-
ola
Co byście umieścili w takim rankingu?
Jakie są polskie sukcesy w dziedzinie informatyki?
Ciekawe wynalazki, patenty, rozwiązania, które odbiły się szerokim echem w Europie/na świecie? Prestiżowe nagrody dla 'naszych'?
Może jakieś przykłady osób, które swoją wiedzę i pasję do informatyki, internetu wykorzystały tworząc dochodowy biznes ?(mi przychodzi tu do głowy GaduGadu,Tlen,Allegro)
(Informatyka to zupełnie nie moja branża,ale w życiu tak się zdarza, że trzeba się w krótkim czasie dużo o czymś nauczyć)
-
Ufo aka Juggalo
/ja wciaz pracuje nad moimi pracami naukowymi; )))/
wymienione przez Ciebie przyklady nie sa moim zdaniem zadnymi sukcesami. Ciezko mowic o sukcesie czegos co jest przeniesieniem na nasz rodziny rynek rozwiazan znanych dawno na zachodzie (przed gg bylo chocby icq/ ktore tez jako pierwsze oferowalo mozliwosc dzwonienia na telefony stacjonarne/, przed tlenem juz byl chocby onet, wp; allegro tez nie jest nowatorskie - ebay).
cjakies tam pewnie sa...nie zajmuje sie historia informatyki -
BorysR
-
ola
no wiadomo, nic nowego w biznesie w branży "internet" nie wymyśliliśmy.ale pasja do informatyki i podpatrzenie dobrego pomysłu przyniosły sukces paru osobom.
to są typowo komercyjne sukcesy.
a może jakieś typowo naukowe (odkrycia, badania, patenty), albo sukcesy w międzynarodowych konkursach? -
-
pan.Tunio
w miedzynarodowych konkursach zapomnij, pare topicow nizej byl juz taki temat:)
ja np. zglebiam filozoficzny sens internetu, w sensie jego wplyw na spoleczenstwo, bardzo ciekawe zagadnienie. pomyslcie gdyby nie i-net? -
Gierappa2
a w faktach na tvn niedawno leciało że Polacy chyba z Poznańskiej polibudki wymyślili i wykonali symulator zderzenia samochodu z..... wielbłądem. rodzina królewska z Emiratów Arabskich kupiła projekt i kazała dalej rozwijać bo u nich w takich wypadkach rocznie ginie ok.80 osób:P może to isę nadaje do naszej "myśli technicznej" na skalę światową:D:D:D:D -
Ufo aka Juggalo
a tak,to Maciek Mazur robil o tym material :D on to zawse takie perelki wynajdzie :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne