Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

mam taki temat maturalny i pomyślałam, że tu znajdę pomoc w jego napisaniu. bo właściwie nie wiem jak się do tego zabrać od czego zacząć. pomożecie?; ) nie wiem np jakie książki jako literaturę podmiotu mogłabym wykorzystać myślałam o "Alchemia alchemika" może też jakaś jego biografia.. ale nie mam o tym pojęcia. Polski to moja słaba strona tylko bardzo lubię książki coelho i wiem że będę się czuła dobrze w tym temacie; ) a może potraficie wyrazić swoje zdanie w tym temacie na podst książęk: "weronika postanawia umrzeć", "Alchemik", "Na brzegu rzeki piedry usiadłam i płakałam".. będę bardzo wdzięczna; )
  • ..::agnes_89::..

jeśli chodzi o miłość... to możesz napisać jak ona jest ujęta w książce "11 minut"; miłość jako "stan" przed którym broni się bohaterka dlatego, że doświadczył ją los.... i zestawić z "miłością w "Nad brzegiem rzeki Piedy.."- miłość, która rodzi się i wzrasta powoli pomiędzy dwojgiem ludzi, którzy znali się i spotykają sie ponownie po latach. W tej książce masz również pokazany pewien sposób na życie- harmonia człowieka z światem widzialnym i niewidzialnym oraz fakt że aby najpierw uwierzyć w drugiego człowieka należy wierzyć w siebie....... Na pewno w książce "Być jak płynąca rzeka" <w tych opowiadaniach> masz ukazany pewien sposób na życie ....

co prawda dawno czytałam jego książki, ale myślę że trochę pomogłam......
  • ..::agnes_89::..

"weronika postanawia umrzeć" i "Alchemika" nie czytałam w całości tylko fragmenty więc nie pomogę akurat w tych pozycjach Coelha
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)