Politechnika Białostocka [1737]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

sorki ze poswiecam temu cały topic ale może oświeci mnie ktoś po co to komu i czy w związku z tym nie bedzie tych normalnych ?
  • chucherko

cos juz w zeszlym roku o tym slyszalem, jak beda za darmo to luz ale jak kaza placic to wole stara; )
  • pieĆka

to musi jest jakis badziew
  • Anonim

płacic trzeba 17 zł ale po co to sam nie wiem.a ty martyna w tym roku już na studiach?
  • Anonim

a właśnie, gdzie i kiedy to opłacić? :>
  • ش Natashka ش

no ja tez sie chetnie dowiem...

tak a propo, mówią ze potrzeba zdjecia o pewnych wymiarach i zrobione na baiłym tle i z odkrytym lewym uchem i żeby koniecznie były takie same jak te 3 zdjecia które sie dawalow ramach rekrutacji, to kurde jeśli ktoś dawał na białym tle ( np ja) ale bez odkrytego lewego ucha to co? trzeba wymieniać?? nie czaje... zresztą pan fotograf nie zrobił mi odbitek tych moich zdjec na CD wiec jak ja mam im podac moje zdjecia legitymacyjne przez komputer?? ja nie czaje tego systemu; / podpowiedzcie prosze Ci co mają mozliwość zajscia na polibude w kazdej chwili mogą sie dowiedzieć co i jak... nie chce mi sie jechac 100 km a telefonów w UKR nie odbierają...
  • MaGduSia

Ja też mam zdjęcia bez odkrytego lewego ucha bo te wymogi (dowodowe) dopiero napisali wtedy kiedy była informacja o elektronicznej legitymacji. Wcześniej nie było o tym mowy więc niech się wypchają... drugich sdjęc nie będę robić:P
    Poza tym jak oddawałam teczkę z dokumentami to ją sprawdzali, zdjęcia widzieli i nic nie mówili więc...
  • ش Natashka ش

no i pewnie ze tak... niech sie zastanowia nad tym co mówią i czego oczekują a nie pieprzą trzy po trzy i niewiadomo co człowiek ma wkońcu robić...; / a zdjecia drogą elektroniczną tez nei prześle niech sie najpierw zreformują i zdecydują czego wkońcu oni oczekują...
  • chucherko

a jak ktoś nie ma ucha w dodatku lewego :D to bieda
  • ~*Carisma*~

to samo bylo jak dawalam zdjecia do dyplomu.. fotograf byl w ciezkim szoku jak zaczelam z nim ustalac jakie ma to byc zdjecie.. mowi do mnie: "a jaka to szkola?!?!?" Kosmitow prosze pana :]
  • Anonim

niom; ) Kamil nie poznałam Cie przez ten avatar; )
    a co do zdjęc to ja na szczescie miałąm robione paszportowe do dokumentów bo jednoczesnie wyrabiałam sobie dowód, paszport i takie tam :) wiec odkryte lewe ucho jest. ale najgorsze to było wysłac im t fotke w okreslonych wymiarach.... zeskanowałam je i jest troszke niewyraźne:)a jak zmieniałam wymiary to zdjecie sie deformowało :/ i w ogóle po co ten cały szajs no narawde nie wiem zawsze musza coś odwalić; /
  • Anonim

heh.to bedziemy studiowac:)ja tam nic nie wysyłam,zadnych zdjeć.najwyzej sami mnie o to poprosza:)
  • Anonim

w tym samym budynku zapewne; )
    pozdrawiam :)
  • Anonim

ja tam do tej pory im niczego mailem nie wyslalem, doslownie jak Kamil jak sie beda o to prosic to wysle
  • Anonim

1. nie mozna bylo zadzwonic na uczelnie z tym pytaniem?
    2. legitymacja elektroniczna jest znacznie wygodniejsza i daje wiecej mozliwsci
    3. zdjecie trzeba wykadrowac a nie zmienic rozmiary, tj. zmienic rozmiary zachwujac przy tym proporcji
  • Anonim

>Gorgeus napisał
    >1. nie mozna bylo zadzwonic na uczelnie z tym pytaniem?

a potrafiłbyś sie tam teraz dodzwonic i czegokolwiek dowiedzieć?bo mi to nie wyszło

>2. legitymacja elektroniczna jest znacznie wygodniejsza i
    >daje wiecej mozliwsci

np??

>3. zdjecie trzeba wykadrowac a nie zmienic rozmiary, tj.
    >zmienic rozmiary zachwujac przy tym proporcji

no i tak zrobiłam ale musiałam je zeskanować i jest przy tym niewyraźne.
  • Anonim

Nie wiem czy bym sie dodzwonil; ) ale ja mam juz wszystko zalatwione, zreszta to nie goraca linia, za ktoryms razem musi sie udac; P

Na prawde musze podawac przyklady odnosnie drugiego pytania?

A na pewno zdjecie zostalo zeskanowane w rozdzielczosci 300dpi? w moim wypadku nie bylo problemow, ale zawsze mozna zretuszowac takie zdjecie w programie graficznym

i zeby nie bylo, ja sie nie czepiam; ) i nie szukam zaczepki >:E
  • Anonim

a tak to wygądaało jakbyś się czepiał :(

zdjecie było zeskanowane w tej rozdzielczości ale tak sobie to wygląda... szczerze mówiąc kiepsko.no,ale co tam; )
  • ش Natashka ش

ja sie np nie znam ani troche na przeróbkach takich zdjęć, kurde nie ide studiowac informatyke tylko turystyke wiec chyba nie muszą sprawdzać czy umiem zmieniac wymiary mojego zdjecia!!
    stwarzając tylko problemy człowiekowi; / jakby sami nie mogli użyc tych zdjec co im dalismy i sobie wrzucic na komputer; /
  • Anonim

Natasha widzisz własnie, to jest uczelnia TECHNICZNA i dlatego od studentów turystyki czy politologii wymaga się umiejętności obróbki zdjęć :)<spoko> ja z tym nie mam jakiegos ogromnego problemu ale jak dałam koleżance photoshopa na płytce zeby sobie fotke wykadrowała je i troche poprawiła to troche nieciekawie było :)
| |

polibuda polibuda, raz piweczko a raz wóda :)) czyli wszystko związane z PB http://www.pb.edu.pl

Politechnika Białostocka

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)