienne magisterskie jednolite czy jakos tak...

pozdr

• Anonim

To już się za magisterkę bierzesz? :D.

Ja się wybieram na kurs, z matmą to u mnie różnie bywało, więc prewencyjnie sobie pójdę, żeby nie mieć problemów. Poza tym nie widzę powodu żeby nie iść.

Co do klubu to w sumei fajny pomysł choć osobiście wolałbym jakieś spokojniejsze miejsce. :).

Ja idę na inż wieczorowe..

pozdr.
  • m@ro

no wlasnie dziwie sie, ze tak malo ludzi, ktorzy ida na pierwszy rok zaglada tu na grono PJ. ludzi na tych ankietach duzo widzialem a tutaj raptem 5 osob chyba deklaruje chec i fakt studiowania na PJ :P nowi - laczmy sie :D
  • Anonim

nie tylko z waszego roku mało ludzi tu zagląda; )
  • lalus

ja tu zagladam:)! ale do szkolki dopiero za rok uderze:)
  • Anonim

ja również świezak jestem dzienne inf inż; >
  • Anonim

ja ide na infiormatyke mgr, j
    kursy tez sie wybieram;) terminow nie pamietam ale ide na te ktore sa rano, chyba cos kolo 11:D
    co do spodkania to mysle ze pierwsze to lepiej w jakims spokojniejszym miejscu zorganizowac;p
  • dr.NO

no to moze i ja sie dorzuce ... na kursy mat oczywiscie sie wybieram tylko na te co sa wieczorem (terminiow tez nie pamietam :P ) a co do studiow to inzynierskie dzienne

jakis wypad przez rozpoczeciem roku byl by ok tylko tez jestem za spokojniejszym miejscem niz klub - mozna by pogadac piwka sie napic w jakims pubie
  • m@ro

no to gecco meetniemy sie na kursach bo ja tez wybieram sie na te poranne bo szkoda mi wieczorow :P co do spotkania w klubie - to byla taka luzna sugestia :P na kawe tez mozna isc :> lub jak DR proponuje piwko w pubiaczu... kurde nie wiem jak Wy ale zastanawiam sie jak to w ogole bedzie?! i nie mam tu na mysli czy lekko czy latwo bo uczyc przeciez i tak sie trzeba ale jak wyglada przecietny dzien w PJ na pierwszym roku... czy looz do sesji czy od poczatku straszny zapieprz...

a propos - te inzynierskie dzienne to chyba poczatkowa maja ten sam program co magisterka wiec w sumie to prawie to samo nie liczac pozniej tych dwoch lat specjalizacji wiec sila rzeczy wszyscy sie poznamy.

pozdr
  • Anonim

na piwo wam polecam pobliskiego Medyka...tanie piwo i najlepsza alternatywa dla angielskiego w okolicy; ) a tak powaznie to marnie z tymi pubami kolo szkoly..albo medyk albo klub bilardowy, ktory jest bardzo ok swoja droga
  • Shent

Idźcie na inżynierskie. Przy 3 roku będziecie mieć tak serdecznie dość tej szkoły, że będziecie się zastanawiać na co wy tak właściwie wydajecie pieniądze.
  • m@ro

az tak zle?; ) nie ma chyba szkol doskonalych ale powiedz prosze, co Cie tak irytuje w PJ? raczej na inna uczelnie jej nie zmienie ale chociaz rozwaze inzynierskie zamiast magisterskich...

ciao
  • Shent

Czy zle? Moze kwestia tego co sie oczekuje.
    Ja dla PJ rzucilam PW myslac, ze to bedzie najlepsza decyzja w moim zyciu. Poszlam do pracy zeby na szkole zarobic bo inaczej to nie mialabym jak tu studiowac. I rzeczywiscie. Przez 1,5 roku bylo autentycznie super. Uczylam sie nowych rzeczy, byly przedmioty, ktore mnie interesowaly i polecalam te szkole kazdemu i w kazdych okolicznosciach.
    Pozniej zlapalam sie na tym, ze wiekszosc przedmiotow ktore zaczynaja sie pojawiac to zapchaj dziury totalnie bez sensu. Ze albo prowacacy maja w dupie, albo nie potrafia, albo przedmiot jest tak debilny, ze czlowiek siedzi i zastanawia sie po co mu to tak wlasciwie.
    Obecnie przeczolgalam sie przez moj 6 semestr i tak (na dziennych to bylo by kolo 4/5 sem jakos):
    1 przedmiot na ktorym oprogramowywalo sie to czego uczylo sie na semestrze poprzednim. Szkoda tylko, ze poziom prograowania wystarczajacy do tego przedmiotu to tak programowanie 2 (czyli 1 rok studiow). Po co przedmiot? Teoretycznie wytlumaczenie sie znajdzie. W praktyce? Strata czasu.
    Laboratoria - no jeszcze powiedzmy, ze informatyk musi sie znac na ukladach cyfrowych i laczenie kabelkow do czegos mu sie przyda.
    Kolejny przedmiot - zero przydatnych informacji, choc niby o prowadzeniu projektu. Tez za duzo wiedzy sie z tego nie wynioslo.
    No i projekt na ktorym prowadzaca NIC NIE UMIE i z braku laku gramy w Quake, bo i tak sie czlowiek nic nie dowie.
    I tak powoli powoli pelzne do inzyniera.
    Na mysl o zostaniu na mgr to mi sie slabo robi.

Zreszta z opini ludzi na mgr to oni tam nie nauczyli sie nic (oprocz pol roku ciekawych wykladow z roznymi ludzmi) i raczej powtorzenie tego co bylo na inz.
    No chyba ze ktos chce sobie kupowac papierek to juz zupelnie inna sprawa.
  • m@ro

rozumiem dzieki za info; ) rozwiazanie widze tylko jedno :) sprobowac; ] pozniej bedzie czas na refleksje ciao
  • lalus

a mozna w tej szkolce dr zrobic? bo dla mnie mgr to troche za malo:(
  • igor

Ja dziennie inż. biore, na zajęcia z matmy ide ale na pierwszym wykładzie mnie nie będzie bo lece z dziewcyzną na wakacje i wracam 14-tego.
    Ja jestem za klubem ale może w październiku - chociaż nie wiem czy na tej uczelni w ogóle będe miał czas na imrpezowanie..; /
  • igor

PS. Piotrek G. masz fotke jak skaczesz na rowerze obok mojego liceum; p (kamyk)
  • Shent

Maro,

Po prostu lepiej robic inz potem mgr, bo zawsze masz opcje wyboru. Na jednolitych wyboru nie ma:)
  • Shent

Doktorat robic mozna.
  • Anonim

Shent z ta nauka to zgadzam sie z toba w stu procentach. przedmioty dla specjalizacji sa z dupy, wsyzscy i tak maja prawie to samo (roznica 1-2 przedmioty). mnostwo przedmiotow faktycznie nie wiadomo po co i dlaczego. mi juz bylo wstyd odbierajac papier inzyniera...poza tym place ile place, a w tym semestrze mialam 3cwiczenia chyba i wyklady,na ktore nawet jakbym chodzila to i tak malo czasu w szkole bym spedzala. itp itd :) ale zapraszamy zapraszamy. moze ta fizyka wprowadzi nutke swiezosci w wasze szeregi
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)