Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomek

• 07/10/2009 20:21
    >シモン wrote:
    >To zle sie czlowiekowi wydaje :)

Styka styka 30% jak najbardziej. Co więcej nie trzeba zdawać matmy aby iść na infę :P

Nawet Ci którzy mieli 30% dają radę ciężką pracą
  • シモン

• 07/10/2009 20:25
    w sensie - zle sie wydaje, ze 30% nie wystarczy :D

Mozna bylo nawet bez matury z matmy tylko z egzainem wstepnym ktory jak ktos kiedys napisal trzeba bylo chyba zjesc zeby nie zdac :)
  • k

• 07/10/2009 21:07
    nie no to fajnie, nawet bardzo, już myślałem, że nie wiadomo co trzeba :D
  • シモン

• 07/10/2009 21:12
    Dostac sie to jedno a dac rade to zupelnie inna sprawa. Na PJ podeszli do tego w bardzo ekonomiczny dla siebie sposob - naturalny odsiew jest pozniej.
    Jesli nie jestes obecnie przynajmniej przecietny z matmy to może jednak nie być łatwo i serio bedziesz musial nad nia spedzac bardzo duzo czasu. Jesli do tego wczesniej nie programowales, nie zajmowales innymi rzeczami ktore czekaja Cie na informatyce to moze nie byc kolorowo - w polączeniu z lenistwem kompletna masakra :)
  • k

• 07/10/2009 22:01
    z matmą u mnie jest całkiem nieźle, co do programowania to kiedyś coś tam robiłem, ale to było daaawnoo temu, z tym może być kiepsko :D . No ale od razu na dzień dobry wymagają znajomości programowania?
  • KING

• 07/10/2009 22:30
    nie, programowanie zaczyna się od kompletnych podstaw - nie ma się o co martwić; )
  • シモン

• 07/10/2009 23:16
    No tak ale jest dosc czasochłonne dla kogoś kto zaczyna od początku i nie chce mieć zaległości :)
  • Wojtek

• 08/10/2009 03:36
    Ja bym jednak kolegę bardziej matmą straszył niż samym programowaniem; )
  • k

• 12/10/2009 00:33
    a takie pytanko, jak wygląda ta wymiana studentów z japonią? opłaca się tam jechać czy nie bardzo?
  • Jaga

• 12/10/2009 02:01
    Niestety wymiana z Japonią jest możliwa dopiero na magisterskich i to też po opanowaniu choć podstaw języka japońskiego i jeszcze jakieś tam kryteria są.
    A z tego co słyszałam, to ludzie raczej byli zadowoleni z wyjazdu.
  • Kejt.

• 04/01/2010 23:19
    witam czy ja dobrze zrozumialam ze na informatyce na dziennych czesne wynosi 1080 miesiecznie ?
  • Michał

• 04/01/2010 23:26
    >Taka Kasia ^^ napisała:
    >witam czy ja dobrze zrozumialam ze na informatyce na
    >dziennych czesne wynosi 1080 miesiecznie ?

http://www.pjwstk.edu.pl/?strona=16...
    bardzo dobrze zrozumialas; )
  • BBC

• 05/01/2010 12:18
    aktualnie wynosi ono 972 zł ( gdyż otrzymaliśmy 10% UPUST; niestety tylko na I semestr)

ale być moze w przyszlym roku bedzie podobnie ( bo nie wiem jak było w poprzednich latach )
  • ..:: GreQ FTW ::..

• 05/01/2010 20:27
    >BBC napisał
    >aktualnie wynosi ono 972 zł ( gdyż otrzymaliśmy 10%
    >UPUST; niestety tylko na I semestr)
    >
    >ale być moze w przyszlym roku bedzie podobnie ( bo nie wiem
    >jak było w poprzednich latach )

Pozniej nie dostajesz nic, chyba ze lapiesz sie w kryteria znizek (glownie liczy sie srednia, z tego co pamietam od 4,50 sa znizki)
  • Architekt

• 05/01/2010 21:06
    >BBC napisał
    >aktualnie wynosi ono 972 zł ( gdyż otrzymaliśmy 10%
    >UPUST; niestety tylko na I semestr)
    >
    >ale być moze w przyszlym roku bedzie podobnie ( bo nie wiem
    >jak było w poprzednich latach )

To taki pic na wodę. W kolejnych latach studiów oddacie im ten upust i tak, bo każdy rok kosztuje więcej niż poprzedni. Kiedyś kolega robił obliczenia, i wszystko ładnie się pokrywało. Że zacytuje pewną reklamę: "Przypadek ?" :D
  • mały wódz

• 05/01/2010 21:14
    >..:: GreQ FTW ::.. napisał
    >Pozniej nie dostajesz nic, chyba ze lapiesz sie w kryteria
    >znizek (glownie liczy sie srednia, z tego co pamietam od
    >4,50 sa znizki)

4.25-4.5 pierwszy prog
    4.5-4.7 drugi prog
    i > 4.7 trzeci prog

im wyzszy prog tym wieksza kasa, co nie znaczy, ze kasa jest duza; ] (w tym roku: 120 - 160 - 200 pln/ mies )
  • Paulina Ch.

