Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

"11 minut" i "Alchemik"
    Naprawde są niesamowite. Niosą ze sobą liczne przesłania, które bardzo pomagają w życiu. Po książkach Paulo Coelho człowiek czuje się ubogacony wewnętrznie.
  • Weruś

Alchemik i na Brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam, cudowne są wszystkie książki tego autora :D
  • Anonim

"Alchemik" - ta ksiazka zmienila moje zycie; )
  • Marta

alchemik,11 minut i Weronika chyba podobały mi się najbardziej... w ogóle według mnie "początkowe" książki były dużo lepsze od nowszych publikacji... tamte naprawdę wciągały... te raczej nie podobają mi się...
  • A.

jak do tej pory, z tego co przeczytałam, to najlepsza była ,,Weronika postanawia umrze" - jak dla mnie świetne :)
  • *Ever*

Książki tego autora są magiczne. Albo się je kocha albo nienawidzi. Każda ma w sobie coś pociągającego co sprawia że wracasz do nich wiele razy... Dla niektórych są mądrze napisana opowieścią a dla innych drogowskazem... Niektórym pomagają zmienić życie. A mi dają wiarę w lepsze.....
  • Angela.

Najlepsza - 11 minut i czarownica z portobello
  • Anonim

a jeśli chodzi o mnie to "Zahir" :)
  • młd

Weronika i Alchemik
  • Ziejowa

zdecydowanie ´Zahir´. ksiazka ta ma w sobie tak wiele zarazem cudownych jak i okrutnych prawd o milosci i nie tylko, o samotnosci, o poczuciu smierci za zycia.jest to jedyna ksiazka, ktora odmienila moj swiatopoglad na otaczajaca mnie brudna i szara rzeczywistosc.
  • czkawka

oczywiście "Weronika postanawia umrzeć"
  • Anonim

Zdecydowanie "weronika postanawia umrzeć"
    Przeczytałam dopiero 4 książki Paulo Coelho i jestem pod wielkim wrażeniem jego twórczośći; ) jestem pewna że liczba przeczytanych przeze mnie jego książek sie zwiększy :)
  • Anonim

mam już za sobą kilka jego książek i przed sobą z całą pewnością również , moim zdaniem jest to najlepszy pisarz na jakiego udało mi się natknąć , dziś skończyłam "11 minut " i powiem ze nadal jestem podekscytowane jego stylem pisania , potrafi on pobudzić ludzka wyobraźnie do granic możliwości i nie tylko wyobraźnie ,
    wielokrotnie zastanawiałam się co takiego jest w jego książkach że nie da się ich nie czytać i nie możliwe jet aby stała się choć przez chwile monotonna lub nudna , pewnie do każdej z nich należy dojrzeć , przeżyć trochę swojego życia aby w pełni pojąc i wciągnąć z niej coś dla siebie i pewnie każdy przeżywa je na swój sposób,
    doszłam do wniosku że jego magia polega chyba na tym że potrafi opisać emocje, uczucia, pragnienia , potrafi wejść w głąb każdej jednej postaci utożsamiając się z nią i przelać na papier kwestie tak codzienne a tak trudne do wyrażenia jakie targają każdym człowiekiem
    zazwyczaj to co on opisuje każdy z nas przeżył lub przeżyje ale mało kto potrafi tak jak on o tych przeżyciach, stanach emocjonalnych, pragnieniach , pisać, mówić na głos
    wielki ukłon w jego stronę mam nadzieje że napisze jeszcze nie jedna książkę i obnaży nie jedne wewnętrzne ludzkie doznania , rozterki itd.
  • Agatka

"Na brzegu rzeki Piedry..." wspaniała,niesie wielkie przesłanie. A obecnie jestem w trakcie czytania Weroniki i ciekawi mnie czy tak jak mówicie sprawdzi się ze będzie ona równie świetna:)
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)