Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam!
    Chce kupić tablet. Jakiej firmy i jaki model mi radzicie?
  • crio

pomolestuj królika. ona posiada i już ma go całego porysowanego:P
  • Natural Brand

hihihihi ja mam Medion nie jest jakis wypasiony ale jak za takie pieniadze spisuje sie dobrze
  • Ren zwana kapslostrzelaczem

ja mam firmy trust.. bardzo dobry.. naparwde nie narzekam..

the best z tego co wiem jest wacom.. ale tez najfajniejsza cena...

Co do wielkosci. polecam A5.. jest duzo tanszy od A4 i w zupelnosci wystarczajcy....

Co do pentagrama.. niby jeden z tanszych.. niby ludzie nie narzekaja.. ale ja wiem.. jakos tak.. nie wiem :|

a tak naparwde sie nie znam za bardzo. mam jeden tablet i nie przejmowałam sie nigdy innymi...

Pozdrawiam, Ren
  • snifer

to jest to samo:
    medion=pentagram=trust

cena:
    medion<pentagram<trust
    140<350<450 (zl)

najlepshy:
    wacom Intuos3 A5
    niestety powyrzej 1300zl
  • snifer

tak jeshcze a propo wiekszosc sprzetow tak do 600-700 zl nie ma rozpoznawania nachylenia piorka
  • roofcat

ja pracuje na pentagramie A4. spisuje sie jako tako. to znaczy sam tablet jest ok tylko sterowniki nawalają i momentami albo nie widzi piórka, albo działa tak jak myszka...
    ale stwierdzam ze lepszy taki niż zaden.
  • Anonim

no.. z pentagrama jest co nieco frajdy |:
  • Czarny Jobacz ★

jedyny sluszny wybor to wacom. drogie niestety, ale naprawde sie oplaca, jesli oczywiscie myslisz powaznie o grafice. i w zupelnosci wystarczy a5. volito nie polecam. natomiast pentagramy to tani szajs, ktory regularnie sie psuje. absolutne zlo.
  • Czarny Jobacz ★

aha. wacomy z serii intous to juz dla prawdziwych profesjonalistow. cena troche zabija przecietnych zjadaczy photoshopa; )
  • ... Te Amo :* ...

a jak sie sprawuja mediony xxl ? planuje taki kupic na poczatek i nie wiem czy sie oplaca? czy sie psuje? czy jest dokladny ? jak ktos ma to prosze o info :D
  • snifer

pentagram trust i medion
    kupuja te same tablety xxl od przoducenta
    dodaja wlasne pudelka i loga
    poprostu to samo

1* troche za duzy a5 lepshy
    2* zbyt dlugi czas reakcji
    3* i nie ma przechylenia piorka
  • Anonim

może poszukać używanego Wacoma, fakt że i tak cena nie będzie konkurencyjna w stosunku do pentagrama za 300pln ale zawsze coś. Jakby nie było wacomy [z wyłączeniem volito] to wydatek ok.800pln minimum.
  • ʎɥɔıɔ

ja miałem pentagrama, jest dobry ale nie w spadaniu z biórka
  • Barek

Pentagram to slabizna, na poczatek moze i o.k. Lepiej odlozyc kase i kupic Wacoma uzywanego np na Allegro
  • Anonim

Miałem ostatni w rękach pentagrama (xl). Tak pentagram pozostawia dużo do życzenia. Dzięki za rady. Zbieram kaske na wacoma.
  • ... Te Amo :* ...

a co sadzicie o tym.............

http://allegro.pl/show_item.php?ite...
  • Anonim

to jest A6, dość mały chociaż zależy kto co lubi. Ma trochę mniej nacisku niz Volito1 to jest pewien minus, no ale też gumkę w piórku ... wacom to wacom ma przede wszystkim jakość itp. ale to też ważne czy ty sam poznasz różnicę, bo jeśli dopiero zaczynasz itp. to może lepiej kupić jakiegoś pentagrama większego pouczyć się i jak się okaże że praca z tabletem ci pasuje to możesz zakręcić się za czymś lepszym.
  • ★ localhero ★

ja bawię sie pentagramem a3 - pożyczonym (;) - strzała BAREK) czasami dziwnie sie zachowuje ale jak na poczatki i drobne prace nadaje sie ok
  • Anonim

ja mam WACOM'a ET-0405-U00 trochę mały, jak się z czasem okazało; )