Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

Jaki zespół/artystę do którego wcześniej mieliście obojętny nawet negatywny stosunek lub zupełnie nie znaliście a polubiliście go dzięki Open'erowi? (oczywiście nie wymieniamy tutaj swoich ulubionych, ukochanych artystów)

Moje:
    - Faithless
    - Manu Chao
    - White Lies
    - Sigur Ros
    - Gentelamn
    - Fischerspooner
    - O.S.T.R.
    - Yarah Bravo
    - The Roots
    - Muse

w tym roku sporo przybędzie :)

• Anonim

Beastie Boys, Fischerspooner, Faith No More. A z polskich to Afro Kolektyw oraz Mitch&Mitch.
  • Hellena

Och sporo, bo ja zawsze wlasciwie muzyke poznaje przez Open'era, ale tak najbardziej to:

fujiya miyagi
    editors
    e. torrini
    madness
    faith no more
    tez RATM, bo tyle sie o nim mowi.

Jeszcze czesto jest tak, ze akurat jak cos bardzo polubie i duzo tego slucham w danym sezonie, to przyjezdzja na Open'era, np. The Ting Tings, Bjork, Pink :)
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

zapomniałem jeszcze o LADYTRON :D
    W tym roku już wiem, że na pewno to będzie Faith No More, Buraka Som Sistema, Crystal Castles, M83 i te nasze top indie zespoły czyli Kings Of Leon i Arctic Monkeys :P

i White Stripes zamiast white lies oczywiście w pierwszym poście :P
  • MaLiN

negatywny stosunek miałem do Dżeja Zi. Po koncercie na Openerze, pan Dżej już mnie nie irytuje. Ba, nawet czasami lubię posłuchać, a koncert był mistrzowski.

Z tegorocznych ogłoszeń parafialnych polubiłem (bo wcześniej nie znałem lub znałem tylko z nazwy) Crystal Castles i Santigold.

Całkiem obojętny, a nawet czasem nawet lekko negatywny stosunek miałem do Manu Chao (przez to całe king of bongo), za to koncert podobał mi się e lot (płyt jednak nie słucham :) )

• ˙·٠•● Marcin ●•·

Polecam zatem płytę Live: Radio Bemba Sound System Live:
    http://www.youtube.com/watch?v=Dv2o...
  • Juluś

u mnie to bedzie z tego roku CC, KOL, Late of the pier, M83, thievery corporation(nawet bardzo polubiłem), Pendulum, Kamp! a oprucz tego to Fischerspooner, Muchy, no i jak na razie tyle..
  • emilka

The Ting Tings, Crystal Castles, hm..miałam do nich stosunek taki sobie, ale sa na prawde ekstra :)
    , natomiast Duffy nie cierpie i chyba nawet Open'er nie sprawi, że ją polubie..
  • Dott

Bjork mnie kiedyś irytowała, na koncercie poraziła, aż łzy poleciały hoł hoł; > polubiłam to mało powiedziane w tym przypadku.
    LCD ss - wielkie łoooo i do tej pory lubię.
    Micz&Micz, to nie wymaga komentarza, no może...one finger solo :D
    Dizzee
    Fujiya&Miyagi, cudny koncert
    Fischerspooner
    Vadim, choć nie dotarłam na występ to dzięki heinekenowi i tutejszej propagandzie baardzo polubiłam :)
  • sebastian

The Gossip - od 1,5 miesiąca strasznie ich katuję :D
  • żuczek:>

ja Groove Armady, Fisherspoonera i Q-tipa; )
  • Anonim

Muzyczne olśnienia przyszły dopiero w zeszłym roku, czyli:
    Jay Z - nadal z płyt nie słucham, ale koncert był zajebisty i jak się gdzieś Dżeja słyszy, to nie jest "ej, zmień" tylko "o Dżej"

Roisin - Moloko się słuchało już dawno dawno temu, ale do kariery solowej nie byłem przekonany. Ale po koncerce to się zmieniło i się przekonałem bardziej do Roisin solo niż do Moloko.

z tegorocznych za to poznałem Emilianę i M83 dopiero po tym jak zostali ogłoszeni i się zachwyciłem, do tego stopnia, że stanowią dla mnie jedne z ważniejszych koncertów tegorocznego Openera.
  • Przypał..

Roisin,Fujiya&Miyagi a najbardziej Everything is made in china!!! Byli genialni!!!
  • Piotr

Bloc Party
  • skowi

priscille, crystale, tingtings, łąkiłan,
  • bla bla

Jay Z zdecydowanie!
  • kundzia

Manu Chao, Sigur Ros, Vavamuffin - myślałam, że takiej muzyki nie cierpię, Ścianka, M.I.A. :), Łąki łan, Q-tip, Gossip
  • aural

Openek o9 malejąco
    kings...- wspaniały (wcześniej nie znałem)
    white lies-wspaniały (wcześniej nie znałem)
    hjaltalin-cudnie nie poważne, prawdziwie islandzkie (wcześniej nie znałem)
    buraka...-masakrycznie-rytmicz ne, spontanicznie-taneczne, powalająco-energetyczne, szokujące (wcześniej nie znałem)
    kamp!-wspaniały (wcześniej nie znałem)
    the calog-wspaniały (wcześniej nie znałem)
    grabek-a właściwie wojtek grabek, ambientowe, elektroniczne, profesjonalnie-mistrzowskie i... piękne (wcześniej nie znałem)
    lady aarp-intrygujące (wcześniej nie znałem)
    gadająca...-intrygujące (wcześniej nie znałem)
    iowa super soccer-ładne (wcześniej nie znałem)
    village...-ciekawe (wcześniej nie znałem)
    skinny...-polubiłem (wcześniej nie znałem)
    mass...-ciekawe (wcześniej nie znałem)
    gaba...-ciekawe (wcześniej nie znałem)
    100nka--ładne (wcześniej nie znałem)
    betty be-ciekawe (wcześniej nie znałem)
    dagadana-folkowe; ), ukraińsko-polskie, jak ja :) ładne (wcześniej nie znałem)
    m83-dla tych co umią pływać; ), elektroniczne? (wcześniej nie znałem)
    kormorany-artystycznie-teatral ne, wrocławskie! (wcześniej nie znałem)
    jazzanova-ładne (wcześniej nie znałem)
    the black...-rockowe; ) (wcześniej nie znałem)
    old...-rockowe; ) (wcześniej nie znałem)
    szelest-ciekawe; ) (wcześniej nie znałem)

to jak mam być na wszystkim ?
  • hani

kamp! - są świetni (i ich muzyka jest za darmola! :D)
  • agy

może to dziwne i niespotykane, Kings of Leon
    i Gossip
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki