Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

kto z was jest wojownikiem światła i dlaczego??
  • Anonim

"Kazdy wojownik swiatła basł sie kiedys podjac walke,
    Kazdy wiojownik swiatła zdradził i skłamał w przeszłości
    Kazdy wojownik światła utracil choc raz wiare w przyszłość
    azdy wojownik swiatła cierpial z powodu spraw które nie były tego warte
    Kazdy wojownik swiatła watpił w to ze jest wojownikiem światła
    Kazdy wojownik światła mówił "tak"kiedy chcial powiedziec"nie
    Kazdy wojownik swiatła zranił kogos kogo kochał
    I DLATEGO JEST WOJOWNIKIEM SWIATŁA.
    BOWIEM DOSWIADCZYŁ TEGO WSZYSTKIEGO I NIE UTRACIŁ NADZIEI,ŻE STANIE SIE LEPSZYM CZŁOWIEKIEM"

zawsze staram sie byc lepsza ale nie da sie tego wszystkiego uniknac sadze ze kazdy z nas jest takim małym wojownikiem swiatła
  • Anonim

tak,kazdy. Chyba masz racje :]
  • ro

Może raczej każdy z nas moze być, ale musi chcieć. W samym podręczniku przecież są przykłady zachowań "innych ludzi"
  • mortka

kaaaaaaaaaaaaaaaaaaażdy jest wojownikiem światła.
    znaczy każdy kto tego chce.
  • Anonim

Wojownik światła przede wszystkim nie boi się walczyć o swoje marzenia...
    nawet jeśli nie do końca da się je osiągnąć... nawet jeśli na drodze do nich czekają nas trudy...
    nawet jeśli na końcu okazuje się, że przynoszą nam tylko ból zamiast radości i trzeba zostawić tą drogę i ruszyć nową trasą...
    Wojownik światła nie boi się walczyć o swe marzenia i żyć własną legendą...
    Każdego dnia staram się walczyć...
  • Anonim

KAŻDY KTO CHCE ŻYĆ! =)
  • Ma.!

ten kto potrafi w to uwierzyć... i podąrzać zgodnie z życiem...
  • Bubuś

Każdy Wojownik Światła dązy do ideału mimo wielu trudów które go spotykają i wielu upadków które musi zaliczyć przed dojsciem do ideału. "Wojownik Światła walczy o swoje marzenia" pięknie powiedziane Klonu; -)
  • Anonim

Ja jestem wojownikiem światła
  • Anonim

dziekujem Bubcia;)
    i pozdrawiam
  • Aga

ja też się podpisuję! czuję się wojownikiem, a raczej wojowniczką, od kiedy przeczytałam tę książkę, czyli od 3,5 roku! myślę, że każdy kto przeczytał tę książkę czuje się wojownikiem światła lub zaczyna się nim stawać...
  • KaRoLyNkA < InnOcEnT>

fighter... is in me; )
  • .Kinia.

sądzę tak jak wy: W każdym z nas istnieje wojownik światła ... !
  • Anka M.

A JAK WYGLĄDA WOJOWNIK ŚWIATŁA?
    Robię sobie przebranie- leśnego elfa, który jest Wojownikiem Światła -na wyjazd. Pomyślałam, że poprzerabiam koszulki, tylko nie mam pomysłu...
  • Marta

i ja też jestem;)
    można by przytoczyć sporą ilość tekstu, ale choćby te 2 fragmenty:

"Kiedy wojownikowi dzieje się krzywda, to zazwyczaj stroni od ludzi, by nie obarczać ich swoim cierpieniem.
    Jest to postępowanie dobre i złe zarazem.
    Pozwolić, aby w sercu powoli goiły się rany - to jedno.
    Natomiast na całe dnie pogrążać się w smutku, z obawy, by nie obnażyć własnej słabości - to całkiem inna sprawa.
    W każdym z nas istnieje i anioł i diabeł, a ich głosy są bardzo do siebie podobne.
    Wobec trudności diabeł przekonuje, że łatwo nas zranić, a anioł prosi, byśmy zastanowili się nad sobą, i czasami musi włożyć swoje słowa w usta obcych ludzi.
    Wojownik utrzymuje równowagę pomiędzy samotnością i uzależnieniem od innych"

"Wojownik światła potrzebuje miłości.
    Przywiązanie, przyjaźń i czułość są częścią jego natury, tak samo jak jedzenie, picie czy radość walki w imię dobrej sprawy.
    I jeśli o zachodzie słońca nie czuje się szczęśliwy, znaczy to, że nie jest z nim w porządku.
    Wtedy przerywa bitwę i rusza na poszukiwanie kogoś, kto razem z nim obejrzy zachód słońca.
    Jeśli trudno mu znaleźć przyjaciela, pyta sam siebie: "Czyżbym obawiał się bliskości z ludźmi?
    A może ktoś obdarzył mnie przyjaźnią i nawet tego nie dostrzegłem?"
    Wojownik światła może wybrać samotność, ale nie może paść jej ofiarą."
  • Claudie

Staram się być wojownikiem światła, myślę,że sam podręcznik,właściwie to jestem pewna,że te wszystkie zasady, przykazania- nie wiem jak to nazwać, odzwiercialają nasze życie i są jakimiś drogowskazami bardzo mi się podoba ta książka, mam "Pielgrzyma " którego zaczęłam czytać w tamtym roku ale był- wstyd się przyznać- trochę trudny. Ale spróbuję przeczytać go jak będę starsza. Na razie staram się o "Weronikę..."
    bardzo chciałabym ją przeczytać.
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)