-
Krzysztof
Demon i panna Prym; to już 3 ksiażka którą przeczytałem tego wybitnego pisarza! Jak odbieracie zakończenie książki? Czy uważacie że jesteście poddawani takim pokusą? -
ann
-
Anonim
hey....to była pierwsza ksiązką Coelho, którą przeczytałam...rewelacja.... od tamtej pory czytam wszystkie, które mi w ręce wpadną.
Panna Prym....i jej demon...pokusy....czy ulegamy nim....jakie mamy priorytety w życiu....to właśnie jest TA książka... o tym traktuje....:) -
Anonim
dziisaj zaczelam czytac hmmmmmmm jeszcze mnie tak bardzo nie wciagnela ale zobaczymy co bedzie pozniej; ))))) mam nadzieje ze bedzie calkiem dobra jak poprzednie; D -
-
Krzysztof
Zgadzam sie z Toba! Jak uwazasz, czy poprzez Demon i pann Prym, Weronika Postanowila Umrzec i 11minut; PC pisze, podpowiada jak mozna zyc? postepowac w zyciu?? -
ann
zapewne jakies podpowiedzi w jego ksiazkach sa....ale jak rozni bywaja ludzie,tak roznie(czytaj: na wiele sposobow)mozna te podpowiedzi interpretowac...a to czy ktos to zauwaza i stosuje to chyba juz danej osoby sprawa;)
a moze tam nie ma zadnych wskazowek....?hę?;)a moze to tylko jego przezycia i przemyslenia nad zyciem?;)a moze to czytelnicy doszukuja sie wskazowek?;)
pozdrawiam:) -
J e r k o o
ja w końcu po miesiącu codziennego latania do biblioteki zdobyłem tę książkę teraz ją czytam....narazie jest OK -
maleństwo
książka dobra, czytałam jakiś czas temu i nie wiedziałam do końca jaki będzie wybór, a co do pokus-często i gęsto jesteśmy nim poddawani. -
Lemonic
wszystkie jego ksiazki sa swietne , kazda z jakims przekazem, nauka... -
Anonim
jw. Demon i panna Prym to moim zdaniem najlepsza jego książka...przynajmniej na mnie najbardziej wpłynęła =) -
Anonim
jak dla mnie była to zaraz po alchemiku najlepsza ksiązka jaką przeczytąłem - byc moze juz niedługo zmienie zdanie gdyz zabieram sie za zahira. pozdrawiam. -
Gizmo
Uwielbiam ksiazki tego pisarza i przeczytalem juz wszystkie mozliwe w polskim jezyku a teraz chce je przeczytac po Ang. Szczerze?? Ksiazki sa wspaniale pisane pieknym jezykiem ale to ksiazka i trzeba zyc swiadomoscia ze zwyczajnemu czlowiekowi sie nic takiego nie przydarzy. Albo jak w Alchemiku. Sliczne slowa "... jesli sie czegos naprawde chce to caly wszechswiat..." kto czytal to wie a przeciez nie jest tak do konca. To nasza wyobraznia i chec doskonalenia nam to mowi. -
brona
-
Krzysztof
...jak myślicie w której książce PC najbardziej próbuje skierować czytelnika "na dobrą drogę zycia"? -
Daanae
-
Krzysztof
...jak dotychczas "przerobilem" 11minut, Weronika..., Demon &.... W wszystkich tych ksiazkach gl. bohaterkami sa kobiety! Jak uwazacie...myslicie dlaczego PC wlasnie pisze...mowi do nas postacia zenska? -
Anonim
przeczytaj Zahira. Tam w sume tez jest kobieta, ale najwieksza role chyba odgrywa jej maz :) Demona i Panne Prym skonczylam kilka nocy temu. Przeslanie? hm... no pokusy sa i to wielkie ale trzeba wiedziec ze pie
niadze szczescia nie daja...
a moze PC czuje sie kobieta:P -
Na*Pastwe* Aniołów
Demon i panna..... pokusa, rzadza i caly wspolczesny swiat....
kasa nie jest wszystkim, licza sie rzeczy wazne..... -
~ciepi
Demon i Panna Prym to pierwsza książka jaką przeczytałam. Bardzo podobało mi się opowiadanie o malarzu który szukał modela do zilustrowania człowieka dobrego i złego. -
>goja ajog<
od Demona zaczelam cztery lata temu moja przygode z Coelho pamietam przeczytalam ja w jednom noc gdy konczylam mialam mieszane uczucia byla to pierwsza taka ksiazka w moim zyciu inna poprzez temat sposob pisania i przeslanie