PJWSTK [1818]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Halo #maciek

Mam kilka pytań. Ile moze zarabiac programista po studiach ? po 3 lata doswiadczenia i 6 latach wzwyż. Jaki kierunek jest teraz najbardziej opłacalny (programowanie, inzynieria oprogramowania, bazy danych czy moze cos innego)??

Prosze o szybką odpowieź. pozdrawiam.
  • marny

$3,50
  • Halo #maciek

$3,5 na godzine?
    a mozesz mi powiedziec jak to sie przedstawia w polsce i za granica?
    i jaki kierunek sie najbardziej oplaca?
  • Szymon

Opłacalne jest to co lubisz robić i w czym jesteś dobry; ) marny programista to moze i 3,50 zarabiac.
  • Halo #maciek

3,50 ? ale w jakim okresie ?? miesiecznie tygodniowo ??
    ile moze zarabiac dobry programista ?? aha i czy jest u was cos takiego jak programowanie gier bo nie zauwazylem takiej specjalizacji na stronie pjwstk.edu.pl
  • Damian

inteligencja wraz z godzina 20:31 dzisiejszego dnia umarla.
  • Halo #maciek

Mozesz mi wyjasnic ?? Bo kazdy sie madrzy ze jest inteligentny itp. a przychodzi co do czego ty tylko umiecie rzucac wyuczonymi tekstami. Dobra juz wiem ze to 3,5 tys dollarow miesiecznie. a teraz odpowiedzcie mi na pytanie zwiazane z programowaniem gier. czy jest cos takiego.
  • Szymon

... Ty planujesz isc na PJ?
  • Halo #maciek

Tak. ale dziwie sie co wy tam robicie skoro nie umiecie odpowiedziec konkretnie na jedno pytanie tylko zadajecie szereg zbednych pytan.
  • Popiołkas

hahahaha:D oj stary, zeby byc programista to trzeba jednak troche inteligencji:)
  • Anonim

Może chłopak faktycznie ma problemy. Po co ten sarkazm?

Maćku, pytanie, które zadałeś jest mimo wszystko bardzo ogólne. Doświadczony informatyk znajdzie obecnie pracę w każdej branży i niemal w każdym kraju. Ile będzie zarabiać? - to już zależy od tego, co wybierze, jaką firmę, czy założy własną działalność, jaką, gdzie. Myślę, że nie będzie dużym nadużyciem, jeśli powiem, że z wiekszym doświadczeniem dochód będzie zaczynać się od 5.000+.

Tak, jest "Programowanie Gier". Strona jest, jaka jest, ale do opisów specjalizacji nie trudno dotrzeć: http://www.pjwstk.edu.pl/pokaz.php?...

I na przyszłość: zamiast wyręczać się innymi, wpisz w Google np.: informatyka zarobki . Samodzielność na studiach jest ceniona i przydatna.
  • Halo #maciek

wiem; p mimo wszystko powtorze moje pytanie dotyczace progrmowania gier ?? Czy istnieje u was cos takiego i w jaki sposob sie to odbywa ? na jakimkierunku ( multimedia czy programowane)?
  • Anonim

Hahhahahha... przydałby sie bash.pjwstk.edu.pl :P
    Twoje teksty by tma rzadzily :D
    Dawno sie tak nie usmialem odkad 4 dni temu zalozyles tu pierwszy watek :D
  • Lucas

:)
    czytanie ze zrozumieniem i umiejętność otwierania linków jest chyba niezbędna żeby studiować na PJ :]
  • Popiołkas

a no:)
  • marny

Pisząc $3,50 miałem na myśli $3,50, a nie $3,5k.
    Ja jestem za tym, żeby jak najbardziej pomagać ludziom udzielając im odpowiedzi na pytania.

Maciek, gdybyś pracował u mnie zarabiałbyś $3,50, nie wiem jak u innych. Wydaje mi się, że wynagrodzenie zależy po pierwsze od umiejętności, po drugie od potrzeb rynku, po trzecie od farta, aby wstrzelić się w dobre miejsce w odpowiednim czasie.
  • Halo #maciek

Dzieki Konrad. Bardzo mi pomogles :)

------------------------------ --------------'

marny powiedzial : "...u mnie zarabiałbyś $3,50(...)wynagrodzenie zależy po pierwsze od umiejętności".
    Po pierwsze mam 16 lat i zaczynam dopiero przygodę z programowaniem. Po drugie zaczynam się zastanawiać czy jesteś naprawdę takim dobrym programista czy tylko na gronie zgrywasz takiego ? Bo po jakości twoich wypowiedzi mogę wywnioskować tylko jedno ze dużo mówisz a mało robisz.
  • marny

Ja nic nie robię. Nie potrafię programować.
    I wyluzuj, za bardzo się spinasz.; )
  • Anonim

hahahahhahaha o_O
  • Antares

Miałem nic w tym temacie nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać i mam rotfla :D
  • 1
  • 2
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)