-
k.
słuchajcie, ostatnio jak byłam w kinie, to zauważyłam reklamę ekranizacji "Weronika postanawia umrzeć". Ktoś coś wie na ten temat? Bo mnie to osobiście bardzo zaskoczyło, przecież Coelho zawsze zarzekał się, że nie da zekranizować swoich powieści, bo film nigdy nie dorówna książce, a czytelnik sam jest sobie reżyserem i nie powinno się burzyć jego wyobrażeń.. -
Anonim
super...a możesz więcej szczegółów podać, np kiedy niby ma wejść do kin? -
k.
-
Anonim
szczerze mówiąc zwiastun nie zachwyca, obsada tez nie :/ szkoda...a książka taka bombowa!!! -
-
k.
mnie juz obrzydza sama mysl, że Coelho, wielki przeciwnik ekranizacji książek, zgodził sie na coś takiego.. -
przemor25
Weronika postanawia umrzeć
Veronika Decides to Die (2009)
produkcja: USA gatunek: Dramat, Obyczajowy
data premiery: 2009-10-09 (Polska) , 2009-11 (Świat)
reżyseria Emily Young
scenariusz Larry Gross , Roberta Hanley
zdjęcia Seamus Tierney
muzyka Murray Gold
dystrybucja: Vision Film Distribution
Obsada:
Sarah Michelle Gellar Veronika
David Thewlis Doktor Blake
Erika Christensen Claire
Jonathan Tucker Edward
Melissa Leo Mari
Victor Slezak Gabriel Durant
Florencia Lozano Dr Thompson
Adrian Martinez Pielęgniarz #1
Rafael Sardina Pielęgniarz #2
Rena Owen Pielęgniarka Josephine
Barbara Sukowa Mama
Holter Graham Eric Grafton
Jill Marie Lawrence Pielęgniarka #1
Victor Steinbach Tata
Nicolette Hart Reporter -
przemor25
-
Mgr Sylwia Krawczyk
Jestem w szoku, bo dopiero tu przeczytałam o ekranizacji i szybko obejrzałam linki...
Pierwsze wrażenie pozytywne- mimo Sary w roli głównej, na pewno świetna muzyka i jak na razie oddaje sens samej książki,zobaczymy w całości.
Już się nie mogę doczekać 2 października :) -
Aguś
mi sie wydawało, ze slyszalam info odnosnie ekranizacji alchemika, wiec tez mnie to zaskoczylo....a gdzies w ogole napisali jakoby w sierpniu juz wyszedl ten film w swiecie a w pazdzierniku u nas!! ale to chyba nieprawda....
chociaz muzyke juz gdzies udalo mi sie znalezc, wiec nie wiem :)
ciekawe....skoro zgodzil sie na 1 ekranizacje, do drugiej szukaja obsady, to z pewnoscia beda kolejne... zeby tylko to nie zniszczylo uroku jego ksiazek... -
Aguś
-
Mgr Sylwia Krawczyk
coś nie tak z poprzednim linkiem, więc poprawiam:
http://www.filmweb.pl/f459178/Weron...
2 październik 2009 :) -
Aguś
o, dzieki :)
u nas 2.10, ale --> "2009-05-16 (Świat)"
a nigdzie w internecie tego filmu nie ma wiec cos jest nie tak,. -
Anonim
Bylam na tym w kinie i szczerze powiem,z e spodziewalam sie czegos zupelnie innego..... polowa rzeczy doslownie nie była pokazana jakby film i ksiazka mowily o czyms w ogole innym.... mysle, ze Coelho sie tym samym sprzedal.... -
jkh