-
asik_kowalsky
heja;)
mam pomysł;) wpisujmy nasze refleksje dotyczace fakultetow i zajęć ogolnouniwersyteckich na ktore chodzilismy....
bedziemy wiedzieli na co sie zapisywac.co jest ciekawe,latwe, czy jakie tam chcecie;) niech nasze przyjemne i przykre doswiadczenia beda pomocne innym;)no to start;) -
L :)
To ja zacznę :
nie zapisujcie się za żadne skarby na podkultury przemocy u M.Jędrzejewskiego - no chyba że ktoś lubi głupot słuchać i oglądać filmy o satanistach z lat 80.
Polecam za to oguna Anatomia Propagandy ( internetowy) prowadzący czasem może irytować ale ogun sam w sobie bardzo relaksacyjny.
Pedagogiczne konteksty władzy u dr Dębskiej - też bardzo bardzo polecam,kobieta bardzo miła i prostudencka - zajęcia o tym o czym właściwie studenci sobie za marzą więc jest bardzo interesująco. -
kasiamarta
psychologii wplywu spolecznego (przez internet) mowimy glosne i stanowcze NIE! opis moze brzmiec zachecajaco, osobiscie nie dowiedzialam sie niczego, co mogloby mi sie przydac (przeczytalismy 2 przeciekawe rozdzialy z podrecznika), za to pytania na zaliczeniu sa conajmniej dziwne i nie-do-konca z tego, co bylo na kursie.
ach, i przylaczam sie do opinii o panu jedrzejewskim i jego zajeciach. chociaz jak ktos zrobi ladny referat i nie da mu dojsc do glosu (ew. poprawia po nim nieprawdziwe informacje) to jest ciekawie :P
zdecydowane TAK! dla geologii - wybrane zagadnienia, poprawnej polszczyzny I i polakow portret wlasny (wszystkie internetowe) - wszystkie ciekawe, prowadzacy wydaja sie byc kompetentni, konsekwentni. czasami sporo roboty, ale moim skromnym zdaniem warto. -
Anonim
Bardzo polecam oguna internetowego "Internet, jednostka i społeczeństwo", robi to Wydział Psychologii, jest superciekawie - przydatne informacje i takie, które znamy z samego użytkowania sieci. Co tydzień jakiś nowy tekst, praca domowa, obowiązkowa wypowiedź na forum i test, na wszystko są za każdym razem dwa tygodnie. Na koniec jest egzamin w realu na Wydziale Psychologii, jest to test, ale nie bójcie się - tylko tak strasznie się nazywa, a tak naprawdę jest takie samo, jak wszystkie inne kolokwia z innych przedmiotów, a daje 4 punkty ECTS. Jasne reguły zaliczenia - wszystko jest punktowane (część platformowa i egzamin) i trzeba zebrać odpowiednią ilośc punktów. Gorąco polecam!
Ogun internetowy "Psychologia wpływu społecznego i manipulacji" (3 ECTS) również z Wydziału Psychologii - ciekawie, trochę mniej pracy, niż na "Internet, jednostka...", ale zaliczenie na końcu (w realu, na Wydz. Psych.) trudniejsze, niż sam kurs, pytania dosyć niespodziewane.
Fakultet (dla ludzi spoza WPUW - ogun) wykład monograficzny socjologia młodzieży z panią dr Gałas (2 ECTS)- przyjemnie, jeśli kogoś interesuje tematyka to zapewne również ciekawie, mnie to specjalnie nie porywalo; ) Ale jasne i proste zaliczenie - max 2 nieobecności i na koniec esej pt. Moje przeżycie pokoleniowe (mają być refleksje, a nie wiedza podręcznikowa); pisaliśmy to na wykładzie, kogo nie było lub nie chciał - mógł napisać w domu i przynieść. Radzę chodzić na ten wykład, bo tłum ludzi się zapisał i nie chodzą, a dr Gałas powiedziała ostatnio, że ci, którzy nie chodzą, będą mieć jakieś trudniejsze zaliczenie (w poprzednich latach były to podobno ustne zaliczenia z treści tego monografu). -
-
asik_kowalsky
no;) i ja sie dolaczam do wypowiedzi Ani;) socjologia mlodziezy u nas na wydziale w maire ciekawa,ale co wazne latwa do zaliczenia;) Pani dr Galas jest smieszna i wierzy w to co mowi;) tylko trzeba raczej pamietac o obecnosciach;) raczej chodzic trzeba. z reszta zobaczymy jak sie rozstrzygnie sprawa tych ktorym chodzic sie nie chcialo gdy nadejdzie pora "wpisow".
Chodze rowniez na wydz.psychologii na ogun pt. Uzaleznienia. sporo punktow tj.5. wyklad w maire ciekawy. Pan prowadzacy jest niezwylke sympatyczny, ciekawie gada;) jedynym duzym minusem jest fakt,ze w usosie jest napisane ze forma zaliczenia jest zaliczenie na ocene,a okazalo sie ze musimy napisac egzamin w sesji. wiec chyba nie bedzie tak latwo sie sie wydawalo.poki co trzeba przeczytac trzy jakies publikacje.na podstawie wykladow i tych 3 publikacji bedzie test. zobaczymy czy trudny;/;/ jak tylko wroce z tego ...egzaminu to napisze jaki poziom trudnosci;) -
Kaaz
Witam.
