OSA - ASC UW [478]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • VIX

Hi! Does anyone have good lecture notes from this? Mine are a mess....

VIX
  • Anonim

Ja właśnie też a' propos bałaganu w notatkach - ile dokładnie było wykładów na dziennych i o czym był ten ostatni? :)
  • I.

No właśnie, czy ktoś mógłby napisać o czym był ostatni wykład, ewentualnie podać jakieś nazwiska czy nurty, które się pojawiły? I czy zostały podane jakieś przykładowe pytania egz.?
  • Anonim

Ostatni wykład to amerykańska myśl lewicowa, z tego co pamiętam. Z nazwiskami już gorzej...:)
  • Anonim

O dzięki! A jakbyś zerknął do swoich notatek i znalazł te nazwiska to wielu by Cię wychwalało :))
  • *NEFERTARI*

ale mówicie o tym co było zastepstwo z tym gosciem?? ja wiem, ze było od poczatku;
    -puritans
    -american enlightenment
    -transcendentalists
    -pragmatism with relativism chyba
    -chyba liberalism(?)- Rorty
    -totalitarism
    -new pluralism
    -communitarianism i wiecej juz nie wiem czy cos było
  • Anonim

No właśnie chyba bo communitarianism, 1go czerwca, też był wykład z zastępstwem ale niewiele osób na niego poszło :>
  • Jendker

no dobra, a wracajac do podstaw .. mam zapisane ze na egzaminie beda 3 otwarte pytania, z tego 1-general, 2-specific. Poniewaz nie ufam jednak w 100% temu co zapisuje- czy ktos sie moze do tego laskawie odniesc; )
  • Anonim

mam tak zapisane:

3 open questions, 1 more general (cross section), 2 more specific (specific issues)
    two groups
    you can choose

ale wlasnie nie jestem pewna co mozemy "choose"; najlogiczniej to chyba grupy, bo nie poszczególne pytania z obu grup? może ktoś wie?
  • banditella

a nie przypadkiem pytanie?
  • Anonim

to ogólne, esejowe?
  • VIX

Any help from the extramural ppl?
  • Anonim

Zaoczni nie maja egzaminu z AT tylko piszą esej w domu.
  • Anonim

Takie mam pytania:
    O czym ABR mówiła na ostatnich zajęciach? Jakieś nazwiska?
    O czym mówił jej zastępca w Dniu Dziecka?
    Czy były zajęcia 16 marca, 20 kwietnia i 11 maja i o czym wtedy była mowa?

wielkie fenksy dla wiedzących
  • prz

na AmPolitThought były dwa pytania general i dwa specific - do wyboru po jednym, nie było żadnych stałych grup, więc teraz pewnie będzie podobnie, tzn 2 general, jedno do wyboru i pewnie ze trzy specific żeby można było coś odrzucić przy wyborze dwóch, na ostatnim wykładzie była lewica, obecne nurty, na pewno Liberal Egalitarianism i chyba feminism, plus coś jeszcze
  • *NEFERTARI*

ej a ktoś mowil, ze ten egzamin ma byc prosty i mozna się "konsultowac" czy to prawda??
  • Sawik

hej,
    o konsultacjach nic nie slyszalam i szczerze w to wątpię:)
    a moze starsze roczniki,k tore juz milay ten egz pamietaja mniej wiecej jakie byly pytania.....
    pzdr
  • Anonim

starszy rocznik przecież pisze z nami; ) no chyba, że jeszcze starszy, ale skoro rok temu nie bylo Am. thought, to czy byl wczesniej?
  • *NEFERTARI*

hmmm ale chyba nie da tematów co byly na zastapstwie... mam nadzieje ze bedzie jakis prosty a ta miła pani bedzie caly czas czytac gazetke; p
  • Anonim

spokojnie, prognozy są takie że BR jest baaaardzo students friendly i daje pkty za co tylko może:) w poprzednich rocznikach nie ma przypadków niezaliczenia zdaje się, co więcej były dobre oceny;]
  • 1
  • 2
| |

America! America! God shed His grace on thee:)) Dla wszystkich zainteresowanych...moze uda nam sie...

Ośrodek Studiów Amerykańskich

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)