- 1
- 2
-
Anonim
Elo,
chcialbym zorganizowac Kolo Linuksowe na PJWSTK, potrzebuje jednak wiedziec najpierw ile osob jest zainteresowanych i czego by oczekiwali.
Poprosze zatem zainteresowanych o kontakt i przeslanie mi kilku informacji:
1) nasze doswiadczenie w dzialaniu na linuksie (moze byc to info co juz robilismy - np. zabawa z Gimpem albo zwykle 'surfowanie', nazwa dystrybucji na jakiej dzialalismy)
2) oczekiwania wobec Kola - np. chcialbym nauczyc sie kompilowac jadro Linuksa albo przeglad window managerow pod Linuksem czy granie pod Linuksem
Jezeli ktos nie ma zadnego doswiadczenia z Linuksem - to nie szkodzi. Niech napisze po prostu czego oczekuje (np. nauka obslugi Linuksa od podstaw, zamienniki programow windowsowych).
Dobrze by bylo sie tez przedstawic, podac nr grupy i sem :)
Kontakt: priv albo email na 6204@pjwstk... -
Anonim
Each time i try the wubi installer on xp, the installer fails after "Creating Image..." gets to 100%.
I then get an error message reading "Could Not Access The CD, please make sure other applications are not using it and try again"
pomocy ! -
JabLuszko
-
Anonim
-
-
Wojtek
Jak dla mnie (także użytkownika Linuxa) takie kółko czy inny kwadrat nie ma zbyt wielkiego sensu :) Chyba że ktoś się czuje fanatykiem OS'owym... -
Anonim
Z początkiem semestru letniego do życia powołane zostało Koło Naukowe PJ Linux User Group, które skupia sympatyków wolnego oraz otwartego oprogramowania, w tym przede wszystkim systemu operacyjnego Linux. Wszystkich zainteresowanych pogłębianiem wiedzy lub chętnych do postawienia swoich pierwszych kroków w Linuksie zapraszamy na spotkanie organizacyjne, które odbędzie się w najbliższy wtorek, 3 marca o godz. 19-tej w sali 118.
sznurek: http://lug.pjwstk.edu.pl/
-
Wojtek
-
Anonim
Saaaaale...
Jutro ustalimy jakis staly termin odpowiedni dla wiekszosci chetnych. -
Wojtek
-
Wojtek
A tak swoją drogą to kiedy będą chętni na elipsę MacOS czy Windows? :) -
dejewi
-
Anonim
-
Wojtek
-
dejewi
elipsa jako elipsa w geometrii to wiem co to jest; p
ale chodzilo mi o to 'elipsę MacOS czy Windows' -
Wojtek
Rozumiem że gdybym napisał "Trapez MacOS" to by była taka sama konsternacja? :P
Trochę więcej wyobraźni i humoru co do słowa "kółko" :P -
Anonim
Czlonkami kolka windowsowego jest chcac-niechcac znaczna czesc uzytkownikow komputerow na swiecie; S -
Wojtek
I co z tego? Czy to znaczy że ludzie mają z Windami mniej problemów? :D
A tak na serio to te kółka MacOS'owe to był żart bo nie znoszę tzw. fanatyzmu OS'owego :)
Mam tylko nadzieję że na nowo-powstałe kółko linuksowe nie będą przychodzili ludzie z koszulkami typu "rucham pingwiny dzień i noc". Wiecie o co chodzi; ) -
dejewi
aaaa to w ten desen mialo byc; p
ja przyjde w koszulce 'I love gentoo' :))) -
Anonim
Nie doszukujmy sie w Kole Linuksowym fanatyzmu, tylko raczej pokazania alternatywy i uczenia sie. -
Wojtek
A ja nie przyjdę jutro bo nie chce mi się siedzieć 9h na uczelni albo okolicach :P
Ja założę skarpety z logiem Debiana i "bede kul"
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne