-
Natalaz
jak większosc osób tutaj mam problem...
Do niedawna wszystko dzialalo bardzo sprawnie...ale musialam rozlaczyc caly komput. sprzet a po ponownym podłączeniu wszystkich kabelków cos jednak nie gra...i to dosłownie
A więc...
Moje głośniki dzialają bardzo dobrze w winampie, media playerze w programach systemowych...jednak gdy włączam youtuba lub wrzute i chce obejrzeć i posłuchać jakiegoś filmiku mam tylko wizje ...foni brak...podobnie zresztą na skype i gg.
Co mam zrobić zeby to zaczęlo grać??Co moze być przyczyną??
zaznaczam że na youtubie głośność ustawiona na maks. w kopie też....
Proszę o pomoc...bede baaaardzo wdzięczna:) -
Popiołkas
najprawdopodobniej ustawienia:) prostym jezykiem mowiac: mozesz tak ustawic dzwiek, ze w winampie masz głos, a np wszystkie strony internetowe wyciszyc, odwrotnie rowniez:) wiec jak Ci działa glos w winampie, to znaczy ze wszystko jest ok (sterowniki, podlaczenie, glosniki), a ze nie działa ze stron internetowych, to po prostu masz wyciszony poziom glosnosci internetu:) przestaw i bedzie ok -
Anonim
W teoretyce oczywiście masz racje kolego powyżej; ] Tylko teraz chodzi o to, żeby biednej Natalce wytłumaczyć jak to zrobić; P
Mam nadzieje, ze masz Win XP albo wcześniejszego (jeśli masz Viste albo Linuxa - ta wypowiedz Ci nie pomoże; P). Klikasz dwa raz na ikonke głośnika przy zegarku ma pasku menu start, albo wchodzisz w Panel Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio. Następnie klikasz w pierwsze od góry Zaawansowane i wyświetla Ci sie mnóstwo takich dziwnych rzeczy, co to sie nazywają suwaki; P Upewnij sie, że wszystko masz na samej górze (któryś musi odpowiadać za Twojego biednego Youtuba; P)
Jeśli nadal nic nie działa, spróbuj przywrócić domyślne ustawienia i wyczyścić pamięć podręczną swojej przeglądarki - np. ja często nie mam dzieku prz przeglądaniu sron, gdy Firefox działa mi powyżej 12 godzin bez przerwy. -
-
Daniel Fukuda
Skopiuj to wszystko do notatnika co podaję:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\M icrosoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm "
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"VIDC.I420"="i420vfw.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"VIDC.IYUV"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="C:\\WINDOWS\\sys tem32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.voxacm160"="vct3216.acm "
"MSVideo"="vfwwdm32.dll"
"MSVideo8"="VfWWDM32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"vidc.VP70"="vp7vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"VIDC.FPS1"="frapsvid.dll"
"vidc.VP60"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP61"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP62"="vp6vfw.dll"
"vidc.DIVX"="DivX.dll"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVU9"="tsbyuv.dll"
"VIDC.DRAW"="DVIDEO.DLL"
"VIDC.YV12"="yv12vfw.dll"
"wave2"="wdmaud.drv"
"midi2"="wdmaud.drv"
"mixer2"="wdmaud.drv"
"aux1"="wdmaud.drv"
"wave3"="wdmaud.drv"
"midi3"="wdmaud.drv"
"mixer3"="wdmaud.drv"
"aux2"="wdmaud.drv"
"VIDC.MSUD"="msulvc05.dll"
"wave4"="wdmaud.drv"
"midi4"="wdmaud.drv"
"mixer4"="wdmaud.drv"
"aux3"="wdmaud.drv"
Nazwij plik fix.reg i go odpal, daj "ok" i wuala! -
Natalaz
Dziekuje za pomoc...ale niestety wszystkie suwaki są na maks. ustawione
wprowadzilam również zmiany do rejestru przy pomocy tego notatnika... i nadal nic nie slyszę...:/
Pytanie do Mrówy:
jak moge oczyścic tą pamięć podręczną??czy to pociąga za sobą jakieś negatywne konsekwencje?? -
Daniel Fukuda
A napewno dobrze wszystko skopiowałaś do notatnika?
Ważna jest ta linia na początku:
"Windows Registry Editor Version 5.00" a po niej odstęp jednoliniowy.
Jak to nie działa to może spróbuj zainstalować nowego flasha 10:
http://www.adobe.com/shockwave/down... -
Anonim
Problem leży w tym, ze grono umieszcza spacje w środku długich wersów. Dlatego też w ciągu, który podałeś pojaiwło sie mnóstwo spacji w przypadkowych miejscach. Przyjrzyj sie; ]
Poza tym nie sadze, żeby to coś dało.
Zadnych konsekwencji za sobą czyszczenie pamieci nie pociagnie.
