Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • m zet

>˙·٠•● Marcin ●• napisał
    >>mateusz zet napisał
    >>koncert energetyczny ale nie bylo przypadkiem
    >>playbacku?!?!?!?!
    >
    >na 100% nie...byłem na to przeczulony bo słyszałem, że u
    >Santi kiepsko z wokalem na żywo...okazało się, że w
    >plotach chodziło o M.I.A. na żywo wypada kiepsko...a Santi
    >wprost przeciwnie!

no ja właśnie też starałem się być wyczulony i nie do końca wierze że nie korzystała z playbacku.
  • Olga

playback czy nie i tak było świetnie :)
  • m zet

>Olga napisała:
    >playback czy nie i tak było świetnie :)

wcale że nie . playback świadczy o braku szacunku i po prostu sugeruje że dany na wykonawca nie radzi sobie na żywo więc według mnie używanie playbacku znacząco i negatywnie wpływa na dany występ.
  • L'esprit électronique

To był tzw. półplayback - jako tło w niektórych momentach (tych cięższych wokalnie, prawda) włączali wokal Santi z taśmy, ale nie wyłączali jej przy tym mikrofonu ani nie przykrywali jej "żywego" głosu. Na moje akceptowalne, choć ja wolę używać w takich właśnie trudniejszych partiach wzmocnienia wokalnego w postaci chórków, a tych dziewczyn u Santi prawie w ogóle nie było słychać, głównie tańczyły...
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

No tu się zgodzę...pewne partie (zwłaszcza te mocno przetwarzane, chórki czy wokodowane) szły z playbacku, ale reszta wokalu była na żywo...tak mi się wydaje.
  • Olga

>wcale że nie . playback świadczy o braku szacunku i po
    >prostu sugeruje że dany na wykonawca nie radzi sobie na
    >żywo więc według mnie używanie playbacku znacząco i
    >negatywnie wpływa na dany występ.

no tu akurat się zgodzę. ale juz pędzej jestem za stwoerdzeniem ze był to "półplayback". Santi nie zrobiła tak jak Timbo na CLMF w zeszłym roku tj. playback na całego, to była dopiero siara ...
    na Santi bardzo chciałam być, byłam i mi się podobało. a poza tym uzywanie podkładów do niektórych utworów mogę przeboleć i wole tak niz jak woklalist po pół godzinie dostaje chrypy, jest zziajany i ledwo co może słowo powiedzieć. poza tym każdy ma swoje zdanie, swoje odczucia, a ja kłócić sie nie zamierzam.
  • agy

najlepszy koncert openera
    kocham Cie Santi White:*
  • m zet

półplayback bankowo a czy całkowity to nie wiem , bo musiałem dość prędko zawijać na kol;]
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki