-
Anonim
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest, że administrator poczty na uczelni informatycznej nie potrafi stworzyć grup użytkowników? Dlaczego do jasnej cholery będąc na 1 roku dostaję niezwykle interesujące informacje dot. studentów piątego semestru + megabajty innych maili nie obchodzących w najmniejszym stopniu mojej osoby? Może grupy te są stworzone, ale wykładowcom nie chce się z nich korzystać?
Mam pomysł na zakończenie tego cyrku - pisząc z studenckiego konta jakiegokolwiek maila (no może nie te o chlaniu) wysyłajcie go do wszystkich wykładowców dopisując "przepraszam za spam", które to określenie pojawia się w co drugim mailu. Niech nas usłyszą :p -
Lucas
Zrobienie takich grup byłoby prawie niemożliwe. Mimo że każdy rocznik ma swój początkowy nr 2***,3***,4*** itp to przecież:
-osoby mogą powtarzać rok
-mogą mieć ITNy
-przenoszą się z dziennych na wieczorowe czy zaoczne
Jest pewnie jeszcze wiele sytuacji o których nie wiem gdzie kombinacje są jeszcze inne. Dlatego żeby takie grupy mogły powstać potrzebna jest osoba która na uczelni tylko i wyłącznie tym by się zajmowała i ponosiła za razem konsekwencje że do jakiegoś studenta nie dotarła informacja o egzaminie poprawkowym albo przełożonym wykładzie bądź ćwiczeniach.
A tak za free idzie mail do wszystkich i jest z głowy :)
P.S. Fajniejsza parę dni temu była wiadomość od osoby która wpłaciła kasę za czesne i rozesłała to do wszystkich innych "zadłużonych"... czyli do mnie i innych kilkudziesięciu osobą; ) -
>rokolczuk napisał
>Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest, że
>administrator poczty na uczelni informatycznej nie potrafi
>stworzyć grup użytkowników? Dlaczego do jasnej cholery
>będąc na 1 roku dostaję niezwykle interesujące
>informacje dot. studentów piątego semestru + megabajty
>innych maili nie obchodzących w najmniejszym stopniu mojej
>osoby? Może grupy te są stworzone, ale wykładowcom nie
>chce się z nich korzystać?
>Mam pomysł na zakończenie tego cyrku - pisząc z
>studenckiego konta jakiegokolwiek maila (no może nie te o
>chlaniu) wysyłajcie go do wszystkich wykładowców
>dopisując "przepraszam za spam", które to określenie
>pojawia się w co drugim mailu. Niech nas usłyszą :p
http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...
polecam poczytać
Pozdro -
-
Anonim
>Lucas wrote:
>Zrobienie takich grup byłoby prawie niemożliwe. Mimo że
>każdy rocznik ma swój początkowy nr 2***,3***,4***
Chodzi ci o numery esek czy grup?
Eski numerowane sa po kolei niezaleznie od rocznika, natomiast numery grup zaczynaja sie od numeru semestru ale to w przypadku poczty nie ma znaczenia.
>P.S. Fajniejsza parę dni temu była wiadomość od osoby
>która wpłaciła kasę za czesne i rozesłała to do
>wszystkich innych "zadłużonych"... czyli do mnie i innych
>kilkudziesięciu osobą; )
btw. Takie hurtowe wysylanie maili o zalegloscach w platnosci IMHO jest bledem, poniewaz mozna sobie sprawdzic "liste dluznikow" co jest niezgodne z prawem o ochronie danych osobowych itd itp.
-
Anonim
>MaJaK napisał
> http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...
>
>polecam poczytać
>
>Pozdro
No fajnie, że są, tylko ludzie mogliby się jeszcze nauczyć z nich korzystać.. Tak czy siak tych grup jest za mało. Dzisiaj dostałem 6 maili i żaden z nich mnie nie dotyczy :/
-
Lucas
-
Problem leży tylko i wyłącznie po stronie osób, które wysyłają wiadomości, dlatego że każda grupa, każdy rok, każdy wydział i w końcu każdy oddział ma swoją osobną grupę. Temat wysyłania spamu był poruszany na debacie organizowanej przez Samorząd Studentów w czerwcu 2008. I podejrzewam, że do niego powrócimy w debacie pod koniec semestru zimowego.
Pozdrawiam
>rokolczuk napisał
>>MaJaK napisał
>> http://www.bss.pjwstk.edu.pl/mambo/...
>>
>>polecam poczytać
>>
>>Pozdro
>
>No fajnie, że są, tylko ludzie mogliby się jeszcze
>nauczyć z nich korzystać.. Tak czy siak tych grup jest za
>mało. Dzisiaj dostałem 6 maili i żaden z nich mnie nie
>dotyczy :/
>
>