- 1
- 2
-
Nazywamy się Aneta i Andrzej Moskalowie, mieszkamy w Nisku (diecezja sandomierska) i prosimy o modlitwę w intencji umierającego dziecka naszych przyjaciół.
Zwracamy się z tą prośbą do ludzi ruchu Światło-Życie, szczególnie do członków Domowego Kościoła, bo sami jesteśmy w Domowym Kościele.
Niech to Światło ocali gasnące życie.
Modlitwa nie zna granic. Nasi przyjaciele, to ludzie nie związani z ruchem, ale w obecnej sytuacji potrzebujący naszego wsparcia i daru bezinteresownej modlitwy. Jesteśmy rozsiani po całej Polsce więc możemy dotrzeć do wielu miejsc, do wielu znajomych, do wielu kapłanów.
Dziecko ma 5 lat i zatrważająco szybko gaśnie. Nie dalej jak tydzień temu trafiło do szpitala (dziś mamy 22 grudnia) do wczoraj jeszcze widziało i chodziło - dzisiaj niestety już nie. To jest nowotwór umiejscowiony na rdzeniu kręgowym w taki sposób, że jakakolwiek
interwencja chirurgiczna jest niemożliwa. Medycyna w tym przypadku się poddała.
Rozpacz matki jaką słyszałem w słuchawce telefonu rozdarła mi serce, dodam matki która już straciła dziecko, tym bardziej nie umie sobie poradzić w sytuacji gdy wisi nad nią realne zagrożenie utraty kolejnego.
Jednakże to samo dziecko dzisiaj powiedziało swojej mamie (czego raczej nigdy wcześniej nie robiło), że musi jej coś ważnego powiedzieć. Otóż owo pięcioletnie dziecko powiedziało mamie tak: słuchaj Bóg dał nam jedno piękne słowo - słowo proszę. Serce matki kazało odczytać słowa dziecka jako zachętę samego Boga do modlitwy prośby. Od tego momentu
ta kobieta nie wstaje z klęczek, choć jej ufność z powodu wcześniejszych bolesnych przeżyć jest słaba. Klęczy i płacze. Płacze i modli się jak umie.
Wesprzyjmy ją swoją modlitwą. Spróbujmy dotrzeć do znajomych i przyjaciół niech się modlą. Uruchommy diakonie modlitwy. Kto może niech prosi znajomych księży o dar eucharystii w tej intencji. Dotrzyjmy do naszych moderatorów w kręgach rejonach i
diecezjach. Oni niech dotrą do innych księży. Może do zakonników.
Możemy uratować to życie, które może uratować tylko cud.
Aneta i Andrzej Moskalowie.
-
Erikson :)
Zapewniam ze oazowicze z Litwy tez sie modlimy w tej intencji!!! Na wszystko wola Boza. -
Marcin
Moi Drodzy, dostałem ten list od pewnej siostry mniszki klauzurowej, przeczytajcie go
Amerykańska ustawa o wolności wyboru (FOCA) ma zostać podpisana jeśli Kongres ją przegłosuje 21/22 stycznia 2009. FOCA jest następnym chorym rozdziałem w historii przerwania ciąży. Jeśli tak się stanie, to wtedy wszystkie ograniczenia na przerywanie ciąży zostaną usunięte: 1) Wszystkie szpitale, wliczając w to katolickie szpitale będą zmuszone wykonać przerwanie ciąży na życzenie konsumenta. Biskupi będą musieli zamknąć wszystkie katolickie szpitale, a jest to ok. 30 % ze wszystkich szpitali w Stanach Zjednoczonych. 2) Aborcja w czasie porodu będzie legalna i bez żadnych ograniczeń. 3) Podatnicy będą płacili za aborcję. 4) Informowanie rodziców o aborcji u ich córki nie będzie wymagane. 5) Liczba aborcji popełnianych w USA wzrośnie o minimum 100,000 rocznie. A co najgorsze, FOCA odda władzom państwowym kontrolę nad ciążami kobiet. W przyszłości możliwa mogłaby być poprawka konstytucyjna, która zmusiłaby kobiety na mocy ustawy do zabicia dziecka w pewnych sytuacjach (gwałt, dzieci z zespołem Downa, itp.) i nawet może doprowadzić do sytuacji, w której rząd miałby kontrolę nad tym, ile dzieci kobiecie wolno mieć. Jako katolicy, jako chrześcijanie, musimy zatrzymywać ten przerażający akt zanim stanie się prawem. Plan jest taki: odmawiajmy nowennę wraz z postem, zaczynając 11 stycznia. Dla katolików - będzie to modlitwa różańcowa o zatrzymanie FOCA. Dla nie-katolików jest zachętą, aby wznosić modlitwy z takimi samymi intencjami, również przez dziewięć kolejnych dni. Nadzieja leży w maksymalnym wysiłku na skalę globalną. Mamy bardzo mało czasu więc wszyscy musimy działać szybko.
