Paulo Coelho [6548]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Smęt

Ogólnie mam do was pytanie, czy ksiązka się wam podobała. Jak myślicie, jakie przesłanie P.C. chciał pzrekazać przez nia? :):>
  • joshy

Ta książka jest piękna ... może wstyd sie przyznać , ale pod jej koniec płakałam jak bóbr; -(
  • joshy

co do przesłania jakie mógł ukryć w jej treści Coelho to wydaje mi się, że autor chciał pokazać czytelnikom, że należy mowić o swoich uczuciach i nie bać się ich. Każdy z nas powinien mieć w sobie pewną zgodność duszy ,ciała i umysłu, tak żeby jedno nie zaprzeczało drugiemu. Uważam, że autor chciał nam uświadomić, że aby być w pełni szczęśliwym należy zapanować nad tymi 3 naszymi żywiołami.
  • MaNdArYnKa

ksiazka jest owszem fajna....lecz nie najfajniejsza...ona jest wedle mnie taka typowo kobieca.
  • Smęt

mnie się podobała. I znalazłam w sobie Inną; )
    teraz musze się zabrać za weronikę :)
  • kubus_puchatek

to może facet się teraz wypowie :)

książka oczywiście bardzo mi się podobała... niesie ze sobą dużo nadziei, że mimo przeciwności losu można odnaleźć prawdziwą miłość, a w niej samego siebie...

właściwie jest to niby typowa historia miłosna... ale dzięki wplecionej w to wszystko religii i filozofii staje się ona bardzo głęboka i skłania do wielu przemyśleń...

"Bóg ukrył piekło w samymy sercu raju" :)
  • xenna extra

mi się też bardzo podobała :] dzisiaj zaczęlam czytać "weronikę" :D
  • Anonim

jedna z moich ulubionych :)

Dzięki niej uświadomiłam sobie że Inna mną zawładnęła i nie chce puścić..
  • Smęt

A co myślicie o tym, iz Coelho nadal imie jedynie bohaterce - Pilar, a jej miłość anzywał "jej przyjacielem" ? czy autor zasstosował takie coś specjalnie, czy bez konkretnych zamiarów, jak myślicie? :>:)
  • joshy

bardzo możliwe jest , że zastosował to celowo, może żeby uwydatnić to ze wszystko co dzieje sie w tej książce, jej treść odnosi sie tylko i wyłącznie do Pilar i to na niej mamy skupić naszą uwagę, by lepiej móc ja poznać.
  • martyna.

bardzo, bardzo mi sie podobała - im dalej czytałam tym bardzije byłam pochłonieta treścia!!:D
  • Anonim

ta ksiązka nie należy do moich ulubionych książek PC
  • ~KuleczkA~

świetna!!!!!!!! byla. plakałam jak ja czytalam...
  • Kaddy

jedna z moich ulubionych!!!! po przeczytaniu musialam jeszcze ze dwa razy przeczytac aby zrozumiec i wyczuc caloksztalt!!!!:):):)
  • Anonim

asia joshi nie przejmuj sie nie jestes jedyna, ja takze sie rozplakalam na koniec ! piekna ksiazka, pomogla mi znowu uwierzyc w Boga, wlasnie wtedy gdy zagubilam sie polecam goraco !
    a wogole to siemka!
  • ! ! ♥biedronia♥ ! !

Ja niestety jeszcze jej nie przeczytałam :/ nie moge nigdzie na nią trafić... wszędzie są zapisy... na to wygląda, że będę musiała sobie ją kupić... wszyscy ją tak polecają :-)
  • ღ snowflake.

szczerze mówiąc muszę ją przeczytać ponownie by zrozumieć.. sens głębszy jest, ale jakoś nie umiem go teraz odkryć ( może dlatego, że między czasie przeczytałam kilka jego nastepnych ksiązek i zapomniałam o co tam chodziło; P )
  • Moniś

ja mogę nawet powiedzieć, że to moja ulubiona książka :D !! Muszę ją jeszcze raz przeczytać... pozdro :)
  • OLi - Como.Ninguna.Otra!

na brzegu mojego lozka usiadlam i czytalam... az do konca... jednym tchem... przepiekna...
  • aツ

...Ja myślę że autor chciał też przekazać, że.... co jak co, ale serca i uczuć nigdy nie oszukamy :] a prawdziwa miłość ...nawet jeśli tłumiona w sobie, jest w stanie przetrwać lata. No w końcu jak to ktoś powiedział ....... ,,zawsze się wraca do pierwszej miłości"; -);-) Czasem tylko w myślach, a czasem........................ ... :P:P
| |

"Moje serce obawia się cierpień, powiedz mu ,że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż ...

Fotki

Miejsca grona (0)