Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

bony bony bony. i pozdrawiam tych co sie domyslali ile im zostalo na karcie i tą piekną jedną kolejke po piwo kiedy ja mialem z 7 pustych do wyboru.; ]
  • ulala

karta. nie miałam bonów i sponio było. nie miałam żadnej akcji na terenie festiwalu, żeby mieć problem z płatnością. no chyba, że przez pomyłkę stałam w kolejce z bonami a płatność była tylko w bonach.
    a tej jeden grosz to ponoć zwracają po openerze:D
    poza tym zostało mi na niej ytroche kasy i treaz nią kupuje normalnie w sklepach czy kawiarniach
  • мazurowa

Ja też wybrałam bony. Karta już wcześniej się niezbyt sprawdziła. Na Selectorze zjadło mojemu koledze 7 zł, bo dwukrotnie pani mu kazała zbliżyć kartę do terminala (za pierwszym razem nie chciało zrealizować transakcji). Dodatkowo z bonami ma się tę możliwość, że nie trzeba się domyślać ile ma się jeszcze funduszy do dyspozycji.
  • Pobo

Czekam na kolejne głosy ... :)
  • Wrecekrzepki

Ja bym stawial na karty, ale...

ALE musi byc wiecej czytnikow w punktach gastronomicznych, musi byc wiecej niz 1 czytnik w budkach, gdzie sie je doladowuje (po co 4 osoby pracujace w budce, podczas gdy jest tam tylko jeden terminal, wiec i tak wszyscy czekaja w jednej kolejce?), no i system sprawdzania przez SMS powinien dzialac, tak jak to bylo napisane w instrukcji. Nie dzialal podczas Selectora i nie dzialal podczas Open'era (ja po doladowaniu 100zl i zrobieniu zakupow za jakies 95zl sprawdzilem SMSem i dostalem info, ze mam na karcie 183 zl i dostepnych srodkow 120, ale piwa kupic juz nie moglem, bo w rzeczywistosci zostalo mi ok. 5zl). Najgorsza rzecza jest stanie w kolejce do zarcia/piwa tylko po to, zeby sie zorientowac, ze nie mamy juz srodkow na karcie. Przez to wydluza sie czas oczekiwania calej kolejki, bo taka karte zwykle przeciagaja przez terminal 2 razy, zeby sie upewnic.

Do kogos wyzej - karty mozna bylo doladowac jakakolwiek kwota - po prostu sprzedawano je od razu nabite za 50, 100 lub 150zl (ale byly tez stanowiska, gdzie dostawalo sie je puste za darmo).
  • pαuli.

>Wrecekrzepki napisał
    >Do kogos wyzej - karty mozna bylo doladowac jakakolwiek
    >kwota - po prostu sprzedawano je od razu nabite za 50, 100
    >lub 150zl (ale byly tez stanowiska, gdzie dostawalo sie je
    >puste za darmo).

nie jakąkolwiek, tylko wielokrotnością 10, jak mi powiedziała pani w kasie.

w tym roku po raz pierwszy miałam kartę i mi się nigdzie terminal nie zawiesił, generalnie to jest bdb pomysł.

tylko powinny być jakieś 'bankomaty' specjalnie do alterkarty żeby ją do niego zbliżyć i móc sprawdzić stan konta w 10 sekund, a nie w pół godziny (stojąc w kolejce + potem sprawdzanie... nie wiem ale zawsze trafiałam na jakąś powolną panią, zawsze wtedy gdzy zaraz zaczynał mi się koncert:p)
  • Jula

zdecydowanie bony, brak kolejek, kontrola nad kasa, chociaz fakt ze łatwo zgubić ale przynajmniej wiadomo ile sie na ma i nie trzeba dopłacac do interesu
  • dzikson

bony. karta była niedopracowana,stałam 40 minut w kolejce po piwo, bo terminal odmówił współpracy. oby w przyszłym roku było lepiej.
  • Wrecekrzepki

>nie jakąkolwiek, tylko wielokrotnością 10, jak mi
    >powiedziała pani w kasie.

Byc moze, nie sprawdzalem az tak dokladnie, faktycznie doladowywalem zwykle wielokrotnoscia 10zl.
  • Anonim

>pauli. napisała:

>nie jakąkolwiek, tylko wielokrotnością 10, jak mi
    >powiedziała pani w kasie.

