-
Smęt
Ogólnie mam do was pytanie, czy ksiązka się wam podobała. Jak myślicie, jakie przesłanie P.C. chciał pzrekazać przez nia? :):> -
joshy
Ta książka jest piękna ... może wstyd sie przyznać , ale pod jej koniec płakałam jak bóbr; -(
-
joshy
co do przesłania jakie mógł ukryć w jej treści Coelho to wydaje mi się, że autor chciał pokazać czytelnikom, że należy mowić o swoich uczuciach i nie bać się ich. Każdy z nas powinien mieć w sobie pewną zgodność duszy ,ciała i umysłu, tak żeby jedno nie zaprzeczało drugiemu. Uważam, że autor chciał nam uświadomić, że aby być w pełni szczęśliwym należy zapanować nad tymi 3 naszymi żywiołami. -
MaNdArYnKa
ksiazka jest owszem fajna....lecz nie najfajniejsza...ona jest wedle mnie taka typowo kobieca. -
-
Smęt
mnie się podobała. I znalazłam w sobie Inną; )
teraz musze się zabrać za weronikę :) -
kubus_puchatek
to może facet się teraz wypowie :)
książka oczywiście bardzo mi się podobała... niesie ze sobą dużo nadziei, że mimo przeciwności losu można odnaleźć prawdziwą miłość, a w niej samego siebie...
właściwie jest to niby typowa historia miłosna... ale dzięki wplecionej w to wszystko religii i filozofii staje się ona bardzo głęboka i skłania do wielu przemyśleń...
"Bóg ukrył piekło w samymy sercu raju" :) -
xenna extra
-
Anonim
jedna z moich ulubionych :)
Dzięki niej uświadomiłam sobie że Inna mną zawładnęła i nie chce puścić.. -
Smęt
A co myślicie o tym, iz Coelho nadal imie jedynie bohaterce - Pilar, a jej miłość anzywał "jej przyjacielem" ? czy autor zasstosował takie coś specjalnie, czy bez konkretnych zamiarów, jak myślicie? :>:) -
joshy
bardzo możliwe jest , że zastosował to celowo, może żeby uwydatnić to ze wszystko co dzieje sie w tej książce, jej treść odnosi sie tylko i wyłącznie do Pilar i to na niej mamy skupić naszą uwagę, by lepiej móc ja poznać.
-
martyna.
bardzo, bardzo mi sie podobała - im dalej czytałam tym bardzije byłam pochłonieta treścia!!:D -
Anonim
-
~KuleczkA~
-
Kaddy
jedna z moich ulubionych!!!! po przeczytaniu musialam jeszcze ze dwa razy przeczytac aby zrozumiec i wyczuc caloksztalt!!!!:):):) -
Anonim
asia joshi nie przejmuj sie nie jestes jedyna, ja takze sie rozplakalam na koniec ! piekna ksiazka, pomogla mi znowu uwierzyc w Boga, wlasnie wtedy gdy zagubilam sie polecam goraco !
a wogole to siemka! -
! ! ♥biedronia♥ ! !
Ja niestety jeszcze jej nie przeczytałam :/ nie moge nigdzie na nią trafić... wszędzie są zapisy... na to wygląda, że będę musiała sobie ją kupić... wszyscy ją tak polecają :-) -
ღ snowflake.
szczerze mówiąc muszę ją przeczytać ponownie by zrozumieć.. sens głębszy jest, ale jakoś nie umiem go teraz odkryć ( może dlatego, że między czasie przeczytałam kilka jego nastepnych ksiązek i zapomniałam o co tam chodziło; P ) -
Moniś
ja mogę nawet powiedzieć, że to moja ulubiona książka :D !! Muszę ją jeszcze raz przeczytać... pozdro :) -
OLi - Como.Ninguna.Otra!
na brzegu mojego lozka usiadlam i czytalam... az do konca... jednym tchem... przepiekna... -
aツ
...Ja myślę że autor chciał też przekazać, że.... co jak co, ale serca i uczuć nigdy nie oszukamy :] a prawdziwa miłość ...nawet jeśli tłumiona w sobie, jest w stanie przetrwać lata. No w końcu jak to ktoś powiedział ....... ,,zawsze się wraca do pierwszej miłości"; -);-) Czasem tylko w myślach, a czasem........................ ... :P:P