Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tejon znaczy Borsuk

Oto jaki line-up przygotowali organizatorzy Pure Music Festival w Zrenjanine:

The Stooges, Foo Fighters, Metallica, Daft Punk, The Prodigy, Jamiroquai, Deep Purple, Underworld, Motörhead, Tricky, Felix da Housecat, Joe Cocker, Kosheen, The Cult...

Festiwal odbywa sie w ten sam weekend co Open'er. Szkoda troche, bo imo duzo ciekawiej niz u nas.
  • Anonim

Jak dla kogo. Z wyżej wymienionych osobiście bym sie skusił jedynie na Joe Cocker'a. Na heinekena jade dla The Roots - klasyk.
  • Anonim

ja jedynie doceniam Jamiro i The Prodigy, a tak....
  • Tejon znaczy Borsuk

No sorry, a taka Metallica nie robi na was wrazenia? Ja tam juz dawno z nich wyroslem, ale... no klasa sama w sobie. To samo z Foo Fighters. To samo z Prodizami czy Daft Punkiem (chociaz obie grupy graly niedawno u nas). Na Underworld chyba sie specjalnie wybiore do Grecji lub Turcji (na Efesie beda tez Beastie Boysi, wiec..). Dalej Deep Purple czyli to samo co z Metallica. No i z tych "mniej znanych": Felix the Housecat czy Kosheen duzo bardziej mi leza...
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

Byłem na Prodiżach, Daft Punk, Kosheen niedawno jak byli w Polsce.

Żałuje Deep Purple, Metallici, Foo.

Ale my za to mamy Beastie Boys full wypas + The Roots + Bjork :)
  • wuszu

no i co teraz bedziemy sie dołowac jak u nas beznadziejnie? wcale nie beznadziejnie i wcale nie gorzej. to se jedź do serbii jak ci tamten skład pasuje, ja wybieram rodzimy festiwal.
  • i nazywałem się Cortez

na syberii nie ma Bjork, Beastie Boys i Sonic Youth. nie ma co porównywać :P
    a że Foo jest... do nas tez kiedys przyjada :P
  • Anonim

Jak juz powiedziałem uważam, że nasz skład jest ciekawszy :)

A odpowiadając, nie, Metallica nie robi na mnie wrażenia, bo sa mi całkowicie obojętni :)
  • piotr

Skład robi wrażenie, z drugiej strony jednak uważam, że Heineken Open'er Festival jest klasą samą w sobie, pewnego rodzaju krótką ale bogatą tradycją i czymś niespotykanym w tym kraju. Poza tym festiwal to nie tylko koncerty - przy odrobinie frywolnej kreatywności można urządzić sobie w Babich Dołach wakacje pełne wrażeń :) Zatem imo powinniśmy cieszyć się z tego co jest.
  • Aleksandra

,,przy odrobinie frywolnej kreatywności można urządzić sobie w Babich Dołach wakacje pełne wrażeń :) ''

uhuhu szaleństwo :)
  • Gretchen Ross

openerowy zestaw bardziej do mnie przemawia

chociaz moglabym zalowac; The Stooges ( w sumie nie zaluje, zobacze iggy popa razem ze stooges na nonstopie we wroclawiu ) , Foo Fighters, Daft Punk ( byli rok temu, mnie ominelo, trudno, troche zaluje, ale z 2 strony jest to dla mnie czesciowo obojetny element ), The Prodigy ( znow teren Wroclawia, a raczej podWroclawia - Creamfields, nic straconeg ), Jamiroquai, ( zaluje, no ale trudno ), Underworld ( zaluje, ale trudno ), Tricky ( zaluje ale trudno ), za to generalnie Motorhead, Metallica i Deep Purple wrecz mnie odstreczaja od tej ipmprezy.
  • Ka.ś

>i nazywałem się Cortez napisał
    >na syberii nie ma Bjork, Beastie Boys i Sonic Youth. nie ma
    >co porównywać :P
    >a że Foo jest... do nas tez kiedys przyjada :P

chyba w Serbii :P
  • i nazywałem się Cortez

oj, pomyłka :D
  • L'esprit électronique

To jest chyba pierwsza edycja i raczej ździebeńko w związku z tym daleko do atmosfery Open'era. Poza tym o ile pamiętam bilety są droższe. (Mylę się? Kiedyś sprawdzałem tamten festiwal węsząc w sprawie The Prodigy)

Daftów ja bym chętnie jeszcze raz zobaczył, Prodigy może uda się we Wrocku... Do tego Kosheen, ale w sumie nie jadę teraz do Waw/Poz tylko dlatego, że są w środku tygodnia... To tak z moich achów. Generalnie wolę tegorocznego Open'era, choć tymże serbskim line-upem bym nie pogardził.

Tylko jaki jest sens zakładania takich tematów?
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

> Tylko jaki jest sens zakładania takich tematów?

Ziółkowskiego wkurzyć (czyt. zmobilizować do działania)
  • neeта

Кaквa штeтa дa Дe Прoдиџи нeћy бити y Пoљcкoj, jep ja нe мoгy oтићи y Cpбиjy... ale narzekać nie będę za dużo, bo Gdynię mam pod nosem, a i Björk przecież nieczęsto zahacza o Polskę. częściowo duchem będę w Serbii.
  • downtown pony work your pitch

Ja tylko Foo żałuję, mimo że już ich widziałem, ale nie w Polsce...
  • ~ataxia

Jak dla mnie tylko Tricky warty głębszych westchnień.
  • HERKI

z tej listy do Gdynii przygarnął bym Jamiroquaia, w sam raz wokalista na Sunny day in sunny june:)
  • Last One Standing

Ja najbardziej zaluje FELIXA z tej listy. see you all on opener 2007 :)) . juz sie nie moge doczekac jak kazdy pewnie:)
  • 1
  • 2
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki