PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest, że administrator poczty na uczelni informatycznej nie potrafi stworzyć grup użytkowników? Dlaczego do jasnej cholery będąc na 1 roku dostaję niezwykle interesujące informacje dot. studentów piątego semestru + megabajty innych maili nie obchodzących w najmniejszym stopniu mojej osoby? Może grupy te są stworzone, ale wykładowcom nie chce się z nich korzystać?
    Mam pomysł na zakończenie tego cyrku - pisząc z studenckiego konta jakiegokolwiek maila (no może nie te o chlaniu) wysyłajcie go do wszystkich wykładowców dopisując "przepraszam za spam", które to określenie pojawia się w co drugim mailu. Niech nas usłyszą :p
  • Lucas

Zrobienie takich grup byłoby prawie niemożliwe. Mimo że każdy rocznik ma swój początkowy nr 2***,3***,4*** itp to przecież:
    -osoby mogą powtarzać rok
    -mogą mieć ITNy
    -przenoszą się z dziennych na wieczorowe czy zaoczne

Jest pewnie jeszcze wiele sytuacji o których nie wiem gdzie kombinacje są jeszcze inne. Dlatego żeby takie grupy mogły powstać potrzebna jest osoba która na uczelni tylko i wyłącznie tym by się zajmowała i ponosiła za razem konsekwencje że do jakiegoś studenta nie dotarła informacja o egzaminie poprawkowym albo przełożonym wykładzie bądź ćwiczeniach.
    A tak za free idzie mail do wszystkich i jest z głowy :)

P.S. Fajniejsza parę dni temu była wiadomość od osoby która wpłaciła kasę za czesne i rozesłała to do wszystkich innych "zadłużonych"... czyli do mnie i innych kilkudziesięciu osobą; )
  • Michał

>rokolczuk napisał
    >Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest, że
    >administrator poczty na uczelni informatycznej nie potrafi
    >stworzyć grup użytkowników? Dlaczego do jasnej cholery
    >będąc na 1 roku dostaję niezwykle interesujące
    >informacje dot. studentów piątego semestru + megabajty
    >innych maili nie obchodzących w najmniejszym stopniu mojej
    >osoby? Może grupy te są stworzone, ale wykładowcom nie
    >chce się z nich korzystać?
    >Mam pomysł na zakończenie tego cyrku - pisząc z
    >studenckiego konta jakiegokolwiek maila (no może nie te o
    >chlaniu) wysyłajcie go do wszystkich wykładowców
    >dopisując "przepraszam za spam", które to określenie
    >pojawia się w co drugim mailu. Niech nas usłyszą :p

http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...

polecam poczytać

Pozdro
  • Anonim

>Lucas wrote:
    >Zrobienie takich grup byłoby prawie niemożliwe. Mimo że
    >każdy rocznik ma swój początkowy nr 2***,3***,4***

Chodzi ci o numery esek czy grup?
    Eski numerowane sa po kolei niezaleznie od rocznika, natomiast numery grup zaczynaja sie od numeru semestru ale to w przypadku poczty nie ma znaczenia.

>P.S. Fajniejsza parę dni temu była wiadomość od osoby
    >która wpłaciła kasę za czesne i rozesłała to do
    >wszystkich innych "zadłużonych"... czyli do mnie i innych
    >kilkudziesięciu osobą; )

btw. Takie hurtowe wysylanie maili o zalegloscach w platnosci IMHO jest bledem, poniewaz mozna sobie sprawdzic "liste dluznikow" co jest niezgodne z prawem o ochronie danych osobowych itd itp.
  • Anonim

>MaJaK napisał
    > http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...
    >
    >polecam poczytać
    >
    >Pozdro

No fajnie, że są, tylko ludzie mogliby się jeszcze nauczyć z nich korzystać.. Tak czy siak tych grup jest za mało. Dzisiaj dostałem 6 maili i żaden z nich mnie nie dotyczy :/

• Lucas

Nikt nie mówił że będzie lekko :P
  • Kaspi

Problem leży tylko i wyłącznie po stronie osób, które wysyłają wiadomości, dlatego że każda grupa, każdy rok, każdy wydział i w końcu każdy oddział ma swoją osobną grupę. Temat wysyłania spamu był poruszany na debacie organizowanej przez Samorząd Studentów w czerwcu 2008. I podejrzewam, że do niego powrócimy w debacie pod koniec semestru zimowego.

Pozdrawiam

>rokolczuk napisał
    >>MaJaK napisał
    >> http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...
    >>
    >>polecam poczytać
    >>
    >>Pozdro
    >
    >No fajnie, że są, tylko ludzie mogliby się jeszcze
    >nauczyć z nich korzystać.. Tak czy siak tych grup jest za
    >mało. Dzisiaj dostałem 6 maili i żaden z nich mnie nie
    >dotyczy :/
    >
    >

| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)