- 1
- 2
-
Lady Makbet
Zakładam wątek poświęcony Sibeliusowi jako że jest to dość popularny program do zapisywania nut.
I mam równierz pytanie - jak zapisać utwór stworzony w sibeliusie w formacie innym niż *.sib. A dokładnie w *.midi albo *.mus. Czy jest taka możliwość? A jeśli tak to jak to się robi bo jakoś nie mogę wydedukować; ) -
Anonim
-
-
Marika
Mnie z Sibeliusem kojarzy się przede wszystkim koncert skrzypcowy d-moll op.47; P -
-
Lady Makbet
>Zibi napisał
>a *.mus to nie jest czasem format Finale?
i jestt, i w tym właśnie problem. Tzn. mam finala ale chcę otworzyć utworek w nim napisany w sibeliusie ponieważ ma duużo więcej opcji. I nie wiem jak; ) ktoś wie? -
Izuchna
hm... spoboj dac zapisz jako....wpisac jako "nazwapliku.*"
W miejscy kropki nazwa rozszerzenia jakie Cie interesuje.
Probowalas tak?
Niom ja tam wole Finale...
Ale chyba, tylko dlatego, ze do niego mam dostęp....
Ale moze by tak wlasnie sprobowac Sibeliusa..
Zobaczymy; ] -
Lady Makbet
to nie dziala :/
to chodzi chyba o coś w stylu kodeka czy jakieś tam inne (nie znam się na tym za bardzo). Albo jak po prostu plik z Sibeliusa zapisać jako midi? przecież musi być taka opcja... -
Anonim
Można zapisać w Sibeliusie jako MIDI i pomodlić się do Najświętszej Panienki, żeby Finale odczytało tak, jak sobie tego życzymy. Można wyeksportować z Sibeliusa jako XML i zaimportować do Finale (otwarcie przez Plugins). -
Lady Makbet
oo, dzięki, spróbuję to; )
powiedz mi tylko jeszcze, bo ja głupia jestem, jak w sibeliusie zapisać MIDI. Czy wpisać po prostu w nazwie *.midi czy jest jakiś mądrzejszy sposób na to? PS. mam sibeliusa 4. -
Anonim
Niestety, nie mam u siebie Sibeliusa, ale o ile dobrze pamiętam, to jako MIDI można zapisywać korzystając z Save As... (menu File). Otwiera się standardowe windowsowe okno zapisywania pliku, w którym w dolnym rozwijanym menu powinien być do wyboru format MIDI. Chyba tak to idzie. Za to jestem pewien, że tak, jak to opisałaś, nie da się tego niestety zrobić. -
Lady Makbet
właśnie otworzyłam mojego sibeliusa i niestety w oknie save as w rozwijalnym menu jedyną dostępną opcją jest *sib. :/ -
Anonim
Oh shit... jak mi się uda, to może jutro zajrzę do zaprzyjaźnionego kompa z Sibeliusem i napiszę Ci, jak do tego dojść... -
Anonim
Sprawdziłem. Zarówno po kliknięciu Save w niezapisywanym dotąd dokumencie, jak i po Save As... jako jedną z opcji zapisu miałem do wyboru MIDI File. Nie wiem, czemu nie ma tego u Ciebie :( -
Lady Makbet
hmmm a jaką wersję sibeliusa posiadasz? Bo ja mam sibeliusa 4, i ztąd może wynikać różnica. W tutorialach i w 'help'ie też nic nie idzie znaleźć... -
Anonim
Ja miałem dostęp do 3-ki. Ale to byłoby bardzo dziwne, gdyby tę funkcjonalność usunięto z programu... Pardon, może głupie pytanie, ale zobacz w Panelu sterowania, czy w Dźwiękach i multimediach masz ustawiony instrument MIDI. -
kuba
w sibeliusie 4 jak robisz save mozesz zapisac tylko w *.sib, ale jest dodatkowa opcja export i tam mozna wyeksportowac do midi i różnych innych- finale niestety nie, ale to nie dziwne -
Anonim
Polecam wam wszystkim nuty Crescendo sa supeeeeer bo latwe i dobrze brzmia zajawka...
http://www.crescendo.com.pl
pozdrawiam ludziska!!! -
:):):)
Witam Was wszystkich. Znacie strone internetowa, gdzie moglbym sciagnac darmowy program do zapisywania nut? -
Mistrz Niekonsekwencji
Gdyby ktoś chciał się podzielić wiedzą, jak w zgodzie z GM tworzyć zapis nutowy zetawu perkusyjnego byłbym baaardzo wdzięczny; -) -
Przemo B
- 1
- 2