-
MATIAS
Ten wątek jest poświęcony Zapomnianym Talentom Piłkarskim: Tym którzy nadal grają w piłkę lub zakończyli kariere oraz tym którzy zapowiadali się na wielkie gwiazdy a dopadła ich kontuzia. -
MATIAS
Mario Jardel-Świetny napastnik z wielkimi kompleksami.
Patrick Kluivert-Piękna kariera lecz zepsuta przez kontuzie kolana.
Javier Portillo-Zapoiwiadał się na następce Raula a ziadła go trema. -
Point Me At The Sky
Nie jest to zapomniany talent, niemniej jednak ogromna szkoda, że zawodnik takiego formatu musiał przedwcześnie zakończyć karierę.
Pierwsza ofiara Pereza, na SB kochany do dziś, Bóg dla kibiców, których miłość do białych barw rozpoczęła się przed 2000 rokiem.
http://www.youtube.com/watch?v=9PNF... http://grono.net/forum/topic/124620...
-
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Warto tez przyjzec sie blizej Mario Jardelowi.Kilkukrotny krol strzelcow ligi portugalskiej symbol FC Porto potem gral w galatasaray i sportingu...jego tragedia polegala na tym ze nigdy nie przeszedl do klubu z 3 czolowych lig europejskich.To byl chyba powod ktory zadecydowal o jego karierze w reprezentacji...zreszta to byla wielka dyskusja w kraju "kawy" dlaczego w reprezentacji nie grali badz grali malo Elber,Anderson,Amoroso ktorzy w klubach byli gwiazdami a w reprezentacji niechciani...szkoda chlopakow,brazylia miala wielu wtedy znakomitych napastnikow ale ta 4 zaslugiwala na udzial w mundialu we Francji w 98 roku... -
-
BamBam
>ONE WORLD...ONE MOMENT... napisał
>Warto tez przyjzec sie blizej Mario Jardelowi.Kilkukrotny
>krol strzelcow ligi portugalskiej symbol FC Porto potem gral
>w galatasaray i sportingu...jego tragedia polegala na tym ze
>nigdy nie przeszedl do klubu z 3 czolowych lig
>europejskich.To byl chyba powod ktory zadecydowal o jego
>karierze w reprezentacji...
grał niecały rok w Boltonie i niczym nie zachwycił. No chyba, że angielskiej Premiership nie zaliczasz do 3 najmocniejszych lig w Europie.
-
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
a no tak owszem ale to byl epizod...poza tym bolton nie jest czolowym klubem nawet w premiership...chodzilo mi o jakis silny klub...z tych 3 lig -
BamBam
dla mnie to Jardel byl po prostu słaby psychicznie. Póki szło było spoko, a jak tylko wpadł w kryzys to nie wygrzebał się z niego do dzisiaj. Poza Porto nie pokazał nic wielkiego (no może oprócz meczu o Superpuchar Europy w barwach Galaty). I jeszcze te akcje z dragami. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Tez prawda,ja nie bylem szczegolnym entuzjasta Jardela...W Galacie przeciez tez zawiodl na calej linii...mial patent w portugalii, trzeba to docenic.Powiem tak ja bardziej cenilem np.Elbera... -
(L) Majkel (L)
-
Marcin S
Na naszym krajowym podwórku też można coś znaleźć. Przykład? Marek Citko. -
Anonim
Citko... dokładnie.. Miał naprawde zadatki na świetnego zawodnika. Po za tym: Wesley Sonck, Javier Portillo, Damian Gorawski. Jak kogoś sobie przypomne- Dopisze :) -
Chmiel
Ja bym nie umieścil tu Jardela. To prawda ze nie gral w supermocnym klubie ale porto,sporting i galatasaray słabe tez nie sa. No i rzeczywiscie zawiodl w Turcji-"tylko" 22 gole w 24 meczach. Normalnie patałach!! -
florian.
Co do Maradony to był "Bogiem" piłki noznej :) ale pozniej jak większosci odbila kasa i narkotyki :/ ale jednak pokazal co potrafi :D -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
>Chmiel napisał
>Ja bym nie umieścil tu Jardela. To prawda ze nie gral w
>supermocnym klubie ale porto,sporting i galatasaray słabe
>tez nie sa. No i rzeczywiscie zawiodl w Turcji-"tylko" 22
>gole w 24 meczach. Normalnie patałach!!
A no faktycznie pomylilem troche chodzilo mi o Ancone nie galate...ale jednak dla brazylijczyka wystepy w reprezentacji sa przypieczetowniem kariery a Mario malo szans dostal... -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
>˙·٠•●®afcio●•٠·˙ napisał
>Co do Maradony to był "Bogiem" piłki noznej :) ale pozniej
>jak większosci odbila kasa i narkotyki :/ ale jednak
>pokazal co potrafi :D
Ale czy Maradona naprawde nie byl spelniony? mistrzostwo swiata,wloch,hiszpanii to malo...osiagnol b.duzo sadze ze to spelniony gracz... -
Coprasystel
Ibrahim Ba, Siergiej Rebrov, Lars Ricken, Michael Tarnat, Nicola Ventola, Oleg Salenko czy nieco wcześniej Salvatore Schillaci.
Oprócz tego możnaby się zastanowić nad umieszczeniem w tej rubryce także Paula Gascoigna, który był pomimo tego że był wielkim piłkarzem zarówno w klubach w jakich występował m.in angielskie-Newcastle czy Tottenham, Lazio Rzym, Glasgow Rangers ale także i w reprezentacji Anglii. Niestety Anglik nie zrobił takiej kariery na miarę swojego talentu oraz taka jaką by mógł zrobic przez bardzo rozrywkowy i hulacki tryb życia, skłonności do częstego nadużywania alkoholu czy narkotyków oraz wreszcie konsekwencji tego, czyli braniu przez niego udziału w różnego rodzaju awanturach, bijatykach czy pijackich rozróbach przez które nie raz był wyrzucany z reprezentacji Anglii m.in. przed MŚ w 1998roku w Francji. -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Warto tez przytoczyc nazwiskio Francesco Coco.Lewy obronca na poczatku XXI wieku zapowiadal sie na swietnego zawodnika,wychowanek Milanu ktory potem przeszedl do Interu.Gral troche na mundialu w 2002 roku ale potem ten gracz nieustannie kontuzjowany i wdajacy sie w wątpliwe romanse oraz inne skandale stal sie czolowa postacia we włoskich brukowcach.Potem probowal jeszcze sil w Livorno,Barcelonie i Saint-Etienne ale z marnym powodzeniem.Coco zakonczyl kariere pilkarska i chce zostac aktorem... -
░▒▓█ I am █▓▒░Legend
Jeszcze innym przykladem jest holenderski skrzydłowy Marc Overmars.Członek tej fantastyczniej ekipy ktora Ajaxu w 1995 roku ograla Milan w finale pucharu europy(grali tam m.in.Kluivert,Seedorf,Davids,F inidi).Potem gral u Wengera w Arsenalu wygal m.in. mistrzostwo anglii nastepnie przeszedl do Barcelony razem z Francuzem Emmanuelem Petitem.W barwach Blaugrany nie wygral zadnego znaczacego trofeum ale 1/2 finalu LM to tez spore osiagniecie.W reprezentacji zagral 86 meczow i strzelil 17 goli,uczestnik mundialu w 94 i 98 oraz w Euro 2000 i 2004.Tez bardzo zwinny zawodnik mial swietny drybling byl bardzo szybki i zwinny,swietna technika...skrzydlowy doskonaly.Po euro 2004 zakonczyl kariere z powodu kontuzjii kolana ktore leczy do dzis...mimo to Marc postanowil wznowic kariere w tym roku w klubie Go Ahead Eagles Deventer jest jego wychowankiem,dzis 35 latek łaczy funkcje dyrektora technicznego i wlasnie zawodnika... -
Anonim
a mnie szkoda Ronaldo i jego pasma kontuzji, musiał sie usunąć wcześnie z europejskiego futbolu... -
Anonim
wczesnie??? to jest pilkarz po Trzydziestce osiagnal juz wiele, ale nie zapomnijmy za odszedl do ligi Brazylijskiej na wlasne zyczenie bo kontrakt mu proponowaly kluby z Premier League np.Manchester City.Moim zdaniem bardzo dobrze zrobil bo do formy juz raczej nie wroci na pewno...on powoli traci technike jeszcze miesiac temu wazyl 98kg!!! Na europejską pilke jest juz za wolny.
PS.Oczywiscie to jest moje zdanie, mowie tylko za siebie.Wiec nie mam nic przeciw jak by ktos mnie poprawil.