- 1
- 2
-
Anonim
Chciałym poznać wasze zdanie na ten temat. Czy sprawiedliwy jest system punktowania i czy pewne zespoły przypadkiem nie są faworyzowane. A przede wszystkim po co istnieje ten ranking? -
Michał J
istnieje zeby przy rozstawianiu i losowaniu potegi nie trafialy na siebie -
Dan i eL
napewno ranking FIFA nie odzwierciedla klas reprezentacji, zespół z drugiej a nawet trzeciej dziesiatki jest w stanie wygrac np. z liderami- Włochami. System punktowania jest raczej sprawiedliwy aczkolwiek wszystko mozna polepszyc, zmodyfikowac bo taka Ukraina ktora zaszla bardzo daleko w MŚ (1/4 ?) skoczyla daleko w ranku, teraz ma 11 miejsce chyba, i to jest ok, niesprawiedliwe by bylo np. jakby byli nadal za nami... Napewno nie jestesmy 18 siłą na swiecie skoro w MS nawet z grupy nie wyszlismy... -
Anonim
Dokładnie Wedel... sprawiedliwy, aczkolwiek nie odzwierciedlający tego, co jest w rzeczywistości. -
-
wojtek
Ale z drugiej strony czasy Janasa to już przeszłość, ostatnio wygraliśmy z Belgią i Portugalią, drużynami liczącymi się i z tego powodu m. in. takie wysokie miejsce. -
Super WacłaW
dla mnie ten ranking to zenada. nie znamy w ogoile kryteriow oceny wiec rownie dobrze moglismy awansowac przez wzglad na Leo i To ze otrzymalismy Euro. -
JuleK
To jest niesprawiedliwe moim zdaniem. Fifa wywyższa europejskie i amerykanskie druzyny. Podobno takie azjatyckie reprezentacje zamiast 3 pkt maja dostawac 2. ŻENADA. Za jakieś błedy przepraszam. -
Kokos
bardzo nie sprawiedliwy wysoko sa amerykanie którzy wygrywjaa mecze z takimi potegami jak panama czy honduras a jak zagraja z mexykiem i perzegrjaa to dpiero spadjaa w rankingu ech :/ -
c-bool
jak dla mnie ten ranking tez nie jest sprawiedliwy. Np. miejsce Iranu to jest smiech na sali. -
c-bool
teraz juz spadl ale kiedys byl 18 przed Polska :] ale np. Ghana jest za nami ktora jest od nas lepsza napewno. -
JuleK
Wybrzeże Kości Słoniowej też niewiadomo czemu jest za Polską, a Rumunia ma 12 miejsce w tabeli, a Japonia ma niewiadomo czemu 40 miejsce. -
JuleK
> Ale z drugiej strony czasy Janasa to już przeszłość, ostatnio wygraliśmy z Belgią i Portugalią, drużynami liczącymi się i z tego powodu m. in. takie wysokie miejsce.
Wygrała Polska może te dwa mecze ale żeby odrazu na 18 miejsce??
-
Bobek_
-
>>Pito<<
Zobaczcie Armenie; p ehhhh wygrala z polska a jest daliko :P
Polska jest tak wysoko bo w 74 bylismy na 3 miejscu na swiecie; p zreszta korupcja robi swoje ^^'
pzdR! :} -
wojtek
>Pito napisał
>Zobaczcie Armenie; p ehhhh wygrala z polska a jest daliko
>:P
>
>
>Polska jest tak wysoko bo w 74 bylismy na 3 miejscu na
>swiecie; p zreszta korupcja robi swoje ^^'
>
>
>pzdR! :}
Akurat to 3. miejsce na mundialu w 74-tym roku nie ma nic do rzeczy. Ranking istnieje od 1993 roku i nie uwzględnia wcześniejszych meczów.
Jakby ktoś chciał sobie popatrzeć, to tutaj jest oficjalny ranking na stronie fify
http://www.fifa.com/worldfootball/r...
-
kasiek93
Ja tam uważam że to jest nie fair no bo polska 18?? pfff..... zdecydowanie za wysoko, a lepsze od nas druzyny sa za nami ... -
Anonim
Jacy wy wszysci teraz mądrzy. To niech jeden z drugim prowadzi sam taki ranking. I zobaczymy czy bedzie sprawiedliwosxc czy zenada -
wojtek
A ty to w ogóle wzór mądrości! Nic nie wniosłeś do dyskusji. Wszyscy szanujemy FIFĘ, ale sprzeczamy się, czy zrobiła coś sprawiedliwego. Ja nei jestem ekspertem od piłki nożnej i nie zapłaciliby mi za stworzenie rankingu, więc po co w ogóle mówić coś takiego? -
Dan i eL
panowie ja w sumie nie wiem po co ta dyskusja na ten temat, odpowiedz padła w pierwszych postach ze jest to sprawiedliwy ranking lecz nie odzwierciedlajacy klas zespolu, jest bo jest i koniec i w sumie nie powinno sie na niego patrzec. -
Anonim
- 1
- 2