To źle powiedziała, jednorazowo w punktach alter kart można było doładować kwotą od 10 do 300 zł, grosza od doładowania pobierano pierwszego dnia, potem do każdego zasilenia kasjer doliczał te 0,01 - a to wszystko dlatego że ta transakcja groszowa była jedynym sposobem aby pieniądze były widoczne odrazu na rachunku... to tak żeby wyjaśnić :-)

Ogólnie to moim zdaniem pomysł ok, a że sprzedawcy nie umieli obsługiwać terminali to już inna sprawa, pozatym ludzie nie dawajcie karty pod jakimkolwiek pozorem sprzedawcy! to były terminale zbliżeniowe - wystarczyło raz (!) zbliżyć kartę do czytnika przez kupującego - dlatego czasem pewnie bywało że ludzie za jedno piwo płacili 3 razy... no i przez to terminale i karty się blokowały (bezpieczeństwo). Mogło się zdarzyć tak że pan/pani sprzedawca wzięła karte od kupujacego i zamiast raz zbiżyła 2... udowodnić nie sposób.

Wiadomo mogło to wszytsko działać o wiele sprawniej i szybciej i pewnie bedzie, ale w sumie jak się robi wpłatę na konto to zwykle trwa to przynajmniej jeden dzień, a tutaj 2-3 minuty.
  • Hello ♠

karta !! ja z nią nie miałem najmniejszego problemu!! a co do kolejek trzeba wiedzieć gdzie chodzić ja ani razu nie czekałem na piwo dłużej niż 3 minuty;]
  • Łukasz

A ta kasa co pozostała na karcie jest w jakiś sposób do wyjęcia? Chodzi mi czy jak włożę do bankomatu, to mogę wyjąć z niej kasę?
  • sandra

>Łukasz napisał
    >A ta kasa co pozostała na karcie jest w jakiś sposób do
    >wyjęcia? Chodzi mi czy jak włożę do bankomatu, to mogę
    >wyjąć z niej kasę?

tak, mozesz wybrac gotowke z dowolnego bankomatu (pobieraja wtedy 5 zl prowizji). no a poza tym mozesz nia normalnie placic w sklepach.
  • m zet

jak dla mnie zdecydowanie bony bo jest większa kontrola wydatków no i lepiej zgubić 10 bonów za 3 zł niż karte z naładowaniem powiedzmy 150 zł
  • Pobo

coś mało tych opinii :( w ramach podbijania wątku ponawiam pytanie-

bony czy alterkarty? co lepsze?

• Wrecekrzepki

Przeciez z tego watku nie dowiesz sie niczego wiecej. Jesli to ma byc rodzaj ankiety, to jednak trzeba by przeprowadzic cos takiego podczas festiwalu (zeby bylo latwiej, np. kazdy, kto wzialby udzial w ankiecie dostawalby 2 kupony). Tutaj nawet jak odpowie Ci kilkadziesiat osob wiecej to i tak nie bedziesz w stanie wyciagnac wnioskow dotyczacych 60.000 uczestnikow Open'era z roznych stron swiata. Musialbys miec takich odpowiedzi co najmniej kilkaset.
  • pαuli.

czy wie ktoś może jak spr na stronie wbk stan kasy na karcie? szukam, szukam i nie mogę znaleźć...

bez ot - karty, bo bony bym pogubiła.
  • Harley Quinn

czy ktoś może próbował doładowania karty przez internet? nie chcąc tracić czasu w kolejkach po doładowania zrobiłam tak, ale na karcie kasy nie ma; //// miał może ktoś podobny problem?
  • Anonim

bony. juz nigdy wiecej karty ! skasowali mnie z 3 burn'y których nie dostałam bo wyświetlił sie komunikat, że tranzakcja anulowana. później dla sprawdzenia chciałam kupić piwo i było to samo. po festiwalu sprawdziłam w bankomacie wbk spis tranzakcji i wyszło, że z 150 wydałam 90 zł. a saldo konta wynosiło 24 zł więc 36 zł wogóle wyparowało.

i aktualizacja tranzakcji trwała ok 20 min. nigdy więcej karty.
  • żull

ja tez jestem za bonami, chociaz mogloby byc wiecej okienek
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki