Panic At The Disco [718]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ,

>Kivan napisał
    >hiehie to popatrz na to - to też jest emo??
    >
    > http://www.youtube.com/watch?v=_1AD...
    >
    >bo bardzo podobne do tej pierwszej kapelki;)
    >
    >hmn... widzę, że rozważamy tutaj różne aspekty EMO;)
    >czy można być EMO nie grając muzyki EMO? przecież EMO to
    >także ubiór, w tych kapelkach nie widzę za dużo image'u
    >emowego... kurde nie ma krawatów, makijażu itp...

Nie podobne ale ma na pewno z emo więcej wspólnego niż panic.
    Emo to muzyka, a nie styl który ktoś sobie wymyślił. Nie będę zaprzeczać że styl funkcjonuje i stał się jakimś cudem nieodzowną częścią samego pojęcia emo ale zdecydowaną większość zespołów z gatunku nie tworzą goście z grzywkami i w rurkach.
  • Kivan

dobra może nie grają muzyki emo... ale emo oni są na 100%
  • ,

Jak dla mnie to nie można być emo bo to muzyka. Tylko i wyłącznie a cały ten styl i ta wrzawa wokół niego to jest jeden wielki wyciągacz pieniędzy od nastolatek które koniecznie chcą być fajne i modne.
    A zakładając nawet że się mylę i wszystko to ewoluowało do rangi subkultury i do emo zalicza się również ubiór itd to z całą pewnością nie można być emo nie słuchając bądź nie tworząc emo.
    Nazwiesz metalem dziewczynę ubraną na czarno, w glanach i koszulce iron maiden jeśli wiesz że słucha tokio hotel?
    Albo nazwiesz punkiem chłopaka ubranego jak członek sex pistols, który w domu słucha Dody?
    Jeśli już to ja przed "metal", "punk" czy "emo" dodałabym przedrostek "pseudo".
  • Anonim

>Kivan napisał
    >dobra może nie grają muzyki emo... ale emo oni są na 100%

nieee. Ryan Ross powiedział iż ani oni ani ich muzyka emo nie jest.
  • Magda

Och, przecież Brendon to taki cudowny emo boy. A Ryan to w ogóle... <zakochany> Ha ha ha! :P
  • Anonim

>Kivan napisał:
    >dobra może nie grają muzyki emo... ale emo oni są na 100%

nie sa. jak juz kiedys mowilam,moze nieco przypominali takich kiedys ale raczej nie teraz.

a zreszta... co to za roznica czy sa czy nie? wazne,ze sa swietni.
  • ,

Ale to nie chodzi o różnicę bo mi to też różnicy nie robi i jak coś mi się podoba to raczej nie lecę sprawdzać jaki to gatunek muzyki, żeby wiedzieć czy przypadkiem słuchając tego nie robię się mniej fajna.
    Chodzi o to że ludzie mają takie spaczone [głównie przez mtv, bravo i inne gazety dla nastolatek] pojęcie o emo.
  • lucky luke.

dupa maryni a nie emo. xD
  • ,

Cóż za innowacyjny punkt widzenia! Zgadzam się całkowicie.
  • lucky luke.

no wiadomo.xD swoja droga klotnie o styl zawsze sa burzliwe. wiec po co je zaczynac.?
  • Anonim

i o tym mowie. skoro to nie ma zdanego znaczenia to po co taka dyskusja? nie chodzi o to, ze mi to przeszkadza. tylko uwazam, ze w kolko walkowanie tego samego na wszystkich forach i gronach i ogolnie jest juz nudne. a i tak jak ktos obstaje przy swoim to sie tej wersji trzyma.
  • ,

Poprostu mnie szlak trafia jak ktoś obstaje przy tym że patd to emo.
    Ale oczywiście macie rację że to nie ma kompletnie sensu. Niepotrzebnie się zbulwersowałam bo świata nie zmienię i mogę tylko czekać aż ludzie się ogarną, ale tak już mam że się wkurzam i nic nie poradzę. Mogę ewentualnie jak "prawdziwe emo" popełnić spektakularne samobójstwo xD Skoczę z okna przytulona do żyletki!
  • lucky luke.

eee. i tu mamy do czynienia z typowym stereotypem emo. i to tez mnie wkurza.
  • Anonim

wg niektórych ludzi kazdy zespół, którego piosenki wyrazają jakieś emocje jest emo. jest to idiotyzm, bo wtedy połowe zespołów tego świata mozemy brać za emo. dla jednych emo to myzyka, dla innych styl ubierania się, jeszcze innych subkultura. za dużo definicji emo sie miesza i ostatecznie nie da sie stwierdzić w wielu przypadkach czy zespoł jest emo czy nie. moze najpierw ustalmy co to emo a potem sie kłóćmy? sorry. dyskutujmy; D
    ja tam osobiscie nie odnosze wrażenia, ze panicy to emo. nawet jeśli to mi wszystko jedno.

a co do stereotypów. ludzie żyją stereotypami. co tu poradzić?
  • Anonim

właśnie, stereotypy....
    obalmy, czy emo się tni, czy nie....
    ostanio ktoś mi wmawiał, że Pete Wentz to emo i mam się nie kłócić!
    o.
  • Anonim

Pete'a biorą za emo bo ma czarne włosy i grzywke. jest niepodważalnym emo, o tak; D
  • Kivan

jeśli chodzi o Peta Wenza z FOB to hallo... nie bardziej emo niż ten gość to największy emo tych czasów... każdy to wie;)

ej wiecie kto był pierwszym emo??
  • Anonim

nie nie wiemy; D
    a ja nie wiem jeszcze czy objawia sie u mnie fakt nieumiejetności czytania czy nie wiem czego, ale jakos nie pojęłam twojej wypowiedzi.
  • Anonim

albo to była ironia, ale na serio kivan myśli, że pan pit to emo.
    lepiej nie wnikać. xD
  • ,

>że co.?! napisała:
    >eee. i tu mamy do czynienia z typowym stereotypem emo. i to
    >tez mnie wkurza.

Nie... Mieliśmy do czynienia z wyśmianiem stereotypu.

Osobiście mam nadzieję, że Kivan ironizuje...
| |

Panic At The Disco

Fotki

Miejsca grona (0)