-
Anonim
Dodzwoniłem się do dziekanatu i co do planu to pierwszy semestr informatyka jest kolorem jasno zielonym i ma biale tło -
Camoranessi
w planie ze stronie kolegi w poniedziałki są wykłady z algebry i podstawy programowania rano i popołudniu.Mozna sobie wybrać która pora nam pasuje tak? -
Tomek
co do linku
>>> Wersja dużego planu która będzie wykorzystana do stworzenia planu spersonalizowanego <<<
na plan.geek.pl to mój błąd - sry
W bazie danych był sparsowany plan z dnia 14.09.2010 i skrypt działał wląśnie na tej wersji planu ale po kliknięciu na link
>>> Wersja dużego planu która będzie wykorzystana do stworzenia planu spersonalizowanego <<<
przenosiło do planu na rok 2009/2010 innego od tego który był używany przez skrypt.. po prostu takie moje zaniedbanie.. już poprawiłem.
A jak ktoś chcę rozczytywać plan ręcznie to monża o tym poczytać np. tu:
http://www.wiki.pjwstk.edu.pl/index... -
-
Wojtek
Ludzie, standardową praktyką uczelni przy okazji każdego nowego semestru jest wrzucenie zeszłorocznego planu zajęć z wniesioną poprawką na kolejny rocznik (czyli +1; ) ), co najwyżej z drobnymi modyfikacjami.
Dopiero w ciągu pierwszego miesiąca będzie się ten plan "docierał" do aktualnej sytuacji.
Seraphina:
Ja jestem po anglo, w razie pytań pisz (czy cuś), co by nie zaśmiecać tego ogólnego wątku. Anglojęzyczni informatycy są w mniejszości :) -
Anonim
a ja mam pytanie dotyczące części planu "aule i sale wykładowe" i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź; )
czy np. taki zapis:
"PPJ
angl"
oznacza, że jest to wykład dla studentów z informatyką po angielsku? i skoro do takowych należę to wszelkie wykłady/zajęcia bez dopisku "angl" mnie nie interesują? czy trzeba może się rozdwoić i być w 2 miejscach naraz? :) -
Cypisek
interesuja cie zajecia z dopiskiem angl oraz w normalnych cwiczeniach to grupy z literka a na koncu (np. 111 a). -
Anonim
dzięki bardzo! czyli wniosek jeden i niektórym znany: plan pjwstk nie jest aż taki skomplikowany; ) -
Wojtek
Ano nie jest.
To jest bardziej taki wstępny test na inteligencję i ogarnięcie (4 free!; ) ). Jak ktoś się gubi w prostej, kolorowej tabelce już na starcie to powinien przemyśleć wybór studiów (o ile poszedł na informatykę, reszcie można wybaczyć).
Tak, anglojęzycznych na planie interesuje przede wszystkim "angl" (wykłady) + numer grupy (zazwyczaj 111 i 121, w przypadku pierwszaków). -
Camoranessi
Zadam może teraz niepoważne pytanie do starszych roczników.Czy aby zaliczyć egzamin trzeba chodzić na wykłady?(np u mnie na UW nie byłem na 99% wykładów i zaliczyłem większość egzaminów chodząc jedynie na ćwiczenia.Po prostu były zbędne,bo esencja przedmiotu jest przerabiana na ćw) -
Ginaf
Hej, witam wszystkich; ]
Chciałbym zapytać czy ktoś wie czemu tu
http://www.pjwstk.edu.pl/?strona=16...
Grupa 122 ma angielski i MAD w tym samym czasie? (Czwartek 13.30) -
Tomek
@Camoranessi - Różnie to bywa..
Czasami na ćw i wykładzie są przerabiane różne rzeczy by zwiększyć ilość materiału przerobionego na przedmiocie, i wtedy trudno zaliczyć egzamin bez obecności (duchem i ciałem) na wykładach.
A czasami na ćw jest przerabiane dokładnie to samo co na wykładach i wtedy można zaliczyć egzamin będąc tylko na ćw.
A jeszcze innym razem na egzaminie jest tylko to co było na wykładzie a nie to co na ćw.
Nie ma więc ogólnej reguly... zazwyczaj trzeba po prostu pochodzić na wykłady i po paru już wiadomo jak wygląda sytuacja.
Inną sprawą jest, że jeżeli ktoś wrednie oszukuje to może zaliczyć nie będąc nigdy na niczym ... -
kroliczek_tuptus
Wszystkie egzaminy na PJ można zaliczyć NIE chodząc na ani jeden wykład w ciągu całych studiów inżynierskich:)
Z tym że wymaga to zgrabnego opanowania materiału na własną ręke:)
-
Shaggy
Zadam takie głupie pytanie czy jutro początek zajęć jest o godzinie 8? -
-
Camoranessi
No wiadomo, że najlepiej jest chodzić na wszystko,ale sądzę że czasami może mi zabraknąć siły, dlatego niekiedy będe musiał dokonać selekcji,co jest bardziej priorytetowe (mam 11-12 godzin codziennie,z racji tego że studiuję jeszcze gdzie indziej).thx za odp. -
Szalek999
Tak... Ja też się z tego powodu niezmiernie cieszę.... Ale niektórzy mają na 10. Musisz sobie w planie obczaić :)