PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Asmodeusz

Aktualnie jest to [jak dla mnie] jedyna sensowna propozycja studiów - nie wymagają [częstych] obecności na uczelni, a papier dla WKU, legitymacja i inż. po zakończeniu są. Czy ktoś wie, jak w praktyce wygląda studiowanie tym trybem? Pomimo że mieszkam w Warszawie, trudno by mi było znaleźć czas na studiowanie zaoczne (dzienne zupełnie odpada - etat). Ile godzin trzeba poświęcić na zrobienie tego, co konieczne? Ile czasu ogólnie zabierają te studia? Jak wygląda praktyka jeśli chodzi o obecność na uczelni?
  • Wojtek

Miast owijać w bawełnę Asm powiedz krótko i wprost, że chcesz jak najłatwiej zdobyć papier i czy tryb internetowy to faktycznie najlepszy sposób na osiągnięcie twojego celu :)

Moim zdaniem tak.

Have fun; )
  • Mariusz

trzeba miec duzo motywacji i checi na studiowanie w tym trybie...
    tu nikt Cie nie bedzie ciagnal jak nie bedziesz sie sam uczyl, a nauka samemu wymaga masy pracy (ja przynajajmniej nie dal bym rady zaliczyc pierwszego semestru... za duzo pracuje :/)
  • Adki

jeśli chodzi o obecność to są tacy co w 2 tygodnie zaliczają semestr ale chyba nie o to chodzi, prawda?
  • Bartek

A jak to jest ze zjazdami? Obecność jest obowiązkowa(czy wpływa na (nie)zaliczenie danego przedmiotu)? Termin zjazdu wrześniowego mi wybitnie nie pasuje(przynajmniej w tym roku) i dlatego zastanawiam się czy startować na studia teraz czy dopiero w marcu.

Tak sobie myślę, że chyba nikt nie robiłby problemu z opuszczenia przedmiotu 'Użytkowanie komputerów, oprogramowania i Internetu' , który jest jedynym przedmiotem laboratoryjnym w pierwszym semestrze, i który wydaje się(przynajmniej z nazwy) dosyć łatwy... mam rację?;)
  • magooz

Ile czasu tygodniowo/miesiecznie pochlania nauka na studiach internetowych?

Ja sie nad nimi zastanawiam, bo sa one dla mnie wlasciwie jedyna mozliwoscia podjecia studiow informatycznych (studiuje dziennie inny, raczej trudny, kierunek i pracuje, ale bardzo nieregularnie, przez co czesto weekendy mam zajete).
  • magooz

Naprawde ten tryb studiowania jest az tak niepopularny?
  • B, A double R and T

Raczej wlasnie na odwrot, sporo studentow korzysta z opcji przez internet.

Ogolnie sprawa wyglada tak, ze dostajesz zadania do zrobienia raz na tydzien (bywa roznie). Prowadzacy umieszcza odpowiednie foldery do ktorych nalezy wrzucac rozwiazania. Foldery sa aktywne przez jakis tam okres. Spoznisz sie z oddaniem masz pecha (czasami jednak mozna doslac na maila). Ja akurat studiowalem dziennie ale ITNy wybieralem zawsze internetowo, glownie ze wzgledu na brak czasu (praca) na bycie w szkole. Czasu poswiecasz na nauke tyle ile potrzebujesz, zrozumiesz szybko dany temat, rozwiazesz od razu zdania i masz z glowy. W niektorych kursach z gory masz podana tresc wszystkich zadan, mozesz zrobic to w tydzien wyslac wszystko, potem masz te 4-5 miesiecy "luzu" :) ale na koniec i tak musisz sie przejsc na uczelnie i zaliczyc jakis egzamin aby potwierdzic swoja wiedze.
  • magooz

Dzieki za odpowiedz :) Mam jeszcze pytanie odnosnie wykladow, na ktore mozna przychodzic do zaocznych. Czy w przypadku zaczecia studiowania od semestru letniego tez jest taka mozliwosc? Tzn. czy w semestrze letnim tez sa nauczane zaocznie przedmioty, ktore studia internetowe maja na I semestrze?
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)