-
Beastie Flaj
no wlasnie... tego chyba nie było jeszcze tutaj, co?
ja na przykład nie znam 3polis w ogole. wiem ze w sopocie mają zajebiste sushi... miazga
no ale na jedzenie sushi 3 razy dziennie mnie nie stac... moze wiec jakies bary mleczne? oras inne miejsca z megafajnym jedzonkiem? -
Anonim
http://www.gdynia.pl/index.php?co=i...
nieocenione google i jego kulinarne zasoby :)
niestety w 3city nie bylem wiec sa to tylko i wylacznie teoretyczne informacje
ja pewnie bede ograbial kebaby :D -
Mariolla walczy w kisielu
w Sopocie przy Monciaku jest takie coś z balkonem,tam są dobre rzeczy i wcale nie jakoś kosmicznie drogie.moja mamusia np. gustuje szczególnie w barszczyku z pasztecikiem.<lol> -
Anna
-
-
Beastie Flaj
owie dzieki :P tez umiem korzystac z gugl:)
ale chodzilo mi bardziej o cos w stylu: gdzie dobry kebab, czajnis... i td
sprawdzone miejsa kochanie sprawdzone ! -
Anonim
w całym sopo wszędzie zjesz smacznie, naleśniki na monciaku są niewiarygodnie wyśmienite, polecam też qraka także na monciaku, kazda knajpa ma w portfolio jakąś pozycję #1 więc nie pozostaje nic innego jak spróbować wszędzie i ocenić -
Pająk
ja zawsze lubie podjesc w tych baro-budkach wzdluz skweru kosciuszki, niektore z nich (nie wszystkie) maja naprawde dobre zapiekanki albo kebabiki :D no a szczegolnie to smakuje jak sie jest zmelanżowanym po imprezie! :))))))) :D -
Anonim
>Flajka z uzi w ręku napisała:
>ale chodzilo mi bardziej o cos w stylu: gdzie dobry kebab,
>czajnis... i td
ok ok tez chetni takie informacje podlapie :) poza tym zawsze zostaje wedka i morze nasze morze :) -
siewiek otto
grin łej gdyński jest na ul. Abrahama 24. wegetariańska sieć Green Way, tania, smaczna, obficie karmiąca i pojąca za 10 zł, tak jest przynajmniej w Warszawie i Poznaniu, to oś mojego planu żywieniowego : )
Abrahama jest chyba niedaleko dworca, prawda?
autobus festiwal-dworzec niestety kursuje dopiero od piętnastej. czy jest jakiś inny dojazd? jak długo się idzie pieszo z lotniska do centrum? -
Beastie Flaj
>Owie© napisał
>>Flajka z uzi w ręku napisała:
>>ale chodzilo mi bardziej o cos w stylu: gdzie dobry kebab,
>>czajnis... i td
>
>ok ok tez chetni takie informacje podlapie :) poza tym
>zawsze zostaje wedka i morze nasze morze :)
kochany jak juz cos zlapiesz to zawolaj mnie
koniecznie :) -
Flajka genialny temat, ja to w ogóle głodomor jestem choc może po mnie nie widać :D ja to w ogóle w upały wegetariansko sie odżywiam, we Władysławowie zdarzylo mi sie jeść pamiętne mega nalesniki z owocami, bitą smietaną i sosem czekoladowym- takie śniadanie odpowiadaloby mi, może cos wyczaimy, poza tym pierogi i inne kluseczki tez good :P
-
Beastie Flaj
damy rade efku... sniadanie nawet bedziemy moli robic razem w sumie nie daleko; ] -
aaaaaa
Najlepsze jedzonko, jesli chodzi o Gdynie, daja w ANKERZE..
Anker znajduje sie na samej gorze niedaleko swietojanskiej.. kolo urzedu miasta.
Smacznie i niedrogo :)
-
Beastie Flaj
-
Martin
Anker to zdecydowanie najlepsza pizzeria, za dyszke dobra pizza i napoj, ale mozna i inne domowe dania zamowic.
Rownie warto polecic slynna gdynianke na swietojanskiej (mniej wiecej w polowie) tam tez tanio i bardzo smacznie.
Jesli chodzi o budki z kebabami/hot dogami/hamburgerami, to moim zdecydowanym faworytem jest budka na rogu swietojanskiej i 10 lutego, najsmaczniejsze i najwieksze porcje.
Ponadto z tanich jadalni jako Gdynianin polecam bare bistro Anatol (na starowiejskiej, przecznica dalej od 10 lutego, przy placu kaszubskim) oraz ten slynniejszy kwadrans (tuz przed skwerem), ktory o ile sie nie myle zmienil nazwe, nie pamietam na jaka.
Jesli chodzi o tania chinsczyzne, to bardzo mi smakowalo jedzonko w Asian Express (zaraz obok gdynianki) - za piataka sie tam najadam (a duzy chlop jestem; ) )
Dla wegetarian jest oczywiscie Greenway na Abrahama (rownolegla do Swietojanskiej zaraz przy 10 lutego), do ktorego z dworca dojdziesz w 5-8 minut :) -
Anonim
A gdziue dokładnie znajduje się "Słoneczny" bar mleczny, bo uczęszczałem tam w zeszłym roku, ale lokalizacja wypadła mi z głowy.....:P -
Martin
O ile sie nie myle, to Sloneczny jest na Wladyslawa IV mniej wiecej na wysokosci przystanku "Kilinskiego" czy more o less w polowie Wladka IV :) -
Beastie Flaj
miss you less see you more... love to know ya better.... maaaaaaaaasaaaaaaaaaaaaaa :D
tak tylko postanowilam wam zaspiewac :)
a dobrze tam karmią?
kurde musze mape kupic :) -
Anonim
-
Anonim
>football's coming home... napisał
>Anker to zdecydowanie najlepsza pizzeria, za dyszke dobra
>pizza i napoj, ale mozna i inne domowe dania zamowic.
>Rownie warto polecic slynna gdynianke na swietojanskiej
>(mniej wiecej w polowie) tam tez tanio i bardzo smacznie.
>
>Jesli chodzi o budki z kebabami/hot dogami/hamburgerami, to
>moim zdecydowanym faworytem jest budka na rogu
>swietojanskiej i 10 lutego, najsmaczniejsze i najwieksze
>porcje.
>
>Ponadto z tanich jadalni jako Gdynianin polecam bare bistro
>Anatol (na starowiejskiej, przecznica dalej od 10 lutego,
>przy placu kaszubskim) oraz ten slynniejszy kwadrans (tuz
>przed skwerem), ktory o ile sie nie myle zmienil nazwe, nie
>pamietam na jaka...
>...
podpisuje sie pod tym każdą ręką i noga :D
oprócz tego jest sfinks w c.h. batory,rooster na swietojanskiej,dla tych którzy boja sie kuchni regionalnej; ) na przeciwko baru Słoneczny jest Bistro Luna.Na skwerze(dokładnie na przeciwko Kwadransu) i na starowiejskiej(prostopadła do dworca gł,równoległa do 10lutego) są bistra "siódemka"
Generalnie w Gdyni jest gdzie zjeść i wszystkie te knajpy prezentuja podobny poziom usług i cen.
moja top 3 to :
-anatol(duża,pyszna margharita za 6,5zł)
-anker(super biały sos)
-greenway(za pyszne naleśniki z super bitą smietana)
;) pzdr!
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne