-
Anonim
-
Bolo
-
Jancik
łaaaaaaaaaaał
wydaje mi sie ze to byl test opcji zakladania nowego tematu :P -
Anonim
hehe dokladnie ale czy uwazacie ze alchemik to powiesc o tajemnej wiedzy o prawdzie i jej obliczach czy zgadzacie sie ze zdanie ze autor burzy wszelkie bariery bojażni..... -
-
Gusia
hmmm, coś w tym jest:) niektórych ta wiedza przeraża innych pasjonuje... -
Marcin
przeczytalem alchemika bo namowila mnie do tego kolezanka. mysle ze calkiem niezle ukrywa znacznie swoich ideologi w tej opowiesci. co o tym myslicie
-
Мерцедес
Ja przeczytałam Alchemika 2 razy i jak czytałam go drugi raz to mogłam odkryć w znowu coś innego. Dla mnie Alchemik to przykład wolnomularwkiej podróży -
Magduhh
Pierwsza książka Coelho, którą przecztałam. Jej przemowa ma tak ogromną moc, że zachwyca każdego czytelnika. Mi dała spokój, nadzieję oraz uwrażliwiła mnie na to, co oferuje nam każdy następny dzień :) -
Anonim
Alchemika przeczytałam jako pierwszego i to jest mój ideał =] super książka którą mozna przeczytać kilka razy i dochodzić do różnych wniosków
-
monn
zgadzam sie i to w 100%, co prawda przygodę z Coelho zaczelam od ,,Weroniki..." ale ,,Alchemik" wywarł na mnie chyba największe wrazenie. To książka do, której się wraca; )) -
Anonim
szczerze mówiąc zainteresowała mnie tylko końcówka książki (kiedy juz podrozuje z alchemikiem). całość mi się podobała (zreszta jak kazda ksiazka coehlo), ale bez specjalnych rewelacji -
Anonim
Alchemika lubię najbardziej. To właśnie moja pierwsza książka aut. Coehlo; ) -
kozka
końcówka Alchemika, podobnie zresztą jak cala fabula, nie miala wiekszego znaczenia. Zgodze sie ze finał byl swietnie rozegrany, ale największe wrażenie zrobiły na mnie przemyslenia i nadzieja towarzysząca pasterzowi podczas całej wędrówki. Genialne przesłanie! daje kopa do działania i odwagę do spełniania marzeń! -
Monika.
po przeczytaniu "Alchemika" jako pierwszej ksiązki Coelhego sięgnęłam po następne i każda z nich miała w sobie to coś. Teraz zamierzam wykorzystać Alchemika w mojej prezentacji maturalnej. Może macie jakies spostrzeżenia co do podróży jako poszukiwania sensu życia na podstawie tej książki? -
ღMartoszkaღ
Alchemik.... - super książka....
"....idź śladem znaków..."
"...nie rezygnuj z marzeń..."
-brak słów po prostu the best; )
-
Ewelina
-
Anonim
właśnie skończyłam przed sekundą ją czytać i mi dość cieżko się na jej etmat wypowiedzieć bo zaczęłam czytać w dość skomplikowanym etapie swojego życia; ] na pewno daję jakąś nadzieję - na pewno wrócę do niej jeszcze raz kiedyś tam - spojrzę na książkę może nie przez pryzmat własnego życia to i łatwiej będzie się wypowiadać :D .... Pozdrawiam... -
Anonim
Paulo Coelho zmienił moje życie. polecam wszytskim którzy szukają i chcą znaleźc. Książki P.C. nie można mierzyc ilościa ale jakością, u niego dwa słowa znaczą więcej niż tysiąc słow.. -
Puszka Pandory
Najpiękniejsza jest podróż przez pustynie...poszukiwanie samego siebie a sam Coelho jest dla mnie alchemikiem słowa, magiem obdarowującym nadzieją... -
Anonim
To prawda Paulo daje nadzieje, mój ulubiny cytat: Kocha się za nic,nie istnieje żaden powód do miłości. Jak można lepiej ując istotę miłosci. Chyba jedynie lepiej w Liście do Koryntian "Miłośc cierpliwa jest, łaskawa jest.." Coelho wiele wyjaśnia, pomaga zrozumiec człowiekowi życie.