Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dotiś;*

Wczoraj kupiłam tą książke. Hm, polecacie?
  • Elizabeth

ja polecam :D

Zamykam oczy, odwracam kilka razy książkę, żeby nie wiedzieć czy to początek czy koniec, i otwieram na chybił-trafił... ciekawe ile razy przeczytałam już tę książkę, hmm...
  • dotiś;*

ja jak narazie nawet raz jej w całości nie przeczytałam...ale nadrobie;)
  • Guga

aaa, ja nawet o niej nie słyszałam! Wyruszam na polowanie... :)
  • Anonim

A ja ją właśnie dziś zaczełam czytać i jestem zadowolona, że tak spędziłam dzisiejsze popołudnie; p
    Naprawdę warto; p super książka !!!
  • Kinuś

najgorsze jest to,ze jak chodze do biblotek to zawsze wszystkie sa wypożyczone.... :( ajj ostatnio na urodziny dostałam Vride tez ciekawa polecam.. a ta bede musiała przeczytac
  • Anonim

Mi sie bardzo podobała ta książa...
  • bogdan z lasu

świetny zbiór opowiadań i przypowieści: ]
    mi się bardzo podobała. Zwłaszcza "dwa klejnoty" i "chmura i wydma".
  • Sylvia

dobra ksiązka
  • jkh

właśnie czytam, książka składa sie z krótkich opowieści hmm powiedziałbym coś w stylu wojownika światła tylko że bardziej elokwentne, zdecydowanie polecam
  • Anonim

ciekawa książka..polecam
  • Boromi

Cóż - moja pierwsza i - już wiem - nieostatnia książka Coelho, którą przeczytam. Urzeka, po prostu urzeka. Przynajmniej mnie, już od pierwszych stron. Szkoda tylko, że praktycznie się ją pochłania - przy moich skłonnościach do flegmatycznego czytania, "Być Jak Płynąca Rzeka" zajęła mi dwa popołudnia... Ale warto, naprawdę warto!
  • Anonim

ta książka zapoczątkowała moją przygogę z twórczością Coelho. niesamowite opowiadania, dające do myślenia. nic tylko polecić.
  • rebel :)

bardzo imponujący jest fragment o marzeniach i dochodzeniu do celu przez pryzmat wędrówki po górach. rewelacyjne!
  • Aśka

'ciesz się gdy wejdziesz na szczyt...'
    tak to opowiadanie jedno z ulubionych z płynącej rzeki.
    lubię jeszcze 'Dżyngis-chan i sokół'<yes> nie no książka ogólnie dobra:) w moim przypadku kupiona za ostatnie pieniądze:D zostawiłam tylko wtedy 18zł na powrót do domu:P było warto:)
  • Dorociak!

Ja ją kupiłam dzisiaj przez czysty przypadek.Za całe 8.60PLN :)
    Podobno świetna.
  • Anonim

Jest fantastyczna...:) Położyłam na szafce przy łóżku mojemu chłopakowi i kazałam przeczytać;]
  • Uluś tak poprostu :)

cudowna, wspaniala i dajaca bardzoooo do myslenia :) znalazlam ja przypadkiem w Empiku za cale 9,90 i juz dalam dalej do przeczytania, ale mam nadzieje, ze wroci do mnie :)
  • tadzio

ja bym chciał być jak niepłynąca
  • Anonim

Zdecydowanie udana książka. Życiowa. Pokazuje, że "rzeczy proste są zazwyczaj najbardziej niezwykłe". Bardzo mi się podobała. Szczególnie opowiadanie o tej kobiecie, która kazała rozsypać swoje prochy we wszystkich państwach (nie pamiętam tytułu) i to o kobiecie, która zawsze była szczęśliwa (również nie pamiętam tytułu); ]
  • 1
  • 2
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)