• 05/01/2010 21:34
    śmiech na sali z tymi naukowymi.
  • mały wódz

• 05/01/2010 21:41
    >Paulina Ch. napisała:
    >śmiech na sali z tymi naukowymi.

tak, śmiałem się długo i wcale nie tak serdecznie.
  • Wojtek ,,|,,

• 19/01/2010 09:51
    Nie chce zakldac kolejnego tematu. Jedno szybkie pytanie. Jakie sa koszty niezaliczenia przedmiotu na 1 roku. PPJ, UKO, ALG1, SOP. Slyszalem rozne wersje i juz sam nie wiem. Oczywiscie cena dotyczy zaocznych.
  • Mlody

• 19/01/2010 10:16
    itn internetowo -600PLN
  • Wojtek ,,|,,

• 19/01/2010 11:33
    Z kazdego przedmiotu? Jak to wyglada i ile mozna miec na 1 roku?
    Dziekowac
  • BBC

• 19/01/2010 15:02
    kiedyś można było mięc dużo ( TAK SŁYSZAŁEM ) teraz tylko 4

ja tez mam pytanie.

czy jak dostaje 2 z przedmiotu a potem ja poprawie na wyższa to ta dwója się skreśla ??

wiem że to troche LICHWIARSKIE PYTANIE ale nie wem
  • Wojtek ,,|,,

• 19/01/2010 15:45
    4 na semstr czy rok?
    Ale chodzi mi o to jak sie to potem zalicza. Slyszalem, ze przez neta. Wysylaja zadania i je odsylam do spr?
  • シモン

• 19/01/2010 17:24
    Na informatyce 4 ogólnie z "istotnych przedmiotów kierunkowych" czyli raczej nie liczą np. PPB czy HKJ. Po prostu nie może Ci się więcej uzbierać (chociaż chyba na późniejszych semestrach ten limit jakoś się powiększa do 5, tak przynajmniej było rok temu).

Internetowo to najczęściej właśnie odsyłanie zadań i potem zaliczenie na uczelni.
    Zwykle jest nieco trudniej bo wbrew pozorom więcej roboty i po całym semestrze pracy i tak można uwalić a poprawek raczej nie ma :]
    Najgorzej jest z matmą. Bardzo nie polecam MADów internetowo.
  • Mlody

• 19/01/2010 22:26
    a co z tymi MADami?
    bralem MAD i jakos mi sie udalo (niestety same cwiczenia), zostal jeszcze egzamin

wlasnie... szukam kogos, kto ma/zna kogos, kto ma fotki z egz z mad (z trybu internetowego - bo to bylo z dlugopisem na kartce)

pzdr
  • a s

• 20/01/2010 01:17
    >シモン napisał
    >Najgorzej jest z matmą. Bardzo nie polecam MADów
    >internetowo.

Mógłbyś to rozwinąć? Prawdopodnie czeka mnie ITN z MADów i myślałem właśnie nad trybem internetowy...

Jeśli wybiore normalny tryb, to zajęcia są w semestrze letnim? Czy musze czekać na zimowy, gdy I rok ma MADy?

• シモン

• 20/01/2010 01:53
    Miałem mady internetowo i było dość strasznie. Trzeba oddawać zadania, bodajże co tydzien czy dwa zdać test a na końcu zaliczenie (kolokwium) na uczelni bez możliwości poprawy. Wystarczy oblać któryś z tych elementów i nie otrzymuje sie zaliczenia. Ja zdążyłem wtedy przepisać się na itn dzienny i obiektywnie rzecz ujmując jest po prostu lepiej. Bez ćwiczeń i wykładów na których ktoś wytłumaczy materiał do tego z trudniejszymi testami jest ciężko. Miałem ćwiczenia z Panem Rembelskim który nie słynął z jakichś łatwych kolokwiów a mimo to były dużo prostsze niż te testy na internetowych.
    Wiem, że byli ludzie którzy naprawde systematycznie się uczyli i nie zaliczali. Z resztą nawet na edu było bardzo dużo brzydkich komentarzy skierowanych do prowadzących na temat trudności tego przedmiotu :]

A zajęcia zapewne zorganizują i w semestrze letnim jeśli zbierze się odpowiednia ilość chętnych i któryś z prowadzących zgodzi sie je poprowadzić. W każdym razie potrzebna będzie jakaś inicjatywa ze strony chętnych na coś takiego. Było tak rok temu.
  • Wojtek

• 20/01/2010 08:02
    Wojtek ,,|,, :
    Co do cen ITNów... jest jedna wersja :) Zgodna z cennikiem PJ, dostępnym na stronie uczelni.

Także nie słyszałem nic dobrego o trybie internetowym ITNów.
  • Wojtek ,,|,,

• 20/01/2010 12:16
    Zapowiada si ena to, ze bede musial sprawdzic osobiscie :)
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)