Piłka nożna [18382]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • P@kiet

Piszcie o polskich bramkarzach. Komentujcie ich itd.
  • Anonim

Według mnie to Tomasz Kuszczak jest najlepszy ponieważ gra w Red Devils(Menchester United)
  • Anonim

Po pierwsze nie gra ale jest rezerwowym . Po drugie jakoś wciąż mam w pamięci jego występ przeciwko Kolumbii. wg mnie najlepszym narazie bramkarzem jakiego mamy to Boruc, stała forma i to juz od dłuższego czasu...podstawowy zawodnik Celticu, choc moim zdaniem Celtic jest już za słaby dla Artura. No i ostatnimi czasy zaskakuju mnie Piotrek Lech z BOT-u to co bronil w meczu z Legią to było mistrzostwo.
  • Ruda24

dla mnie oczywiście Boruc)
  • P@kiet

Dla mnie chyba też Boruc, ale Dudek dawno nie grał bo on tylko na ławce siedzi.
  • Ewelina

Polska niebawem bedzie prawdziwą potęgą bramkarską. Mamy się czym chwalić: Boruc, Kuszczak, Kowalewski, Dudek( teraz słaby, ale rehabilituje go to że ciągle ławke grzeje :/ ). A co do naszej Ekstraklasy to numerem jeden jest dla mnie Łukasz Fabiański.
  • Anonim

Taa jak już topic ma się utrzymac, to prosiłbym o rozwinięte wypowiedzi, bo inaczej będą one kasowane :/ Co do pytania zawartego w temacie to Boruc. Chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego. Smieszą mnie wypowiedzi, że kiedyś Dudek jest dobry, a teraz jest słabszy, bo grzeje ławe. Jak byłby naprawde dobry, to tak na logike... chyba nie grzałby tej ławy, prawda? <ściana>
  • koszon

Najlepsi są w takiej kolejności Boruc, Kowalewski, Kuszczak, Pawełek, Fabiański, Kotorowski
  • Hugo Stiglitz!

a ja ciągle pamiętam mecz z Niemcami na mundialu.tam naprawde Boruc pokazal swój talent.czytalem w gazecie ze moze kupi go Milan.fajnie by bylo.
  • .eM

Boruc i Kowalewski - najlepsi jak dla mnie
  • tucha

Jasnee , jestem w tym najlepsza=P
  • Malej

Ok:) wg mnie to potęgą bramkarską to my już jesteśmy!! Która drużyna ma 3 RÓWNORZĘDNYCH bramkarzy do wyboru?????? Leo ma niemały ból głowy zeby wybrać najlepszego... a najważniejsze jest to, że mamy już bardzo dobrych młodych bramkarzy (np Kuszczak czy Fabiański), którzy godnie zastąpią tych "starszych". Wracając do tematu:) Nr 1 to Boruc, ponieważ rególarnie gra w swoim klubie, nr 2 Kowalewski (ma doświadczenie, ale i w Spartaku ostatnio kłopoty), nr 3 Kuszczak (młody, ambitny bramkarz, który w kadrze jeszcze sobie napewno pogra)
  • Piotrek.

nr1 Boruc
    nr2 kowalewski
    nr3 kuszczak
    nr4 fabianski

ci wszyscy poza kuszczakiem graja regularnie i to im przynosi efekty
  • Anonim

No, Kowalewski, to akurat już regularnie nie pogra, gdyż wpadł w konflikt. Najlepszy obecnie Boruc, bez dwóch zdań, a następnie Kuszczak, który co raz śmielej radzi sobie w bramce United.
  • ...

najlepszy Boruc ,na drugim miejscu Kuszczak , na trzecim Fabiański to będzie jeszcze super bramkarz , a Kowaleski jest dobry ale jednak troche przystary
  • Anonim

Przystary? "Gibon" jest chyba z 1977 roku... na bramkarza, to wcale nie jest dużo... Bez problemu powinien jeszcze połapać ze 3 lata...
  • Anonim

najlepszy jak na razie jest Boruc poniewaz na prawde swietnie broni, dalej Kowalewski bo jest nieugiety a dalej to Kuszczak lub Fabianski... ale jednak chyba Kuszczak bo od kiedy zastepuje van der Saar'a to zaczal sobie niezle radzic...
  • Damian

Niekwestionowany numer 1 i największy talent to BORUC!!! On jest poprostu bezkonkurencyjny w Polsce.

A z opinią że Polska jest bramkarską potęgą na obecną chwilę się nie zgodzę. Dlaczego, zapytacie? Jeśli chodzi o KOWALEWSKIEGO - jego sytuacja w Spartaku jest teraz niezaciekawa- musi się sporo napracować, a i to może nie wystarczyć ze względu na konflikt z klubem, aby wygrać rywalizację o miejsce między słupkami z Chomiczem i Pletikosą. W praktyce jest teraz dopiero 3. bramkarzem Spartaka i do końca sezonu już pewnie za dużo sobie nie pogra. FABIAŃSKI i PAWEŁEK to pewnie najlepsi polscy bramkarze w Orange Ekstraklasie. Ale przed powołaniem do reprezentacji muszą przede wszystkim wygrać rywalizację z zagranicznymi konkurentami w klubach. O ile Fabiański radzi sobie z Muchą, to już Pawełek zdecydowanie za często przegrywa z Dolhą. A należy zwrócić uwagę że nie mają jakichś wybitnych bramkarzy za konkurentów, bo ani Słowak, ani Rumun nie są bramkarzami swoich reprezentacji. DUDEK stale grzeje ławę w Liverpoolu, a sytuacja KUSZCZAKA wygląda podobnie, ale o niego byłbym spokojniejszy- chłopak ma talent i jeszcze zdąży się nagrać :)

Spójrzcie na reprezentację Hiszpanii- oni mają Ikera Casillasa Realu, Victora Valdesa w Barcy, Santiago Canizaresa w Valencii, Jose Reinę w Liverpoolu- ci bramkarze mają pewne pozycje w swoich zespołach, wszyscy regularnie występują w Lidze Mistrzów. Podobnie jest w przypadku Brazylii- Julio Cesar w Interze, Dida w Milanie, Gomes w PSV, Helton w Porto- ci podobnie są numerami 1. w swoich klubach i grają w Lidze Mistrzów. A Polacy?? Kuszczak w Champions League ustępuje obecnie regularnie gra tylko Boruc!

Wiem że się trochę czepiam, ale to co napisałem daje trochę do myślenia, co nie? :)
  • Damian

sorry za bład chciałem napisać w przedostatnim akapicie
    (...)"Kuszczak w Champions League ustępuje miejsca Van der Sarowi, a obecnie regularnie gra tylko Boruc!"(...)
  • (**ILoNkA **)

Boruc dla mnie on jest najlepszy :))))
| |

Piłka nożna i wszystko co z nią związane. ------------------------- ZANIM NAPISZESZ ZAPOZNAJ...

Fotki

Miejsca grona (2)