-
Alice
Ja tam w Tarota nie wierzę. Jeżeli spełnia się to co powiedziały Ci karty, to dlatego, że bardzo tego chcesz, zwykły przypadek, albo rozkładając karty ciągle o tym myślisz (o jakimś wydarzeniu czy coś) i tak wychodzi. Ja wierzę w to, że jeżeli naprawdę czegoś bardzo pragniesz to sięspełni. Jednak Bóg dla każdego ma misje. Musimy tylko pomyśleć jaką.W 50% zależy to od nasco się z nami stanie w życiu. -
mija
Mieliście może do czynienia z kartami szamańskimi i czy wróżby z nich się sprawdzają? I jakie macie doswiadczenia z wróżeniem z kart klasycznych, czy też sie sprawdza? -
Feniks
Karty są strasznie ogólnikowe. Jak ktoś umie wróżyć to wyciśnie prawdę tudzież jakąś mądrość nawet z kart playboya albo klocków od scrabbli -a przynajmniej jest śmiesznie :D Ale szczegółowość informacji zależy od wybranej metody -ja preferuję runy, bo da się więcej szczegółów wycisnąć, a już najlepiej nie używać żadnych rekwizytów tylko się gapić, bo wtedy człowieka ograniczają tylko jego własne możliwości a nie jeszcze dodatkowo możliwości jakiegoś rekwizytu. -
D.j Rutko
oj tam wy i te wasze karty i inne cosie ja jestem tego zdania, że przyszłości nigdy nie przewidzisz. Możesz co najwyżej zobaczyć jedną z jej alternatyw, ale trzeba pamiętać ze jedna decyzja, jedna myśl i wszystko może się odwrócić, więc morał z tego taki, że karty jak znasz to coś zobaczysz, ale w jakim stopniu to bedzie prawda tego juz nie. -
-
Feniks
Hahaha nie będę polemizować tylko dlatego, że skończy się tak, że będziesz chciał żebym Tobie coś przewidywała a przyłażę tu po to żeby się zrelaksować a nie się produkować z jakimś przewidywaniem.
Ale nie mów "Wy" bo nie lubię być wrzucana do jednego wora z resztą ezoteryków ponieważ nie podzielam wielu ich poglądów a jak jakieś podzielam to najczęściej tylko jako bardzo ogólnikowe stwierdzenia, bo w szczegółach już są znaczne różnice -jeśli chodzi o moje poglądy i te powszechne w owym środowisku.