Nuty [1189]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • LeFf lEśNiK

czy ktos zna jakis programik ktory pozwala na "zabawe" z muzyka. WIem ze sa jakies ktore pozwalaj zapisac muzyke z midi lub mp3. albo takie ze mozna nutki pisac na komputrerze
  • borum

ja polecam Sibeliusa, aczkowielk jest to bardzo zaawansowane narzedzi do edycji nut (podobnie jak Finale)
    Do takich podstawowych rzeczy mysle, ze sie nada Note Worthy Composer.

Wszystkie one konwertuja midy do zapisu nutowego, ale jezeli chodzi o mp3 to takiej mozliwosci nie ma, i nie sadze, zeby byl taki program.

pozdrawiam serdecznie

andrzej
  • Anonim

Musicator jest latwy i przyjemny w edycji nut, importuje i exportuje midi.
  • McDalena

ja uzywam CodaFinale :)

Ale nie do mp3 oczywiście...
  • Anonim

hmm, ale midi w sensie pliki ?
    Bo szukam czegoś czym mógłbym po podłączeniu klawiatury midi i graniu na niej, na żywo - bezpośrednio tworzyć nutki.
  • Andy

CAKEWALK PRO AUDIO polecam. tam mozesz pisac nuty klawiatura
  • Anonim

borum:

> ja polecam Sibeliusa, aczkowielk jest to bardzo
    > zaawansowane narzedzi do edycji nut (podobnie
    > jak Finale)

Ha, a umiesz w Finale'u zrobić tak, żeby mieć głosy SATB i raz, co by były tutti, a raz solo?; > Albo, żeby smyczki grały pizzicato? Albo, żeby był taki efekt szczotki w perkusji?

Bo ja nie.; P
  • Ania

A czy jest jakiś mało skomplikowany program po polsku?
  • borum

jak rozumiesz tutti i solo?
    w sensie na 4 i 2 systemach? Nie bardzo kapuje.
    Jezeli chodzi o pizzicato, to dokladnie nie pamietam, bo pracuje na sibeliusie, ale tam sie ustawialo cos, ze po okresleniu pizz on zmienia barwe na pizzicato strings, a jak piszesz arco to powraca do normalnej.
    Robilem tak, ale juz nie pamietam jak.
    A perkusja to sie nie zajmowalem, mi glownie chodzi o zapis, a odgrywanie wykorzystuje tylko do odsluchania i skorygowania ewentualnych bledow, takze barwa jest zdecydowanie drugo- czy nawet trzeciorzedna
  • borum

A programu po polsku to nie znam ...
  • Anonim

no właśnie na tym by mi zalezalo, gdzie kwestia odegrania przez program nie jest istotna - jedynie zapis...

Drogie są takie programy?
  • borum

Drogie to sa, ale sa na to metody znane przeciez ogolnie :):):):)

Moze cubase jak tylko zapis z instrumentu.
    Ale instrumenty midi obsluguja wszystkie wlasciwie porzadne programy
  • Anonim

A ktoś wie może jak zmienić np. w Finale'u klucz w trakcie pisania? To by się przydało do pisania nut na altówkę, czy wiolonczelę, a póki co nikt nie był mi w stanie pomóc :/
  • Edi

Krzysia:
    >A czy jest jakiś mało skomplikowany program po polsku?

Hmm......... gdzies kiedys w necie widzilam spolszczenie do finala 2004......
  • Anonim

Jest Finale Note Pad. Nie po polsku, ale na tyle prosty, że można spokojnie korzystać nawet bez znajomości języka.
  • Anonim

• borum

w sibeliusie to wiem.
    Z finala juz dawno nie korzystam, ale do notepada zerknalem i az dziw bierze, ale mam wrazenie, ze nie ma tam takiej mozliwosci...
    polecam mimo wszytstko sibeliusa :)
  • Anonim

OK, dzięki za odpowiedź :)
  • Kryszczian

Popieram ten link podany tez wyzej

http://www.finalemusic.com/notepad/

Finale Notepad to najlepszy dostępny w sieci darmowy program do pisania nut i edycji midi
    Jest dostępne w sieci spolszczenie do niego, ale adresu nie pamietam
  • Anonim

A ktoś kojarzy może gdzie i za ile (mniej więcej) można dostać Sibeliusa w Warszawie?
| |

PRZECZYTAJ REGULAMIN! 1. Jeśli należysz do tego Grona lub zostawiasz post/zakładasz temat, ozna...

Fotki

Miejsca grona (0)