-
a
ktos może wie dlaczego na openerze płaci się bonami a nie pieniędzmi? -
By zwiększyć tempo dokonywania transkacji i zmniejszyć kolejki. Przy obecnym systemie NIE istnieje w ogóle wydawanie reszty.
-
a
ale przecież hmmm, najpierw trzeba stać w kolejce po bony, niekiedy bardzo długo, a później w kolejce np. po piwo
nie wiem czy to tak szybciej i sprawniej, dla mnie i wielu ludzi bony były dużym utrudnieniem -
Bardzo długo? Punktów wymiany jest mnóstwo, nie ma co stać, jeśli jest duża kolejka. Ja nigdy nie czekałem dłużej niż parę minut - nie kupuję też ich po 10 razy na festiwalu, tylko góra 1-2 razy, wystarczy pomyśleć. A kolejka po piwo to dla mnie na Open'erze abstrakcja - akurat punktów z browarem jest najwięcej ze wszystkich.
Gotówka oznaczałaby konieczność wzmocnienia osobowego punktów w miasteczku festiwalowym (tempo transakcji i ich rozliczanie). Ludzie też pewnie nie mieliby żadnych oporów przed rozmienianiem grubszej kasy, co pewnie prowadziłoby do niedoborów drobnych i dalszego przeciągania się transakcji. Obecny system się dobrze sprawdza. Ciekaw tylko jestem, czy Alter Kart się przyjmie. -
-
sebastian
Rok temu bony wymieniałem dokładnie dwa razy. Za pierwszym razem czekałem jakieś 5-10 minut, za drugim w ogóle.
Piwo? Nie wiem gdzie Ty kupowałaś to piwo, mi bardzo rzadko się trafiało, aby chociaż jedna osoba przede mną stała (piwo kupowałem 6-7 razy dziennie) :)
Teraz odnośnie samych bonów, dla mnie są wspaniałym rozwiązaniem. Wszystko szybko, sprawnie, bez wydawania reszty, przeszukiwania drobnych i dźwigania ich wszędzie ze sobą. Tylko ceny przez nie są wyższe(jedynie papierosy były tańsze niż normalnie), ale kurcze - to jest festiwal, tu pieniędzy się nie szanuje :P -
wynim.co.uk
-
Anonim
wydaje mi się że przyczyna jest taka że sprzedający na festiwalu płacą Alterowi procent od utargu. Dzięki bonom da się łatwo kontrolować ile ktoś faktycznie sprzedał... -
a
a to że wszystko kosztuje minimum 6 zł, nawet głupia woda czy serek nie jest minusem? mogliby wprowadzić jakieś bony po 3 zł -
Anonim
6 zł za wodę? To ja już jednak wolałabym szanować swoje pieniądze, mimo, że to festiwal. Taka cena to się nazywa zdzierstwo. -
sebastian
> a to że wszystko kosztuje minimum 6 zł, nawet głupia woda czy serek nie jest minusem? mogliby wprowadzić jakieś bony po 3 zł
przecież 1 bon = 3zł. woda=1bon -
Woda kosztuje 3 PLN. I tyle właśnie kosztuje jeden bon. I nie rozumiem mechanizmu przenoszenia "waluty" na poziom cen.
edit: o, dzięki, Sebastian. -
Gretchen Ross
na moim pierwszym heinekenie wydalam okolo 10bonow glownie na wodę - szlismy po obiedzie, bylo cieplo, z Magdaleną obałam wczesniej butelkę zatoki papuziej ( rum kokosowy, 40zl butelka ) więc szłam wypita, po drodze robiłam przystanek w monopolu na redbulla a moim ulubionym pozywieniem byly pajdy ze smalcem :)
nie rozumiem tego oburzenia, piwo i tak w knajpie kosztuje 6zł - woda 3zł - no nie jest to cena normalna, ale jak sie bierze wode na spółkę ktorej jest 0,5l to jestes sie w stanie napic, a za godzinke idzie druga osoba ze swoim bonem i przynosi nastepna wode i jest luz...
( bo ja np. 0,5l wody na raz nie wypije zazwyczaj )
( tylko musisz miec pewnosc, ze Twoj wspołpijacz myje zęby; ) ) -
Hellena
-
##
te kupony to zajebista sprawa - ułatwia życie.
faktycznie, czasami nie warto przeliczać sobie w głowie kupony na pieniądze, tudzież produkty na pieniądze, bo się można załamać. Drożej niż w spożywczaku pod blokiem :D -
gunter ...
MI się wydaje, że bony są głównie po to, żeby pracownicy- tzn. sprzedający nie mogli sobie zagarniać hajsu i aby nie robili z tym przekrętów... -
agata
ja już wolę zapłacić to 3zł za butelkę wody niż stać w kolecje z powodu wydawania reszty. nie no, bony to chyba jedyne sensowne rozwiązanie:) -
˙·٠•● Marcin ●•·
Bony to rozsądne rozwiązanie - drugi post wiadomokogo wszystko wyjaśnia :) -
a
w sumie to macie rację, przekonaliście mnie że to jednak dobre rozwiązanie :D -
mania_ania
Pewnie, że dobre. Nie wyobrażam sobie stania w kolejce po cokolwiek i czekania, bo sprzedawca nie może wydać reszty.
A po bony nie stałam nigdy w kolejce dłuższej niż max 2 osoby przede mną. A jeśli i to jest przeszkodą to proponuję Kartę płatniczą - w żadnej kolejce nie będziesz musiała stać.
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne