- 1
- 2
-
Zapraszam serdecznie wszystkie osoby, które skończyły kurs ze mną, Jankiem lub innym instruktorem oraz osoby, które mają już stopień Ratownika nadany przez Polski Czerwony Krzyż na kurs instruktorski, który odbędzie się prawdopodobnie na przełomie września i października.
Osoby zainteresowane proszę o to, żeby wpisały się w tym wątku. -
ag w wielkim swiecie
-
Albis
-
Sadza
-
-
joie muette
-
Karol
-
a.
Na stronie pck jest napisane, że trzeba mieć ukończone 19 lat na ten kurs. Coś się zmieniło? -
-
a.
Pytam z ciekawości bo znazlazlam coś takiego:
Warunki jakie musi spełnić kandydat na instruktora by przystąpić do kursu instruktorów:
a. być członkiem PCK,
b. ukończyć staż (wymogi niezbędne do ukończenia stażu znajdują się w wytycznych do
kursu instruktorów),
c. mieć ukończone 19 lat,
d. posiadać minimum średnie wykształcenie,
e. mieć ukończony kurs podstawowy pierwszej pomocy wymieniony w wykazie szkoleń
prowadzonym przez Zarząd Główny PCK.
http://www.pck.org.pl/pliki/pp/Syst...
-
Chciało Ci się to czytać? A co jesteś zaintereswona takim kursem? O ile wiem, nie masz nawet ratownika; ]
-
a.
-
I chcesz iść na kurs instruktorski?; ) Lub/i prowadzić zajęcia? Gwarantuję, że nie trzeba mieć ukończonych 19 lat.
-
a.
Nie wiem jak będę miała z czasem ale zastanawiałam się nad tym kursem. A to Wy prowadzicie zajęcia w Czackim czy to sie odbywa w Ośrodku Szkoleń? Prosiłabym o więcej info. -
Kurs instruktorski trwa dwie godziny zegarowe (około) i zakończony jest egzaminem, który odbywa się od razu po wykładzie. Egzamin z RKO. Natępnie czekasz jakiś tydzień lub dwa na zaświadczenie. Kurs jest całkowicie bezpłatny i odbywa się w Ośrodku Szkoleń przy ul. Marszałkowskiej 41/2.
Następnie, jeśli będziesz miała ochotę i przejdziesz pozytywnie rozmowy ze mną, możesz prowadzić zajęcia, które odbywają się na terenie szkoły. Zajęcia odbywać się będą w dwóch grupach (środowej oraz piątkowej).
Coś jeszcze? -
a.
-
Hej,
chciałem Was poinformować, że kurs instruktorski odbędzie się 6.10.2008 r. o godz. 17:00 w siedzibie Ośrodka Szkoleń PCK przy ul. Marszałkowskiej 41/2 (blisko Pl. Zbawiciela). Proponuję, żebyśmy umówili się o godz. 16:40 pod szkołą.
Proszę o potwierdzenie zamiaru bycia.
Rafał -
Karol
-
Super. Chciałem tylko dopisać, że nie ma drugiego terminu i nie będzie, więc bardzo proszę o to, żebyście byli i się nie spóźnili.
-
~Marta~
-
ziemek
- 1
- 2