PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam i bardzo prosilbym o pomoc.
    laptop IBM T21 pentium III 733 MHz (w teorii bo w praktyce pokazuje 644 Mhz w panelu sterowania) i 128 ramu, system win xp pro. lacze neo 512. problem dotyczy transferu. nie jest to wina lacza, bo na innym kompie wszystko sciaga sie bez problemu. a na tym kompie problem przedstawia sie tak:

pliki zaczynaja sie sciagac normalnie, ale zawsze po kilku/kilkunastu sekundach transfer sie zmniejsza i staje, co sprawia, ze w ogole nie mozna sciagnac pliku! sciagalem rozne pliki z roznych serwerow i problem zawsze sie pojawia. nie mam pojecia, co moze byc przyczyna. moze ktos z was wie, co mogloby pomoc? moze sa jakies programy do wykrywania i naprawiania tego typu problemow?

z gory dzieki za pomoc!
  • BorysR

Przedzwon do neostrady?
  • Anonim

Jeżeli ten problem ogranicza się tylko do ściągania plików, to musisz poczekać, TP ma jakieś problemy. Ale jeżeli masz problem takiego typu, że po kilkunastu sekundach po zalogowaniu do sieci nie możesz wejść na żadną strone i nie możesz nic ściągnąć to wina XP'eka, SP2 z dobrego źródła pomoże.

Możesz jeszcze spróbować łączyć się przez serwer proxy Neo+
    w3cache.tpnet.pl port:8080 oczywiście nie zawsze działa :)
  • Anonim

ja miałem coś podobnego kilka razy i powodem zawsze był wirus/trojan

u mnie odbywało się to jeszcze tak że na początku wszystko było ok i po chwili upload szedł na maxa gdzieś w kosmos i był caly zapchany a download przestawał działać
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)