Opeth [546]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • lil siztah

Mieliśmy smęty, a dla równowagi proponuje przeciwieństwo:)
    /a i tak wiemy, że najlepsze jest połącznie obu rzeczy^^/

1. Deliverance
    2. Bleak(ach, genialny koniec na basie:)
    3. Master's Apprentices
    4. The Moor
    5. Closure(tu i ówdzie:)

• Borys

Jeśli uderzenie do "When" :] Można zejść jak się pierwszy raz słucha i się nie wie czego się należy spodziewać ]:->

A tak najbardziej to Demon of the fall, yeah! No i The Leper Affinity.
  • Anonim

Demon of the Fall na pewno

hmm black rose immortal i in mist she was standing to raczejsie nie zaliczaja?
  • katrine

Masters Apprentices
    Demon Of The Fall
    The Apostle in Triumph

jak coś, to jeszcze coś dopiszę; )
  • The Sleeper

"The Funeral Portrait"

"Bleak", jeśli się zalicza. Ale się chyba zalicza :>
  • lil siztah

bleak, jak widzisz, zaliczyłam:) w większości kawałków Opeth trudno jest odcedzić utwory stricte "uderzeniowe" lub "smecące" "]
  • Borys

Sleeper, a When nie lubisz już? :>
  • The Sleeper

Do lil siztah:
    Dlatego też napisałem, że chyba sie zalicza, bo utworek super :]

When... taa. Ja tam nie lubię podskakiwać ze strachu po 30 sekundach piosenki; )
  • ✿ Mam'zelle Nitouche

hehe.. Bleak jest bardzo dobre tak jak zresztą inne utwory :D ale i tak najlepiej działa na mnie solówka z Face of Melinda. Nic na to nie poradzę; )
  • bad trip

Master's Apprentices zdecydowanie; ] Zwlaszcza ze zalicza sie to wspomnianych polaczen, przez co tak czuje sie kontrast, a i z zaskoczenia cie skopie.
    Bleak jest rownie genialne. Chyba warto siedziec w ciasnych pomieszczeniach i sluchac orientu zza sciany bedac oglupionym wlasnym odorem; p
  • M.

Master's Apprentices gdzie Opeth brzmi jak Morbid Angel, a po za tym:

- The Leper Affinity - wstęp
    - By The Pain I See In Others - pierwszy refren
    - Godhead's Lament - wstęp
    - The Funeral Portrait - po pierwszej zwrotce
    - Blackwater Park - przy ostatnich frazach, najbardziej miażdżący koniec utworu jaki słyszałem
  • Anonim

masters apprentices zdecydowanie :>:> i takoż wejście do leper affinity. zgadzam się z przedówcą :>
  • Anonim

jeszcze April Ethereal i When.
  • Anonim

1. Deliverance (zarówno wstęp jak i genialne zakończenie, fiu...)
    2. Master's Apprentices
    3. When
    4. White Cluster

poza oceną: APOSTLE IN TRIUMPH który jest magnum opus całej twórczości Opeth, dla mnie...
  • M.

Moim opus magnum jest bez wąpienia tytułowiec z Blackwater Park choć przyznam, że olbrzymie wrażenie robi na mnie także By The Pain i właśnie Apostle, cudowne songi.
  • Anonim

jak dla mnei magnum opus to In Mist She Was Standing albo Black Rose Immortal...
  • Anonim

Into the Frost of Winter jest naprawdę głośne
  • Anonim

Rodzyn, mówisz o tej "garażówce" czy masz wersję studyjną?
  • a ja mam zapytanie które solo was najbardziej niszczy... dużo tych partii w twórczości Opeth, ale tak jak moją ulubioną płytą jest Orchid tak i właśnie moje ulubione solo pochodzi z Forest Of October - chodzi mi o końcówke utworu, zaczynającą sie wokalizą, a potem.... ohżesz! zgliszcza...
    ale pewnie jutro powiem to o innym momencie :] U nich tego mnóstwo jak sami przyznacie i każdy moze coś innego powiedzieć.
    PS. nie lubie zakładać nowych wątków :P
  • M.

Na pewno obydwie solówki z Wreath

Solo około 6:30 na A Fair Judgement

Zgadzam się z tym solem na Forest of October

Te są chyba de bezt.
  • 1
  • 2
| |

Opeth... no i tyle :) Szwedzki zespół death metalowy, założony w 1990 roku. 9 albumów studyjnyc...

Fotki

Miejsca grona (0)