Ja z kolei baardzo polecam ogun "Psychologia ogólna", prowadzony przez prof. dr. hab. Włodzimierza Oniszczenko. Organizowany jest przez Wydział Psychologii. Prowadzący super, ma mnóstwo wiedzy i umie przekazać ją w taki sposób, żeby go zrozumiano. Zaliczenie jest na ocenę. Nie takie znowu bardzo trudne, ale p. Oniszczenko lubi szczegółowe pytania. Nie wiem tylko, czy sama dostanę ECTS za ten ogun, no bo sporo treści pokryło mi się z Wprow. do Psych. Ale tak czy inaczej, zajęcia bardzo mi pomogły w uczeniu się do egzaminu z Wprowadzenia, więc jeśli nawet pkt nie będzie, nie uznam tego za czas stracony.
Jeśli chodzi o fakultety- Muzyka i Ruch to jest to! W życiu bym nie pomyślała, że coś co związane jest z nutami i muzyką nieco bardziej praktyczną może mnie zainteresować. A tu proszę- niespodzianka. Nie powiem tylko zbyt wiele o zal, bo dopiero mnie czeka(pon). Ale ma to być krótka kart z najważniejszych rzeczy.
Tyle z mojej strony :) -
Ela - nie Elżbieta
Ja serdecznie polecam lektorium "Jak kochać dziecko.... (coś tam coś tam)". Super atmosfera, ciekawe teksty :)
a mógłby mi ktoś coś napisać o ogunie "matematyka dla humanistów"? :P -
dżagoda
ujme to tak, jezeli twoi znajomi mają dużo czasu na rozwiązywanie zadań to sie zgłoś;p po ladnie zdanej maturze z matematyki miałam problem z nniektorymi zadaniami (zresztą znajomi z polibudy również;p) bardzo dużo tekstów do czytania. a co do slowa "humanistów"... hmm owszem - zadania pisane staropolszczyzną, bądź baaaaaardzo długa treść, która wszystko utrudnia -
Ela - nie Elżbieta
dzięki! uratowałaś mnie od kataklizmu bo mnie korciło bardzo, żeby się zapisać :) -
dżagoda
no mnie też:) i momentami było ciężko:) ale mam nauczke - nie zapisywac się na nic co ma w nazwie "dla humanistow" bądź "laików":P -
L :)
ej kurde prawie się na to zapisałam..uff dobrze że nie.
Ja polecam oguna Polaków portret własny,dużo tekstów ale jak na 4 punkty to naprawdę nie wiele pracy i bardzo sympatyczne prowadzące oraz ciekawa tematyka. -
Anonim
To ja wam polecam Varsawianistykę (nie pamietam jak to się nigdy pisze) - zaliczenie na obecność (byłam dwa razy - na pierwszym i zaliczeniowym( choć tematyka podobno ciekawa. 4 do indeksu, chyba ze ktoś chce napisać prackę wtedy 5. Zeszłoroczne prace ukazały sięw albumie wydanym przez prowadzącego. Zajęcia odbywają sięna wydziale Biologii, więc i z dojazdem nie jest źle. -
Anonim
No i Soclologia zawodów prawniczych, 5 punktów bodajże i na obecność - co jakiś czas sprawdza listę, ale znajomi mogą wpisać. -
Anonim
Mam do oddania oguna :) w środy o 15.30 na wydziale polonistyki z komunikacji problemów niesłyszących :) ktoś chętny? -
Weronika Krzemińska
Ja pomimo ze brzmial strasznie i byl egzamin to polecam historie mysli psychologicznej bo profesor ma zwyczaj dawac zawsze ta sama oporawna odp np same a albo same d -
Weronika Krzemińska
-
AEnema
Polecam ogun "Psychologia dla nauczycili" organizowany przez wydz. psychologii. Zapisujcie się do p. Joanny Rudzińskiej, super babka! Młoda, sympatyczna, fajna;] Atmosfera super. Zajęcia prowadzone są w formie zabawy. Trwają 2 godz i 15 min. a czas b. szybko leci. Pod koniec jest kolokwium zaliczeniowe w formie testu dot. literatury, którą pani zostawia w xero. Jest ciekawie i miło;] -
Ela - nie Elżbieta
czy ktoś kto chodził na basen mógłby się podzielić informacją na temat - ile zajmuje dotarcie na nasz wydział od zakończenia zajęć (na pływalni) :) z góry dzięki -
25? min (bus) - jeśli się sprężasz z dojściem do ronda jazdy i akurat masz busa przy przesiadce
35? min (tram) - trasa ze starszymi paniami -
Ela - nie Elżbieta
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne