-
Agnieszka
mam pare krótkich pytan do osób studiujących na tym kierunku
1. czy uczelnia jest bardzo wymagająca? czy dużo osób rezygnuje/ wylatuje ze studiów?
2. jakie przedmioty jest najciężej zaliczyc (najbardziej mnie interesuje w chwili obecnej 1szy rok),
3. czy ćwiczeniowcy robią problemy jeśli chodzi o zmiany grup? chodzi o to że to byłby mój 2gi kierunek i nie wiem czy mi się zajęcia nie ponakładają
4. ile jest osób na roku? czy przyjmują każdego kto złoży papiery? i czy % dziewczyn na roku jest standardowy - tj na wszystkich innych uczelniach mat-inf (15-20%?) :)
mam nadzięję że ktoś mi odpowie na moje wątpiwości.
z góry dziękuję; )
A. -
>1. czy uczelnia jest bardzo wymagająca? czy dużo osób
>rezygnuje/ wylatuje ze studiów?
Jesli się chociaz troche przylozysz to poradzisz sobie z materiałem i zaliczysz przedmioty bez problemu. Nie slyszałem, aby kogokolwiek wyrzucili ze studiów kto za nie płaci; )
Nie jest to uczelnia typu: Płacę - zaliczam.
Ale z niepozaliczanymi przedmiotami możesz dalej studiować, pisząc odpowiednie podania itp, ale musisz być swiadoma kosztów.
Mimo, że to niepaństwowa uczelnia, czasem trzeba się troche postarać by pchnać materiał.
>2. jakie przedmioty jest najciężej zaliczyc (najbardziej
>mnie interesuje w chwili obecnej 1szy rok),
I semestr, hmm są dwa przedmioty matematyczne. Algebra liniowa i geometria, która jest do pchnięcia przy odrobinie wysiłku oraz Matematyka Dyskretna, która jest do pchnięcia jak sie ma farta, albo opracowane pytania z egzaminu; )
>3. czy ćwiczeniowcy robią problemy jeśli chodzi o zmiany
>grup? chodzi o to że to byłby mój 2gi kierunek i nie wiem
>czy mi się zajęcia nie ponakładają
Nie ma zadnych problemów, możesz zmieniać grupy i ustawiać zajęcia indywidualnie.
Nie wiem czy dobry pomysł brać informatykę jako dodatkowy kierunek, bo tutaj bywa tak, że nie starcza czasu.
>4. ile jest osób na roku? czy przyjmują każdego kto
>złoży papiery? i czy % dziewczyn na roku jest standardowy
>- tj na wszystkich innych uczelniach mat-inf (15-20%?) :)
Przymują wszystkich, a dziewczyn hmm... kilka jest, na pewno nie 15 a tym bardziej 20%; ) W sumie jest okolo 200 osob na roku, na starcie. Sporo rezygnuje po 1 semestrze/roku
>mam nadzięję że ktoś mi odpowie na moje wątpiwości.
>z góry dziękuję; )
>A.
-
Agnieszka
a ile się płaci za poprawki?
czyli że matematyka jest na 1szym roku najtrudniejsza? :) jeśli tak, to eeextra; ) -
-
kroliczek_tuptus
za egzamin... 70 zł jak nie zaliczysz...
no a nie zaliczone ćwiczenia to już potrzebny jest ITN...
i tak: 600 zł internetowo
i 1200 normalnie...:)
Ogólnie to takie dyskretne te ceny....:)
Generalnie sporo też zależy od ćwiczeniowca na jakiego trafisz w grupie, u niektórych zaliczyć jest bardzo ciężko u innych bardzo łatwo...:) -
>Aga napisała:
>a ile się płaci za poprawki?
>
>czyli że matematyka jest na 1szym roku najtrudniejsza? :)
>jeśli tak, to eeextra; )
matematyke masz przez 3 semestry, algebra, dyskretna, analiza I i analiza II... -
Architekt
2) matematyka dyskretna
4) dziewczyn na inf to jakieś 2-5%. Dlatego zabierz koleżanki :D -
Agnieszka
4) dziewczyn na inf to jakieś 2-5%. Dlatego zabierz koleżanki :D
o rrrrany to ja już zupełnie oszaleje! żadna koleżanka nie chce; ( -
Architekt
-
Asia
Nie przejmuj się koleżankami; ) A co do informatyki, to przynajmniej jak ja zaczynałam, to średnio było 1-3 kobiet na grupę 16 osobową, więc było nas mało, ale jakiś tam ułamek był :) A jeśli jakimś cudem nie uda Ci się ich znaleźć na informatyce, to jest ich sporo na Sztuce Nowych Mediów, a może będziesz z nimi chodziła na WF, czy co.
W każdym razie, wg mnie najważniejsze, żeby iść na kierunek, który Cię interesuje, a nie oglądać się na koleżanki.
Pozdrawiam,
Asia -
Agnieszka
>W każdym razie, wg mnie najważniejsze, żeby iść na
>kierunek, który Cię interesuje, a nie oglądać się na
>koleżanki.
>
ojej no przecież wiem; ) tylko problem w tym że myślałam ze na prywatnej uczelni bedzie choc troszke wiecej dziewczyn. bo na moim wydziale tez jest ich tak mało (no, moze troszeczke więcej)...
-
Haushinka
w ogole po co dziewczyny? zdecydowanie lepiej, latwiej (bo konkretnie) jest dogadac sie z chlopakami. -
>Haushinka napisała:
>w ogole po co dziewczyny? zdecydowanie lepiej, latwiej (bo
>konkretnie) jest dogadac sie z chlopakami.
nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz; ) -
shysh
-
-
Asia
-
Annos
-
K
-
Marta R.
-