PJWSTK [1826]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Elo,

chcialbym zorganizowac Kolo Linuksowe na PJWSTK, potrzebuje jednak wiedziec najpierw ile osob jest zainteresowanych i czego by oczekiwali.

Poprosze zatem zainteresowanych o kontakt i przeslanie mi kilku informacji:

1) nasze doswiadczenie w dzialaniu na linuksie (moze byc to info co juz robilismy - np. zabawa z Gimpem albo zwykle 'surfowanie', nazwa dystrybucji na jakiej dzialalismy)

2) oczekiwania wobec Kola - np. chcialbym nauczyc sie kompilowac jadro Linuksa albo przeglad window managerow pod Linuksem czy granie pod Linuksem

Jezeli ktos nie ma zadnego doswiadczenia z Linuksem - to nie szkodzi. Niech napisze po prostu czego oczekuje (np. nauka obslugi Linuksa od podstaw, zamienniki programow windowsowych).

Dobrze by bylo sie tez przedstawic, podac nr grupy i sem :)

Kontakt: priv albo email na 6204@pjwstk...
  • Anonim

Each time i try the wubi installer on xp, the installer fails after "Creating Image..." gets to 100%.
    I then get an error message reading "Could Not Access The CD, please make sure other applications are not using it and try again"

pomocy !
  • JabLuszko

Jak termin będzie pasował to mogę się od Was pouczyć; )
  • Anonim

ja takze, tylko zalezy o ktorej i gdzie :)
  • Wojtek

Jak dla mnie (także użytkownika Linuxa) takie kółko czy inny kwadrat nie ma zbyt wielkiego sensu :) Chyba że ktoś się czuje fanatykiem OS'owym...
  • Anonim

Z początkiem semestru letniego do życia powołane zostało Koło Naukowe PJ Linux User Group, które skupia sympatyków wolnego oraz otwartego oprogramowania, w tym przede wszystkim systemu operacyjnego Linux. Wszystkich zainteresowanych pogłębianiem wiedzy lub chętnych do postawienia swoich pierwszych kroków w Linuksie zapraszamy na spotkanie organizacyjne, które odbędzie się w najbliższy wtorek, 3 marca o godz. 19-tej w sali 118.

sznurek: http://lug.pjwstk.edu.pl/
  • Wojtek

Tylko czemu tak późno? :)
  • Anonim

Saaaaale...

Jutro ustalimy jakis staly termin odpowiedni dla wiekszosci chetnych.
  • Wojtek

Wystarczyłoby coś koło 15-16 :)
  • Wojtek

A tak swoją drogą to kiedy będą chętni na elipsę MacOS czy Windows? :)
  • dejewi

elipsę ? 0.o
  • Anonim

takie kółko. tyle, że troche jak jajko
  • Wojtek

To mnie dejewi trochę zaskoczyłeś :D
  • dejewi

elipsa jako elipsa w geometrii to wiem co to jest; p

ale chodzilo mi o to 'elipsę MacOS czy Windows'
  • Wojtek

Rozumiem że gdybym napisał "Trapez MacOS" to by była taka sama konsternacja? :P

Trochę więcej wyobraźni i humoru co do słowa "kółko" :P
  • Anonim

Czlonkami kolka windowsowego jest chcac-niechcac znaczna czesc uzytkownikow komputerow na swiecie; S
  • Wojtek

I co z tego? Czy to znaczy że ludzie mają z Windami mniej problemów? :D

A tak na serio to te kółka MacOS'owe to był żart bo nie znoszę tzw. fanatyzmu OS'owego :)

Mam tylko nadzieję że na nowo-powstałe kółko linuksowe nie będą przychodzili ludzie z koszulkami typu "rucham pingwiny dzień i noc". Wiecie o co chodzi; )
  • dejewi

aaaa to w ten desen mialo byc; p

ja przyjde w koszulce 'I love gentoo' :)))
  • Anonim

Nie doszukujmy sie w Kole Linuksowym fanatyzmu, tylko raczej pokazania alternatywy i uczenia sie.
  • Wojtek

A ja nie przyjdę jutro bo nie chce mi się siedzieć 9h na uczelni albo okolicach :P

Ja założę skarpety z logiem Debiana i "bede kul"
  • 1
  • 2
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)