OŚ na IŚ na PW; ) [381]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • change your life...

Hej,
    zastanawiam się nad zmianą kierunku właśnie na OŚ. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na co kładziony jest główny
    nacisk, chodzi mi o typ studiów, gdyż kierunek taki występuje również
    na uniwersytetach i uczelniach rolniczych, a zatem napewno odmienny
    jest charakter studiów i skupienie na poszczególnych aspektach. Czy to są zwykłe studia inżynierskie, czy raczej tak na pograniczu? (Nie pytanam o sprawy oficjalne, tylko Wasze odczucia;)) A jeśli chodzi o energetykę odnawialną, czy są jakieś przedmioty związane z tym tematem. A ogólnie bardzo jest ciężko, czy da się przezyć?;)
    Z góry dziękuję za odpowiedż:)
  • Dominika... bo życie jest piękne

Hm.... Trudno odpowiedzieć. Studia są inżynierskie, ale na pewno nie należą do najcięższych studiów inżynierskich na PW. Są oczywiście przedmioty związane z alternatywnymi źródłami energii.

Serdecznie zapraszam jutro na wydział, po godz. 16:00 jest akcja "dziewczyny na Politechnikę" - można przyjść, zobaczyć, zapytać.

Pozdrawiam.
  • PawełeK ®

Hej! Czy wie ktoś jaka był próg punktowy na OŚ w roku ubiegłym (tak mniej wiecej)...
    Z góry dziękuje.

Pablo!
  • (*Domimisia*)

62 pkt jeszcze się dostawały
  • Anonim

mam pytanie, odnosnie przepisywania przedmiotow, np z uw albo innego kierunku pw, czy sa z tym problemy, czy wykladowcy chetnie przepisuja przedmioty? jesli ktos ma doswiadczenia w tej sprawie jestem ciekawa wszystkich opinii :)
  • Dominika... bo życie jest piękne

Ogólnie słyszałam, że niektórzy robią problemy.

Ale jeśli program się zgadza, to nie widzę powodu, aby o takie przepisanie nie walczyć.

W razie czego można się zgłosić o pomoc do samorządu :)
  • sylwi

Wszystko zależy od tego na jakiego wykładowcę trafisz. Ja przepisywałam fizykę, chemię i informatykę. Za każdym razem musiałam przynieść program zajęć... więc wszystko zależy od tego co miałaś przerabiane na danym przedmiocie
  • Julia Stasiak

Zastanawiam się nad zdawaniem w przyszłym roku na ochronę środowiska na PW...Chciałam dowiedzieć się jaki przedmiot oprócz podstawowych musiałabym zdawać na maturze ?? Dziękuję:)
  • Anonim

matematyka, j. obcy oraz przedmiot do wyboru spośród: fizyki, chemii, informatyki i biologii.
  • Julia Stasiak

Czy dużo jest matematyki i chemii na OŚ??
  • Anonim

nie jest mało.
    ale nie są to jakieś mega trudne rzeczy; )
  • Anonim

czy ktokolwiek ze starszych rocznikow przepisywal biochemie i udalo mu sie? chcialabym przepisac ja z UW ale zastanawiam sie czy jest sens w ogole probowac...
  • Anonim

hej, ja mam pytanie jak to jest z fizyką na OŚ, na jakim jest mniej więcej poziomie, i czy ludzie ogólnie sobią z nią radzą?
  • Anonim

lajcik jest z fizyka :D
| |

grono dla wszystkich studentów i absolwentów Warszawskiej Polibudy - a dokładniej Ochrony Środow...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)