-
Pavlo
Zastanawiam się nad mieszkaniem na osiedlu Japan Garden pod Warszawą. Lokalizacja przemawia za, podobnie jak to, że jest to osiedle już jakiś czas temu wybudowane - stąd też liczę, że ktoś tam mieszkający będzie mógł mi doradzić; ) -
liveact
-
Agnes
Była zalana, ale osiedla nie zalało :)
Przyjemne bloczki, ja bym się pisała. -
Pavlo
Oczywista sprawa, ze przyjemne, inaczej bym się nie pisał na to.
Poczytałem w międzyczasie o inwestorze (Piekut), referencje ma całkiem dobre. -
-
Agnes
Owszem, Piekut to solidny inwestor, to nie jest firma-krzak, więc kupować mieszkanie u niego jest bezpiecznie :) -
Sprężi
Agnes chyba pracujesz u Pikuta albo masz z reklamy jakąś dolę ... Nie polecam bloki gniją, pleśnieją a Pan Piekut ma wylane ... Z sercem odradzam mimo że bloczki na "oko" wyglądają solidnie i ładnie to jest tylko na "oko"... mieszkam w bloku Piekuta 2 rok i z rozkoszą myślę o sprzedaży mieszkania !
-
ZuuZ
poważnie?
Bo z tego co widziałam to ten deweloper dostał nawet jakąś nagrodę za dobre mieszkania za dobrą cenę. Znajomi szukają teraz mieszkania i dowiadywaliśmy się jak to wygląda - osiedle po oddaniu miało parę problemów, ale z tego co ludzie mówili to teraz jest już właściwie wszystko ok, nawet piwnice nie są zalewane, a to przecież problem chyba każdego osiedla w tamtej okolicy... -
"...." Mart
czytałam gdzies na forum opinie, ze rzeczywiscie cos tam bylo z zalaniem, jednak mieszkancy wypowiadali sie ze kryzys zostal zazegnany. W sensie tak jak Zuuz pisze. Wydaje sie byc ok. -
Agnes
>Sprężi napisała:
>Agnes chyba pracujesz u Pikuta albo masz z reklamy jakąś
>dolę ...
Bo mam zdanie odmienne od Twojego? :)
>Nie polecam bloki gniją, pleśnieją a Pan Piekut
>ma wylane ... Z sercem odradzam mimo że bloczki na "oko"
>wyglądają solidnie i ładnie to jest tylko na "oko"...
>mieszkam w bloku Piekuta 2 rok i z rozkoszą myślę o
>sprzedaży mieszkania !
Większość negatywnych opinii jest z dawna, kiedy osiedle było nowe i miało jeszcze swoje problemy, teraz nie wygląda, żeby to dalej trwało. A pleśń czy wilgoć ciężko ukryć :) -
Pavlo
Nie no, ja czytałem oczywiście opinie w internecie. Ale wszelkie złe opinie są z bardzo dawna... -
"...." Mart
-
konwalia konwaliowa
chyba najlepiej przejechać się i zobaczyć osobiście jak sprawa wygląda - wiesz jak to jest z komentarzami w sieci, Polacy lubią narzekać; ) -
"...." Mart
co prawda to prawda i osobiste spotkanie, odpowiedzi na bieżąco, można wyczuć rozmówcę. Internet to nie to samo. Fajnie jak developerzy umieszczaja przydatne info, rozkład osiedli, mieszkań. Ale wybierając się można poczuć klimat i zobaczyć czy rzeczywiście jest tak cicho chociazby w tym Józefosławiu. -
>konwalia konwaliowa napisała:
>chyba najlepiej przejechać się i zobaczyć osobiście jak
>sprawa wygląda - wiesz jak to jest z komentarzami w sieci,
>Polacy lubią narzekać; )
I nie lubią chwalić, więc raczej głosy negatywne można spotkać z przed kilku lat, przy czym wszystkie problemy zostały rozwiązane... :) -
Sprężi
>Agnes napisała:
>Większość negatywnych opinii jest z dawna, kiedy osiedle
>było nowe i miało jeszcze swoje problemy, teraz nie
>wygląda, żeby to dalej trwało. A pleśń czy wilgoć
>ciężko ukryć :)
Przepraszam dawno mnie nie było. Komentarze i negatywne opinie są z dość dawna bo w tym momencie Piekut Development ma założoną sprawę w sądzie i ludziom nie chce się już wypisywać czegokolwiek, gdziekolwiek.
Pleśń owszem ciężko ukryć jak wykwitnie Ci po kilku miesiącach mieszkania spod Twojej farby, ale jak do odbioru jest na świeżo zamalowana - wierz mi nie zorientujesz się . Postaram się - o ile mi czas pozwoli i skleroza pokazać Wam pismo w którym po opinii rzeczoznawcy wymienione są wszelkie usterki, wady i niedociągnięcia ze strony developera ...
Mieszkam w tym bloku więc co nieco wiem ... a dla mnie żadne opinie internetowe nie są już miarodajne ... wystarczy podjechać na osiedle i zapytać się pierwszej lepszej osoby wychodzącej z klatki jak jej się mieszka w bloku tak wysoko nagradzanego developera ... -
lu69wilk
hej...
mnie interesuje kupno w JG mieszkania na parterze w bloku nr 1
zastanawia mnie tylo czy rzeczywiscie smierdzi ucialiwie z drukarni??????? i czy halas jest nieznosny????? prosze o pomoc w tej sprawie...
podpisalam umowe przedwstepna ale mam jeszcze 10 dni na jej anulowanie....
dodam ze o problemie wyczytalam krotka wzmianke na necie i teraz sie martwie....
prosze pomozcie... odpowiedzcie na moje pytanie
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Piaseczno
- Załóż własne grono tematyczne