Jeśłi masz Firefoxa to uruchom go, wejdz na jakas strone, gdzie nie ma żadnego elementu we flashu (np http://www.pjwstk.edu.pl/); P
Wybierasz z górnego menu "Narzędzia", nastepnie "Opcje". W uruchomionym okienku na górze odnajdujesz zakłądke "Prywatność" i wchodzisz do niej. Na samym dole masz sekcje "Dane prywatne", wchodzisz w "Usatwienia" i zaznaczasz "pamieć podręczną", "ciasteczka", "dane witryn trybu offline" i mozesz też "sejsje uwierzytelnione". Klikasz OK, a nastepnie "Wyczyść teraz", które masz pod przyciskiem "Ustawienia". Potem OK i zamykasz Firefoxa. Uruchom, wejdz na YouTube'a i zobacz czy działa. Jeśli nadal nie, to spróbuj zainstlować nowego Flasha 10, jak poradził kolega wyżej. -
Natalaz
zrobilam wszysko , skasowalam pamieć podreczną jak radziles, adobe juz mialam ale odinstalowalam i jeszcze raz zainstalowalam...wszystkie suwaki na maks.
to dzialalo zanim rozlączylam wszystko i podlaczylam glosniki od wiezy..mozliwe ze coś się przepalilo , poprzestawialo...moze to wirus...
co myslicie...??
ps przypominam ze glosniki oczywiscie dzialaja w programach na moim kompie...tylko w internetowych plikach stronach inter. nie ma dziwieku.. -
Daniel Fukuda
>=[ Mrówa ]= napisał
>Problem leży w tym, ze grono umieszcza spacje w środku
>długich wersów. Dlatego też w ciągu, który podałeś
>pojaiwło sie mnóstwo spacji w przypadkowych miejscach.
>Przyjrzyj sie; ]
No widzisz, wywal wszystkie spacje w tym co podałem, lub skopiuj jeszcze raz z:
http://forums.techguy.org/multimedi... -
Natalaz
skopiowanie z tej strony tez nic nie daje...:/ da sie cos jeszcze zrobic?? -
Daniel Fukuda
-
Natalaz
poczytalam:D ale do końca nie rozumiem co mam zrobić..:/ prepraszam ze was tak wykorzystuje:P ale moze ktos to przetlumaczyc...bo te pojecia komputerowe ang mnie przytlaczaja...i sie zakrecilam...:/
All you need to do is to open registry editor by going to Start menu, Run, typing regedit and then Enter. After that, in the registry editor, walk yourself through the tree in the left pane, till you reach
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SO FTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
And then on the right pane, right click and click on New, select String value, enter "wavemapper" (without quots of course), ENTER, type "msacm32.drv", ENTER.
Close the editor. No need to restart. Video on Google and YouTube et al would work fine now.
-
Popiołkas
>=[ Mrówa ]= napisał
>W teoretyce oczywiście masz racje kolego powyżej; ] Tylko
>teraz chodzi o to, żeby biednej Natalce wytłumaczyć jak
>to zrobić; P
>Mam nadzieje, ze masz Win XP albo wcześniejszego (jeśli
>masz Viste albo Linuxa - ta wypowiedz Ci nie pomoże; P).
mylisz sie kolego:) jakby miala viste i bylaby to sprawa tego suwaka, to zajeło by jej to 15 sekund, poniewaz jak sie w viscie kliknie na ikonke glosniczka (prawy dolny rog) to interfejsik ktory sie pojawia od razu umozliwia regulacje glosnosci przegladarki;)
wracajac do tematu, jesli zrobilas to wszystko co Ci koledzy wyzej pisali, oraz biorac pod uwage ze napisalas ze wszystko działało a potem porozłaczalas komputer, i nie dziala, to wniosek ktory mi sie nasuwa ze cos jest nie tak z polaczeniem, chociaz to dziwne ze w winampie masz glos a w przegladarce nie.... -
-
Józio
-
Anonim
>Popiolkas-the truth is out there napisał
>>=[ Mrówa ]= napisał
>>W teoretyce oczywiście masz racje kolego powyżej; ]
>Tylko
>>teraz chodzi o to, żeby biednej Natalce wytłumaczyć jak
>>to zrobić; P
>>Mam nadzieje, ze masz Win XP albo wcześniejszego (jeśli
>>masz Viste albo Linuxa - ta wypowiedz Ci nie pomoże; P).
>
>mylisz sie kolego:) jakby miala viste i bylaby to sprawa
>tego suwaka, to zajeło by jej to 15 sekund, poniewaz jak
>sie w viscie kliknie na ikonke glosniczka (prawy dolny rog)
>to interfejsik ktory sie pojawia od razu umozliwia regulacje
>glosnosci przegladarki;)
>
>wracajac do tematu, jesli zrobilas to wszystko co Ci koledzy
>wyzej pisali, oraz biorac pod uwage ze napisalas ze wszystko
>działało a potem porozłaczalas komputer, i nie dziala, to
>wniosek ktory mi sie nasuwa ze cos jest nie tak z
>polaczeniem, chociaz to dziwne ze w winampie masz glos a w
>przegladarce nie....
połączeniem?????????? nieeeeeeeeeee. przecież hehe jak mógł jej paść sprzęt skoro strumień wychodzi od odtwarzacza multimedialnego? drivery do dźwiękówki, kodeki, flash playera i musi działać:) -
Popiołkas
no z jednej strony to nielogiczne (to co napisalem), ale z drugiej, dzialalo, rozlaczyla kompa, podlaczyla, nie działa:] dziwne:) -
Anonim
pewnie po drodze coś zrobiła i nie pamięta:P dziwny to jest problem:P ja u siostry to naprawiłem właśnie w ten sposób. Pozdrowienia -
Natalaz
-
Anonim