- 1
- 2
-
Halo #maciek
Mam kilka pytań. Ile moze zarabiac programista po studiach ? po 3 lata doswiadczenia i 6 latach wzwyż. Jaki kierunek jest teraz najbardziej opłacalny (programowanie, inzynieria oprogramowania, bazy danych czy moze cos innego)??
Prosze o szybką odpowieź. pozdrawiam. -
-
Halo #maciek
$3,5 na godzine?
a mozesz mi powiedziec jak to sie przedstawia w polsce i za granica?
i jaki kierunek sie najbardziej oplaca? -
-
Szymon
Opłacalne jest to co lubisz robić i w czym jesteś dobry; ) marny programista to moze i 3,50 zarabiac. -
Halo #maciek
3,50 ? ale w jakim okresie ?? miesiecznie tygodniowo ??
ile moze zarabiac dobry programista ?? aha i czy jest u was cos takiego jak programowanie gier bo nie zauwazylem takiej specjalizacji na stronie pjwstk.edu.pl
-
Damian
-
Halo #maciek
Mozesz mi wyjasnic ?? Bo kazdy sie madrzy ze jest inteligentny itp. a przychodzi co do czego ty tylko umiecie rzucac wyuczonymi tekstami. Dobra juz wiem ze to 3,5 tys dollarow miesiecznie. a teraz odpowiedzcie mi na pytanie zwiazane z programowaniem gier. czy jest cos takiego. -
Szymon
-
Halo #maciek
Tak. ale dziwie sie co wy tam robicie skoro nie umiecie odpowiedziec konkretnie na jedno pytanie tylko zadajecie szereg zbednych pytan. -
Popiołkas
hahahaha:D oj stary, zeby byc programista to trzeba jednak troche inteligencji:) -
Anonim
Może chłopak faktycznie ma problemy. Po co ten sarkazm?
Maćku, pytanie, które zadałeś jest mimo wszystko bardzo ogólne. Doświadczony informatyk znajdzie obecnie pracę w każdej branży i niemal w każdym kraju. Ile będzie zarabiać? - to już zależy od tego, co wybierze, jaką firmę, czy założy własną działalność, jaką, gdzie. Myślę, że nie będzie dużym nadużyciem, jeśli powiem, że z wiekszym doświadczeniem dochód będzie zaczynać się od 5.000+.
Tak, jest "Programowanie Gier". Strona jest, jaka jest, ale do opisów specjalizacji nie trudno dotrzeć: http://www.pjwstk.edu.pl/pokaz.php?...
I na przyszłość: zamiast wyręczać się innymi, wpisz w Google np.: informatyka zarobki . Samodzielność na studiach jest ceniona i przydatna. -
Halo #maciek
wiem; p mimo wszystko powtorze moje pytanie dotyczace progrmowania gier ?? Czy istnieje u was cos takiego i w jaki sposob sie to odbywa ? na jakimkierunku ( multimedia czy programowane)? -
Anonim
Hahhahahha... przydałby sie bash.pjwstk.edu.pl :P
Twoje teksty by tma rzadzily :D
Dawno sie tak nie usmialem odkad 4 dni temu zalozyles tu pierwszy watek :D -
-
Lucas
:)
czytanie ze zrozumieniem i umiejętność otwierania linków jest chyba niezbędna żeby studiować na PJ :] -
Popiołkas
-
Pisząc $3,50 miałem na myśli $3,50, a nie $3,5k.
Ja jestem za tym, żeby jak najbardziej pomagać ludziom udzielając im odpowiedzi na pytania.
Maciek, gdybyś pracował u mnie zarabiałbyś $3,50, nie wiem jak u innych. Wydaje mi się, że wynagrodzenie zależy po pierwsze od umiejętności, po drugie od potrzeb rynku, po trzecie od farta, aby wstrzelić się w dobre miejsce w odpowiednim czasie. -
Halo #maciek
Dzieki Konrad. Bardzo mi pomogles :)
------------------------------ --------------'
marny powiedzial : "...u mnie zarabiałbyś $3,50(...)wynagrodzenie zależy po pierwsze od umiejętności".
Po pierwsze mam 16 lat i zaczynam dopiero przygodę z programowaniem. Po drugie zaczynam się zastanawiać czy jesteś naprawdę takim dobrym programista czy tylko na gronie zgrywasz takiego ? Bo po jakości twoich wypowiedzi mogę wywnioskować tylko jedno ze dużo mówisz a mało robisz. -
Ja nic nie robię. Nie potrafię programować.
I wyluzuj, za bardzo się spinasz.; ) -
Anonim
-
Antares
Miałem nic w tym temacie nie pisać ale nie mogłem się powstrzymać i mam rotfla :D
- 1
- 2
Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...
Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych
Grona tematyczne:
Miejsca grona (5)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-