-
Anonim
zna ktoś jakieś szczegóły odnośnie przeinteligentnej małolaty okradającej namioty? -
natou
-
gielo
-
-
Joanna
Eee kradzieże na polu? Nieee- zostawiałam w namiocie wszystko i wszystko mam z powrotem w swoim plecaku i domkuuuu:)) -
Anonim
a ja słyszałem o jakimś przypadku że ktoś wszedł na pole bez opaski i okradł komuś namiot -
Anonim
dokładnie o to pytałam bo miało to miejsce niedaleko mojego namiotu. Przedostatniego dnia obudziły mnie jakieś rozmowy koło namiotu, kiedy się rozbudziłam ogarnęłam, że to jakaś płacząca panna i chyba kilku chłopaków. Jak wracali nad ranem to zastali panienkę wychodzącą z ich namiotu i jak sie zorientowała, że ktoś idzie to wyrzuciła skradzione rzeczy gdzieś dalej i zaczęła szybko odchodzić, oni zobaczyli, że w namiocie brakuje kilku cennych rzeczy i ją zatrzymali ( chyba wtedy sie obudziłam) zaczęli wołać ochronę, i zagrodzili jej drogę, a ona zaczęła takie bzdury opowiadać, że szok. Na pytanie jak wlazła bo nie miała żadnej opaski powiedziała coś o namiocie telepizzy, że ja przepuścili do znajomych czy coś w tym stylu. W reku miała 2 telefony i któryś chłopak ją o nie zapytał bo były ewidentnie własnością Niemca ( menu kontakty itp chyba) a ona na to, że może coś powiedzieć po niemiecku( hahahaha). Głos jej się łamał, prosiła, żeby ją puścić bo nic złego nie zrobiła. Wezwano policję, bo ochrona nie może jej nawet dotknąć czy przeszukać. No i się okazało...... (info od ochrony i kolegi który został okradziony i z komendy w Gdyni odbierał rzeczy) że panienka miala 2 kolegów jeszcze i we trójkę nakradli 2 (niektórzy mówili ze 3) worki na śmieci rzeczy (telefony, aparaty, dokumenty,gotówka, bony).
Ciekawi mnie jak się sprawa skończyła. Wiem, że poza samym stresem z kradzieżą, to jeszcze pokrzywdzeni naczekali się trochę na swoją własność bo policja ściągała odciski itp zanim oddała przedmioty. Koledze mieszkającemu niedaleko mnie zwyczajnie wyjęli torbę z namiotu musiał nawet udowadniać ze jego majtki są jego.
Telefonu o których pisałam wyżej oczywiście okazały się własnością jakiś Niemcow, wiec znowu stereotyp Polaka popularny w ich kraju :/ -
Anonim
Myślałam, że po powrocie od razu znajdę jakieś szczegóły w necie czy prasie bo sprawa wyglądała poważnie i słyszałam jeszcze( tylko nie wiem od kogo), że tych dwóch chłopaków wypierało się, że zna złodziejkę. Ja dzień przed kradzieżą koło mojego namiotu widziałam jakąś parę, która wyglądała podejrzanie. Podczas koncertu basement jaxx siedziałam sama przed namiotem a dookoła żywej duszy nie było. Jakaś para szła i panna kucała co jakiś czas a typ się rozglądał stojąc. Pewnie to już moja nadinterpretacja a może i nie, ale wyglądali jakby ona zagladala do namiotu a on stal na straży, równie dobrze mogła poprawiać buta albo byla pijana, nie wiem już, ale po tym widoku rano usłyszałam o kradzieżach w tym rejonie pola więc sami rozumiecie :) (sherlock)
Ja się dziwie, że okradła namioty w środku pola a nasz który był przy samym płocie na szczęście się uchował :D Przecież panna powinna założyć, że koło namiotu do którego zagląda może spać jakiś znajomy raczej nikt nie jedzie sam na festiwal, a nawet jeśli to sąsiedzi się jakoś poznają chociaż z widzenia.
