-
Damian
Jak już jest taka luźna rozmowa to zapytam się o coś. Będzie ktoś z was w grupie anglojęzycznej? -
Anonim
HeHe napewno nie ja bo do perfekt Angielskiego to bRakujEe jakIesss hmm :P -
Wojtek
>Damian napisał
>Jak już jest taka luźna rozmowa to zapytam się o coś.
>Będzie ktoś z was w grupie anglojęzycznej?
Chcesz coś wiedzieć? Ja jestem z anglojęzycznej grupy :) -
-
Sebo
-
Sandtalker
A skad mozna wziac informacje w jakiej sie jest grupie? :D Chodzi o zdawana mature? -
Tomek
Wywieszana jest lista z grupami koło dziekanatu.
Kilka dni wcześniej jest również wgląd przez net przez dziekanat.pjwstk.edu.pl -
BBC
a kiedy poznamy imiona naszych wykladowców, aby EWENTUALNIE się przepisać??
i à propos tego: czy są problemy przy przepisywaniu
-
Tomek
Masz 2 tygodnie aby się przepisać.
Wykładowców i ćwiczeniowców możesz poznać chodząc na zajęcia :) -
Tomek
Sam się przepisywałem na pierwszym sem i problemów raczej nie miałem.. musisz wejść na podania.pjwstk.edu.pl napisać podanie tak jak się piszę podania tj: "zwracam się z prośbą o... swoją prośbę motywuje tym że... proszę o pozytywne rozpatrzenie..." i za 2-3 dni jesteś przepisany.
Jedynym problemem wydaje się, limit max 16 osób w grupie, więc zanim napiszesz podanie, to sprawdź listę grup i przepisz się do grupy która nie ma 16 osób.
Ta lista grup nie uwzględnia przepisań itp.. tak więc też nie pokazuje dokładnie ile jest osób w danej grupie, a więc próba przepisania się do grupy która ma na liście 16 osób może się udać, tak samo jak próba przepisania się do grupy która ma 15 czy 14 osób może się nie udać.. tak więc ta lista to tylko przybliżenie stanu faktycznego.
Z mojego dotychczasowego doświadczenia mogę jednak powiedzieć, że dziekanat jest raczej nastawiony pozytywnie do studenta, i jeżeli coś da się zrobić, to nie robi problemów. -
Tomek
>Z mojego dotychczasowego doświadczenia mogę jednak
>powiedzieć, że dziekanat jest raczej nastawiony pozytywnie
>do studenta, i jeżeli coś da się zrobić, to nie robi
>problemów.
;) Chyba żartujeesz -
Szymon
Osobiscie nie narzekam na prace dziekanatu. Zawsze otrzymywałem w nim potrzebne informacje, załatwianie spraw tez idzie szybko. Zauwazylem tylko, ze Panie w dziekanacie zawsze strasznie sie spiesza wiec jesli mamy kilka pytan to radze sie streszczac :D 2 razy zdarzylo mi sie ze Pani w dziekanacie rozlaczyla sie zanim zdazylem wszystko zalatwic a czasami trzeba sie nameczyc zanim uda sie ponownie dodzwonic. Oprocz tego nie mam zadnych zastrzezen, szczegolnie porownujac prace naszego dziekanatu do slynnych "Pan z dziekanatu" na niektorych panstwowych uczelniach. -
Anonim
>Marynara napisał
>>Z mojego dotychczasowego doświadczenia mogę jednak
>>powiedzieć, że dziekanat jest raczej nastawiony
>pozytywnie
>>do studenta, i jeżeli coś da się zrobić, to nie robi
>>problemów.
>
>;) Chyba żartujeesz
Jakieś detale? Chętnie wysłucham, bo sam, podobnie jak Szymon, nie miałem problemu. -
Tomek
Również jak dzwoniłem, parę razy zostałem "olany" ale mniejsza o to.
Dziekanat niestety nie posiada wglądu do wykładowców (gdzie na PJ mają zajęcia)- co to znaczy - jeśli chcemy się pilnie skontaktować z wykładowcą, nie odpisuje na mejle etc to musimy sobie radzić sami.
Dziekanat nie da, bo nie ma namiarów na wykładowców(kontakty na inne uczelnie, telefony etc - nic nie ma).
Dobrze że wtedy google okazał się pomocny i sprawę szybko rozwiązaliśmy.
Jeśli chodzi o dokumenty etc, jest ok.
-
-
Wojtek
No to bez przesady Marynara, jeden minus nie ma tyle siły by resztę plusów powalić; )
(chociaż w matematyce zdarza się, że jest inaczej :D).
Też miałem problem ze złapaniem jednego ćwiczeniowca, by wziąć od niego wpis do indeksu. Zgadza się, dziekanat nie potrafił mi udzielić informacji: kto uczy daną grupę ITN? czy podana przeze mnie osoba w ogóle pracuje w tym semestrze na uczelni? itd.
Pani z dziekanatu tłumaczyła się tym, że nie mają listy pracowników, którzy nie są zatrudnieni na pełny etat :P
Na szczęście udało mi się w końcu dotrzeć do planów zajęć studiów zaocznych i tam wynalazłem gościa; ) -
rein4ce
a propos - Wojtek, wspominałeś kiedyś, że właśnie przyszło ci z indexem ganiać po prowadzących, tymczasem docierają do mnie wieści, że index "zanosi sie sam", tzn. wszystko idzie przez dziekanat automatycznie.
podejrzewam, że może ITN ma tu coś do tego, ale broń boże nie osądzam... :D
Nie było jakiejś inicjatywy, żeby wzorem całego zachodu zlikwidować raz na zawsze te papierowe książeczki? -
Cypisek
Nie mozna zlikwidowac indeksow bo jest ustawa o szkolnictwie wyzszym, ktora nakazuje prowadzenie takiej ewidencji :( -
Tomek
>Cypisek wrote:
>Nie mozna zlikwidowac indeksow bo jest ustawa o szkolnictwie
>wyzszym, ktora nakazuje prowadzenie takiej ewidencji :(
Na UW krzyczeli że będą tylko elektroniczne, do dziś mają oba :)
-
rein4ce
ale na SGH na przykład index widzisz po raz pierwszy po skończeniu studiów (tzn. jak bardzo chcesz, bo możesz go w ogóle nie odbierać) - cała ewidencja jest wyłącznie elektroniczna. przynajmniej w/g znajomego co właśnie skończył tam studia -
Wojtek
>rein4ce napisał
>a propos - Wojtek, wspominałeś kiedyś, że właśnie
>przyszło ci z indexem ganiać po prowadzących, tymczasem
>docierają do mnie wieści, że index "zanosi sie sam", tzn.
>wszystko idzie przez dziekanat automatycznie.
>podejrzewam, że może ITN ma tu coś do tego, ale broń
>boże nie osądzam... :D
>
>Nie było jakiejś inicjatywy, żeby wzorem całego zachodu
>zlikwidować raz na zawsze te papierowe książeczki?
Roczniki "młodsze" tak mają. Mój jest ostatni który po staremu łazi do ludzi po wpisy. Nie pytaj dlaczego tak jest, bo nie wiem :) Nie, nie miało to związku z jakimiś ITN :D -
NowakoV
Czy ktoś coś wie na temat języka japońskiego dla pierwszego roku? Jak się zapisać i kiedy odbywają się zajęcia?