Zróbmy trzy rzeczy:
1) Roześlijmy ten apel.
2) Działajmy szybko.
3) Rozpocznijmy nowennę 11 stycznia i módlmy się dziewięć kolejnych dni.
Z Bogiem wszystkie rzeczy są możliwe i moc modlitwy jest niezaprzeczalna. Jeśli jesteś przeciwny zabójstwu bezbronnych dzieci, to czas teraz coś z tym zrobić! Niech was Bóg błogosławi.
ja będę się starał w tej sprawie modlić
-
Karolina
ABORCYJNY TAJFUN ZAGRAŻA AMERYCE
http://www.warszawa.oaza.pl/modules...
oto apel do pani Ewy H. Kowalewskiej,
Dyrektora Human Life International - Europa -
-
Karolina
-
♥Popek♥
Mam na imię Ula i mam 13 lat. Proszę o modlitwę w kilki intencjach.
1)Aby mój brat nie pił
2)aby Wybranka drugiego była tą prawdziwa i żeby to był dobry wybór
3)aby moi rodzice wyzdrowieli
Dzięx Pa Pa -
Córka Lucyfera ZuOO ^.^''
Twój post o treści: Mam na imie Kinga i też chciałabym:
1) Prość o modlitwe żeby aborcja stała sie NIE legalna
2) Chce sie przyłoczyć do modlitwy w sprawie tego dziecka
3) I żebyśmy pamietali że modlitwa to najmocniesz broń w walce z grzechem chorobą itp. -
Olek
-
Anonim
-
♥Popek♥
-
♥Popek♥
-
♥Popek♥
za coś takiego sie nie modli
aby ludzie się nwracali i oaza była coraz większa -
aniutek
za Madzię Buczek, która zachorowała i cierpi bardzo o siłę i życie dla niej! -
Qnia
-
Kałuż
>Roman napisał
>Nazywamy się Aneta i Andrzej Moskalowie, mieszkamy w Nisku
>(diecezja sandomierska) i prosimy o modlitwę w intencji
>umierającego dziecka naszych przyjaciół.
>Dziecko ma 5 lat i zatrważająco szybko gaśnie. Nie dalej
>jak tydzień temu trafiło do szpitala (dziś mamy 22
>grudnia) do wczoraj jeszcze widziało i chodziło - dzisiaj
>niestety już nie. To jest nowotwór umiejscowiony na
>rdzeniu kręgowym w taki sposób, że jakakolwiek
>interwencja chirurgiczna jest niemożliwa. Medycyna w tym
>przypadku się poddała.
Czy są jakieś wiadomości o tym dziecku? Udało się je uratować? -
Pawełek :P
porsze o modlitwe w pewnej sprawie pewnych ludzi o Ratunek do boga dla Iwony, Asi, Wileny, Jacka małego Kamila i Filipa Prosze to bardzo ważne z góry dziękuje :) -
♥Popek♥
o modlitwę za taką jedną dziewczyne i za mnie nie moge sobie poradzic z nia. dokucza mi schodiz na złą dorogę. Także za pewną panią Hanię która ma depresję -
Kałuż
Bardzo ważne!!!
Mój kolega został opętany. Egzorcyzm będzie miał w ten piątek o 17.30, prosiłbym o gorącą modlitwę za niego, w szczególności o tej porze. Z góry dziękuję -
Prosze o mdlitwe za ciocie która leży w szpitalu na ojomie i najbliższe 24 godziny zadecyduja czy przezyje prosze -
- 1
- 2