-
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Niestety nie:(
Ale sytuacja jest ciekawa Gabon wychodzi,o awans Kamerun będzie się bił z Tunezją. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Walka o wyjście z grupy A kończy się triumfem gospodarzy czyli Angoli i Algierii. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Znamy już pary 1/4 finału
24/01 17:00 Angola Ghana Estádio 11 de Novembro
- 20:30 Wybrzeże Kości Słoniowej Algieria Estádio Chimandela
25/01 17:00 Egipt Kamerun Complexo da Sr. da Graça
- 20:30 Zambia Nigeria Estádio Alto da Chela
Trzeba przyznac że faza grupowa była całkiem niezła.Dalsze fazy nie powinny byc gorsze. -
-> Adaś <-
Nie no, masz racje, mecze póki co niczego sobie: szczególnie Angola - Mali, Kamerun - Zambia... Sporo niespodzianek i emocji. Ale i tak najciekawsze moim zdaniem jest to, że zespół, który strzelił najwięcej goli w fazie grupowej, odpadł (Mali - 7 - ex equo z Egiptem). Teraz super się zapowiada Egipt - Kamerun, ale pozostałe też mega interesujące... -
-
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Troche się zniesmaczyłem stylem awansu Algierii i Egiptu.
Cóż ci sędziowie wyczyniają?
Mniejsza z tym, prawie same niespodzianki w 1/4... -
esjot
mi najbardziej szkoda wks bo przegrać w takich okolicznościach ( i oczywiście na swoje życzenie) jest niesmacznie. drogba nic nie pokazał a miał prowadzić zespół do zwycięstw. -
Coprasystel
WKŚ jest już od dobrych kilku edycji PNA jego urzędowym faworytem, a co z tego wychodzi, to chyba każdy widzi... No, cóż zobaczymy co pokażą podczas czerwcowych MŚ i może chociaż tam suę zrehabilitują i przynajmniej wyjdą z grupy...
Jeśli chodzi o mecz Egipt- Kamerun, to uznanie 3bramki dla tych pierwszych zakrawa o skandal!!!
Jeszcze jestem w stanie zrozumieć sędziego głównego, ale liniowy? Gdzie ten pacan za przeproszeniem miał oczy i zamiast na PNA, to powinien się chyba do okulisty wybrać... Ogólnie rzecz biorąc, to poziom ćwierćfinałów był bardzo wyrównany i w każdym z nich tak na dobrą sprawę awans mógł przypaść komuś innemu. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w pófłinałach, gdzie dojdzie do wielkiego rewanżu za baraż do MŚ, pomiędzy Egiptem i Algierią i wszystko wskazuje na to, że to właśnie zwyciężca tej pary zostanie póżniejszym mistrzem Afryki. Nie ulega też wątpliwości, że przewaga psychiczna leży po stronie Algierczyków, którzy dodatkowo mogą się czuć pewnie po wyrzuceniu za burtę turnieju jego głównego faworyta- WKŚ. -
-> Adaś <-
Powiem Wam szczerze, że ćwierćfinału mnie zawiodły. Mega hit Kamerun - Egipt może strasznie kiepski nie był, ale mogło być zdecydowanie lepiej... mecz WKSu może w miarę być, ale mecz Nigerii to naprawdę trochę dno... Na Eurosporcie nie mieli żadnych ciekawych akcji, żeby do podsumowania meczu wybrać (z tego co pamiętam dali jakieś dwie akcje, a później przez dłuższą chwilę pokazywali jak się cieszą!). Przynajmniej karne były, a one zawsze dostarczają wielu emocji :P -
Anonim
Teraz tylko czekać na półfinał Algieria - Egipt. Mam wielką nadzieję, że algierczycy pogonią faraonów i nie dadzą im szansy do odegrania się za baraż do MŚ w RPA. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Po słabym meczu awans do finału zyskuje Ghana.
Za godzine drugi mecz 1/2 i zobaczymy czy faraonowie się zemszczą na rywalach. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
-
Anonim
od poczatku turnieju stawiałem na WKS i mocno sie zdziwiłem ze odpadli. W finale Egipt - Ghana stawiam na tych pierwszych. mimo ze w wiekszosci afrykanskich druzyn razi brak taktyki, to ich gra jest mila dla oka -
patrycja™
-
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Chyba większośc stawiała na WKS.Ale piłka to sport zespołowy a ta drużyna nie jest narazie kolektywem.
Dlatego Egipt wygrywa bo tam wszyscy znają się jak łyse konie. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Faraonowie zgodnie z planem ogrywają Ghane i po raz trzeci wygrywają PNA.
Zal że ich nie zagrają na mundialu -
-> Adaś <-
Szkoda, że PNA się już skończył. Super się zaczął, z czasem trochę zeszło powietrza z tej imprezy. Przynajmniej miałem co oglądać w styczniowe wieczory :P
Ale i tak chyba najlepiej wspominam te wszelkie wpadki, dziwne próby popisywania się, które tylko dostarczyły wielu bramek i emocji :P Oczywiście, pierwsze miejsce w tej kategorii zajmuje Rafael :D -
CAPPY™
Tegoroczny Puchat Narodów Afryki stał na niski poziomie, gdyby nie mecze z udziałem Egiptu, to by była zupełna klapa. Gwiazdy lig europejskich nie pokazały zbyt wiele, nie było szczegolnie wielu pięknych bramek, nie było rajdów z piłką, nie było zadnego odkrycia.
nudny turniej, wolałem ogladac niekiedy Australian Open. -
warszawiacy.nieoficjalnie.pl
Brytyjskie Ministerstwo Spraw Wewnętrznych zamierza odebrać paszporty ponad 3 tysiącom kibiców przed Mistrzostwami Świata 2010. Dlaczego? Bo w swoich klubach dostali zakazy, więc istnieje podejrzenie, że mogą psuć wizerunek angielskiej publiczności w RPA – pisze Stadionwelt.de.
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych zamierza wprowadzić nowy kontrowersyjny przepis. Przedstawiciele Ministerstwa chcą, by wszyscy ukarani w Anglii zakazem stadionowym mieli jednocześnie zakaz wyjazdu do RPA. By powstrzymać ich przed wyjazdem władze zamierzają odebrać wszystkim paszporty od 11 czerwca do 11 lipca 2010.
Propozycję musi jednak najpierw przyjąć parlament, ponieważ znacząco ingeruje ona w swobody obywatelskie. Choć wśród 3180 osób ukaranych zakazami stadionowymi w Anglii są chuligani, to nie brakuje tam również kibiców, którym przydarzyły się winy nieporównanie mniejsze. Spośród prawie tysiąca zakazów wydanych w sezonie 2008/09 tylko jedna trzecia dotyczyła „zachowań agresywnych”, a największą grupę stanowiły wykroczenia związane z alkoholem i zakłócaniem porządku.
Co istotne, to samo Ministerstwo Spraw Wewnętrznych, które dziś proponuje zakazy na mecze reprezentacji, podsumowało eliminacje do Mundialu jako bardzo dobre. Podczas wszystkich wyjazdowych meczów eliminacyjnych tylko na jednym kibice Anglii sprawili kłopoty i to bardzo marginalne. Podczas meczu w Niemczech zatrzymano 9 osób – na wszystkich innych nie odnotowano żadnych zatrzymań.