Panic At The Disco [718]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kivan

Czy sądzicie że nasz ukochany zespól jest emo?? Czy oni są emo, czy ludzie ich sluchający są emo i czy ich muzykę można zaliczyć do nurtu emo??
  • p.

nie, nie, nie, nie, NIE!
  • melania

Panic to nie emo. Już Baś o tym pisała. I zamknęła temat.

ale to nie emo. Wg wikipedii to art rock. Ale ja nie wiem, bo w życiu nie słyszałam art rockowego zespołu.

na MySpace mają napisane rock/big beat/techno. Więc jak sami nie uważają się za emo, to my też nie powinniśmy.
  • Kejt.

mysle ze niektore osoby postrzegaja ich za emo bo duzo emo ich slucha xD
  • Anonim

emo sremo, niewazne czy panic jest emo czy nie, graja dobra muzyke i to jest najwazniejsze.
  • Baś

ja tu wrócę jak ochłonę, bo emo to dla mnie cholernie wrażliwy temat.
    tym bardziej, że jeden temat już o tym tu powstał z powodu mojej furii kiedyś tam :P
  • ,

Jeśli panic to emo, to blog 27 to black metal. Ludzie... Toż to nie ma NIC wspólnego z emo...
  • Anonim

właśnie, właśnie.
    Ross kiedyś powiedział, że postrzeganie ich jako emo jest dla nich samych obraźliwe.
    więc...
  • micc

jak dla mnie wspolczesne 'emo', to pewna forma wyrazania 'buntu' dla nastolatkow.
    Kazda generacja rzadzi sie swoimi prawami, a na nas wypadlo emo; p

Ja nie uwazam, zeby panic! grali 'emo'... lol.
    art rock - ladnie brzmi, moze i tak - ale w sumie kazdy ich jakos czuje i czy szufladkowanie nam cos da?

Bedziesz sie czul gorzej, jesli wiekoszc stwierdzi 'tak, to emo', albo przestaniesz sluchac zespolu, bo 'ludzie mowia, ze...'? - watpie; )
    Ja mam tak, im bardziej 'wszechwiedzacy' znawcy jezdza po jakims moim ulubionym zespole, tym bardziej ja zaczynam sie afiszowac,ze ich sluchac- na przekor; p
  • Baś

po Polacy to przekorny naród.
  • micc

Polska odcisnela na mnie swoje pietno po 10 latach tu juz spedzonych; ]
    trzeba sie adaptowac, nie?
    i przekora to tez forma buntu- czyz nie?
  • melania

>killer queen™ wrote:
    >właśnie, właśnie.
    >Ross kiedyś powiedział, że postrzeganie ich jako emo jest
    >dla nich samych obraźliwe.
    >więc...

Problem w tym, że ludzie nie odczepią się od emo, bo teraz taka moda. Bo tłó emo zakłada czarne rurki, krawat w czachy i czarną koszulę.
    z tego, co widziałam na saydisco.fanfilled.com w galerii Ryan się tak nie wozi, więc nie ma o co się kłócić - Panic to nie emo.
  • Asia;)

muahaha pare dni mnie nie ma na gronie i takie rzeczy sie pojawiaja....
    tak samo jak inni nigdy ich nie uwazalam za emo, ale nawet gdyby byli to tak naprawde nic by sie nie stalo... gdyby tylko mi sie podobalo to moglabym sluchac tatu, blog27 czy ich troje wszystko jest muzyka, a muzyka jest tworzona dla ludzi przez ludzi, wiec co za roznica jak to sie nazywa. Nie lubie szufladkowania!

co do emo, ktore jest niby modne... juz nie jest, za pare miesiecy polskie nastolatki sie obudza i przerzuca na cos innego (jak zwykle spoznione w swiatowych trendach o pare miesiecy lub nawet lat)...
    pare miesiecy Pete Wentz powiedzial takie sliczne zdanie: "Emo is OVER..."
    ale sie rozpisalam, z gory przepraszam osoby, ktore czytaly te glupoty (jesli takie sie znajda; ))
  • Kivan

eee blog 27 to było emo?? rozumiem, że może stylem bycia ale muzyka?? Zawsze mi się wydawało, że emo to jest coś w stylu pozytywnego punka, słyszałem opinie, że np blink182 jest emo. Jeśli chodzi o P!atd to po rozmowie ze specjalistą od emo (Ryszardem - nie Rysiem z klanu;) przekonałem się, że jednak oni nie są emo. A ich muzyka to coś w stylu teatral albo kabaret rock, w sumie art rock też całkiem nazwą pasuje.
  • Asia;)

ale ja nie twierdze, ze blog27 to emo; ) moze mnie troche ponioslo i niewyraznie to wszystko napisalam, ale wydaje mi sie, ze po prostu dalam do zrozumienia, ze nawet gdyby panic byli uwazani za disco polo(tylko nie wiem jakim cudem) to i tak bym ich sluchala :D
  • melania

No właśnie. Nie ma co się zastanawiać, kim oni są, jaką tworzą muzykę wg krytyków czy kogo innego.

Są super i to się liczy!. x)
  • Anonim

a ja bym zaczęła od czegoś takiego, że emo to było kiedyś, teraz możemy mówić ewentualnie o post-emo... i szczerze mam gdzieś, czy p!atd to emo, po co wszystko szufladkować?
  • Anonim

>Kivan napisał
    >eee blog 27 to było emo?? rozumiem, że może stylem bycia
    >ale muzyka?? Zawsze mi się wydawało, że emo to jest coś
    >w stylu pozytywnego punka, słyszałem opinie, że np
    >blink182 jest emo. Jeśli chodzi o P!atd to po rozmowie ze
    >specjalistą od emo (Ryszardem - nie Rysiem z klanu;)
    >przekonałem się, że jednak oni nie są emo. A ich muzyka
    >to coś w stylu teatral albo kabaret rock, w sumie art rock
    >też całkiem nazwą pasuje.

hej hej czy ryszard pracuje w empiku w arkadii ma czarne wlosy i jest taki oglnie no.. slodki? :D
  • Kivan

:D
  • Anonim

haha, to chyba znaczy tak? ^ ^
    w wakacje jakos caly czas siedzialam w empiku i jakos rzucil mi sie w oczy :P