-
Anonim
przepowiedziano mi pewna rzecz.. nie wiem czy w nia wierzyc.. ale wydaje mi sie ze definiuje teraz moje zycie.. czy da sie zmienic bieg wydarzen? czy to sie rzeczywiscie sprawdza?? -
Edelweiss
Ogólnie to wierzę w Tarota i często rozkładam sobie karty, ale prawda też jest taka, że karty pokazują tylko pewien aspekt tego co się zdarzy. Można zmienić bieg wydarzeń, ale to już zależy tylko od Ciebie. -
Sandman
skoro poszłaś do osoby, która Ci przepowiedziała to czy tamto to widać podświadomie w to wierzysz. Co do sprawdzalności... cóż nie wiem kto Ci wróżyl i jakie są jego umiejętnosci - ponoc mozna wyczytac tylko około 70% tego co chcą nam pokazać karty. Bieg wydarzeń mozna zmienic ja przynajmniej w żaden boski plan nie wierze. Bez względu na to czy przepowiednia sie spelni czy nie moze warto coś zmienic w zyciu nie sądzisz? Moze akurat to wyjdzie Ci na dobre. -
Atrida
Po pierwsze - to nie karty mówią, tylko człowiek, który jest ich właścicielem. Po wtóre: nic z tego co człowiek ten ci powie nie musi się spełnić. Jeśli przestaniesz w to wierzyć to nie stanie się nic złego, dobrego, nijakiego... Jeśli chcesz to możesz do mnie napisać na priv, to objaśnię ci wszystkie twoje wątpliwości... Niech stracę, dziś wstałam prawą nogą :D ... -
-
Jahalom
Tarot nie jest wyrocznią. Tarot opowiada o tym do czego dążysz. Nasza droga, nasz wybór. Jak ci nie podoba się droga, którą kroczysz, to skręć i wybierz inną. Pan Bócek przecież dał nam wolną wolę, a co za tym idzie również co najmniej dwa wyjścia z sytuacji. Rozejżyj się, a na pewno dostrzeżesz odpowiedni moment i odpowiednią drogę, na którą zboczysz.
Głowa do góry i patrz na boki :D -
Anonim
-
Anonim
nie wiem. w kasynie napewno. ale tak o, w tarocie...często si.ę sprawdza ale w jaki sposób..? -
Anonim
-
Anonim
-
zXserowany
nawet Bóg nie złamał prawa wolnej woli danej człowiekowi w raju a co dopiero karty tarota od których bóg się odwrócił, zaadoptował je szatan a on nie ingeruje w przyszłość człowieka, tak więc jeżeli masz mieć jakieś problemy to tylko jeżeli wnie uwieżysz i sam na siebie je ściągniesz. -
Anonim
-
Gajowy Marucha
>Ja. napisał
>a kto Ci powiedział ,że szatan je zaadoptował ? :O
Obawiam się, że sam Bóg...; ) -
-
trinity28
trudna sprawa...
Mój Tarot zachowuje się czasem, jakby miał osobowość...
Kiedy stawiam karty innym, przeważnie się sprawdza (jednemu wywróżyłam wypadek - niestety), ale kiedy sobie - jest różnie. Zależnie od "humoru" mojego Tarota: mówi prawdę, albo kłamie. Kiedyś przez miesiąc utrzymywał mnie w przekonaniu, że pewna konkretna rzecz się zdarzy - czyli konsekwentnie wychodziło to w kartach. A okazało się coś wręcz przeciwnego. Miałam wtedy wrażenie, że mój Tarot zwyczajnie zakpił sobie ze mnie.
Dlatego z szacunkiem podchodzę do wróżenia innym, ale do wróżenia sobie - sceptycznie. Ciekawe, może mnie kto kiedy postawi karty?...
np. krzyż celtycki...
chętnie posłucham.
A co Wy myślicie o wróżeniu sobie? -
trinity28
hm...
odwrócony "Diabeł" mi wyszedł na końcu krzyża celtyckiego...
chyba będzie dobrze...
:)
P.S. do:"Bacznie cię obserwuję":
zajrzyj do wiadomości -
Futrzak
lekarz sam się nie leczy
psychoterapeuta nie powinien sam się leczyc
tarocista nie powinien sobie wróżyc -
Atrida
-
Anonim
powstaje pytanie, czy wogole warto wierzyc wrozbom? pomyslcie... slyszeliscie o samospelniajacych sie przepowiedniach? -
Gajowy Marucha
>climber napisał
>powstaje pytanie, czy wogole warto wierzyc wrozbom?
>pomyslcie... slyszeliscie o samospelniajacych sie
>przepowiedniach?
Czy warto...? Mamy tylko jedno życie, możemy wybrać tylko jedną drogę przejścia przez nie. Nie możemy zobaczyć, jak wyglądałoby nasze życie przy innych wyborach, nie możemy zajrzeć osobiście - duszą i ciałem - w przyszłość, żeby zobaczyć, jak na nią wpłynie właśnie podejmowany wybór.
No i nie mamy możliwości, żeby ocenić, czy przepowiednia jest prawdziwa, czyli czy spełniłaby się, gdybyśmy jej nie znali. -
Anonim
>climber napisał
>powstaje pytanie, czy wogole warto wierzyc wrozbom?
>pomyslcie... slyszeliscie o samospelniajacych sie
>przepowiedniach?
a co Ci szkodzi :) ?