Bezczelność złodziejki sprawiła, że jestem bardzo ciekawa jaki los ją spotkał. -
Anonim
Złodzieje złodziejami ale jak ktoś zostawia komórki, portfele czy aparaty w namiocie to aż się prosi o wizytę kogoś pragnącego pożyczyć jego rzeczy. Koledze któremu zajebali torbę szczerze współczuję to by się mogło zdarzyć każdemu. -
Anonim
warto jest być miłym i poznać sąsiadów, wtedy praktycznie bez przerwy ktoś kogo znasz kręci się w okolicy Twojego namiotu. do tego mała kłudka nie na widoku (żeby nie sprowokować myślenia - namiot zamknięty-w środku musi być coś cennego) nikomu nie zaszkodzi. -
Szacowna Inwigilacja
Ja miałem namiot koło "zagrody" (:P) ochrony. Pewnego pięknego poranka koło 7-8 rano była jakaś afera 4 typów plus płacząca laska, policja i wzajemne wyzwiska ochrony z jakimś typem. Ale ocb dokładnie to nie ogarniam. -
panna nikt
na którym to było polu? na tym najbliżej scen?fakt, że ochrona dokładnie sprawdzała tam opaski tylko wtedy, kiedy kończyły się ostatnie koncerty
cóż, takie rzeczy się zdarzają, ważne, że nie często -
Anonim
-
Anonim
z tymi 2-3 workami na śmieci to może trochę przesada, bo byłoby baaardzo o tym głośno. ja słyszałem o 2tys. euro i o iluśtam komórkach. -
-
emilka
O kradzieżach pierwsze slysze bo naszczescie z niczym takim sie nie spotkalam :) -
ad.
ja tak samo, az sei własnie dziwiłam ze nikt nic nie kradanie
ale i tak jak na taka skale ludzi jaka była dziewczyna i 2 chłopaków kradnacych to nie jest zle -
bet'on
było, było na polu A. zabezpieczyli fantów na 10k pln. ponoć obrobili jakichś włochów. -
miks/
korzystajac z okazji chcialem pozdrawic moj telefon.
w zeszlych latach bylo bezpiecznie, wiec czesc osob olalo ta kwestie, to musialo sie tak skonczyc:) -
agson
słodko -.- mało brakowało a prawie pokusiłam sie o zostawienie aparatu w namiocie z racji, że nikt we wcześniejszych latach nie słyszał o kradziezach;/ ale jak zwykle musiało sie wszystko zjeb*ć -
˙·٠•● Marcin ●•·
Hehe to by mieli niespodziankę gdyby buchnęli mi telefon :D
Mam wgrany alternatywny firmware, który ma zaprogramowaną funkcję, że gdy włoży się inną kartę sim niż moja (koduje się w komórce nr sim wcześniej) to wtedy w ukryciu wysyła smsy na zdefiniowany przeze mnie wcześniej nr (mojego brata). W SMS-ie są wszystkie dane lokalizacyjne (najbliższego przekaźnika) + oczywiście co najważniejsze to nr nowego właściciela, a może jeszcze złodzieja. -
B.
Ja o kradzieżach nie słyszałem, ale przecież można się było spodziewać. Setki namiotów pustych w czasie koncertów aż się prosi o "rewizję". Laska której sprzedałem wejściówkę na pole mówiła, że z ładnym uśmiechem do ochrony weszła wcześniej na pole do znajomych 2-3 razy. Wyjścia są dwa - albo zostawiać w namiocie tylko gacie i liczyć na to, że nikt się nawet na nie nie skusi ( a przecież ludzie kradną wszystko -.- ), albo dogadać się z "namiotami" obok, często jest tak, że ludzie przychodzą tylko na 1-2 koncerty a potem na pole. Osobną kwestią jest zwiększenie patroli ochrony na polu i sprawienie, by nie przepuszczano na gębę.