-
altoot *
No to jako pierwszy napisze.
Miałem kedyś 2 sztuki omegi:
1. Omega A z 1990 roku 2.3 TD - przecinak był to zaden, ale palił 6 litrów ropy w trasie
2. Omega A (jedna z ostatnich) z poczatku 1994 roku 2.6i... jezdziło to to fajnie nawet... ino najfajniejszy był gang rzedowej czwórki...
3. Baaardzo mało brakowało a stałbym sie posiadaczem pieknej Omesi MV6 z 1997roku na pełnym wypasie :( (i co ważne...z manualem)... niestety nie wyszło... dosiadam troszke mniejszą V-ke w mniejszym aucie... ale do hOpla jeszcze wróce... -
Grono.Net
1 . Słyszałem że wersja z intercoolerem jest zajebista i chodzi porównywalnie do 2.0i 8v .
2. 2.6 Dual Ram to silnik 6 rzędowy ze zmiennymi fazami rozrządu - przez co moc 150 KM wcale nie była miarodajna - miałem większe wrażenia niż przy jeździe najnowszą BMW serii 7 z silnikiem chyba 4.0
3. mv6 jest super tylko zechlać lubi
Teraz o sobie
ja jeżdzę 2.0 16V Ecotec w automacie na pół wypasie (oprócz skóry tylnich szyb elektrycznych,podgrzewanych foteli mam wszystko) wielki kombiak można drużynę hokejową na mecz zabrać; D
-
altoot *
>2.6 Dual Ram to silnik 6 rzędowy
Oczywiścuie ze szósteczka... mała pomyłka sie wkradła - bo niby co jest niezwykłego w rzędowym czterocylindrowcu...? -
Grono.Net
R4 to w sumie klasyka ...cała Europa na tym jeździ. Ej zaraz zaraz.... ja też; D
R6 zaczyna mruczeć ładnie już; D 4 to klekot
-
-
arvax
-
Marti.R6
Jako `nowa`, wrzuce cos o swojej omie
podobnie jak mdo Al Brovaro- cichociemny,
niepozorny caravan
`91 3.0 24V
Kochana bestia :) -
Przemek K
Ja też taką właśnie kupiłem 20 16 v 98 r.Kombiak z automatem. Mam zamiar wsadzić tam szybko sekwencyjny gazior. Może powiesz gdzie tanio w okolicach warszawy kupie części typu rozrząd bo chce od razu zmienić. Ile to pali benzynki bo jeszcze nie zmierzyłem no i ile idzie max w tym automacie? -
Marti.R6
Przemek, nie wiem ile dwulitrowka aut. bierze benz.
ale moje dwie omy/ 2.6 i 3.0/
biora ok.14 w miescie/ dosc zwawy styl jazdy/
i nawet 9 na trasie.
Dane zarowno dla benz.jak i gazu
/nie ma zadnego przyrostu spalania/
Znajomy z 2.0 manual wspominal kiedys ze w miescie, spalanie utrzymuje sie na poziomie 13.
Troche sporo, ale moze jezdzil zbyt ostro :) -
Grzesiek
mialem jakiś czas temu omege 2.0 16v z automatem na pełnej sekwencji gaz i paliła mi tak 11-14, v-max moja było 230km/h.na 3 biegu leciała 195 km/h no i zatrzymała sie wkońcu na 2 drzewkach :) -
Grono.Net
miałem taką i maks na 3 biegu to było u mnie 175/180 koniec czerwonego pola ... musiałeś mieć lepszy silnik , bo mój to już zerżnięty był; ] -
Anonim
-
War Pigs
oj benzyniaki i gazowcy.....diesel jest najlepszy.....zwłaszcza po programie....(czyt. podkreceniu niutkow i kucy)